Terenurile agricole din România se SCUMPESC. Străinii cumpără tot mai mult

Distribuie!by În România, de la începutul anului 2012, terenurile agricole s-au scumpit cu aproximativ 50%, înregistrând cea mai spectaculoasă apreciere dintre toate sectoarele pieței imobiliare, arată cea mai recentă analiză a companiei de evaluare Darian, conform EVZ. loading... Cu toate acestea, terenurile agricole din România continuă să fie la mare […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

În România, de la începutul anului 2012, terenurile agricole s-au scumpit cu aproximativ 50%, înregistrând cea mai spectaculoasă apreciere dintre toate sectoarele pieței imobiliare, arată cea mai recentă analiză a companiei de evaluare Darian, conform EVZ.

loading...
Cu toate acestea, terenurile agricole din România continuă să fie la mare căutare. Astfel, cele mai scumpe terenuri agricole se găsesc în Muntenia, zona Câmpiei Române, unde pe piaţa secundară, pe care se tranzacţionează loturi cu suprafeţe între 50 ha şi 1.500 ha, preţurile variază între 3.300 şi 4.500 euro/ha pentru terenurile intabulate, iar pe piaţa primară, segment reprezentat de parcelele între 1 ha şi 10 ha, se vând la preţuri cuprinse între 1.900 şi 2.400 euro/ha pentru loturile neintabulate (doar cu titlu de proprietate).
În zona Câmpiei de Vest, pe piaţa primară se tranzacţionează terenuri neintabulate la preţuri de 2.300 – 2.800 euro/mp, iar pe piaţa secundară loturi intabulate la preţuri de 3.800 – 5.000 euro/ha.
În Oltenia, zona Câmpiei Române, pe piaţa primară se practică preţuri de 1.800 – 2.300 euro/ha la terenurile cu titlu de proprietate, iar pe cea secundară de 2.800 – 3.300 euro/ha la cele cu carte funciară.
În zona Podişului Dobrogei, pe piaţa primară se vând terenuri la 2.300 – 3.000 euro/ha cu titlu de proprietate, iar pe segmentul secundar la 3.000 – 4.000 euro/ha în cazul celor intabulate.
În zonele Podişul Moldovei, Podişul Getic şi Depresiunea Transilvaniei, piaţa primară afişează preţuri de 2.000 – 2.700 euro/ha cu titlu de proprietate, iar în segmentul secundar se vând loturi intabulate cu 2.800 – 3.500 euro/ha.
Piaţa terenurilor agricole din România a fost liberalizată la începutul anului 2014, ceea ce înseamnă că cetățenii străini – persoane fizice din Uniunea Europeană – pot cumpăra terenuri agricole în România. În consecinţă, 40% din terenurile agricole sunt în posesia străinilor.
„În România, nu există informații statistice oficiale despre terenurile agricole deţinute de străini dar, conform datelor ce provin din diverse surse, până la 10% din suprafaţa agricolă este acum în mâinile investitorilor din afara UE, iar 20-30% este controlată de investitori din UE”, informează un studiu realizat de „Transnational Institute” din Amsterdam, care a fost prezentat recent în Parlamentul European de la Bruxelles.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Martorii lui Iehova o sectă pedo-satanistă fondată de un francmason sionist.
Ioan Adam, lăcătuşul semi-analfabet din Zărneşti, recrutat de Securitate, care a ajuns să conducă ţara/VIDEO
Clocotește agricultura! Fermierii cer demisia unui director din Ministerul Agriculturii!
Cine este Alexandru Florian, Directorul Institutului „Elie Wiesel” | Şi-a început cariera la 21 de ani ca propagandist al comunismului şi al PCR şi linguşitor al lui Ceauşescu
Cine sunt jurnaliștii propagandiști români care denigrează România în presa străină? Ce e mai josnic decât să îți denigrezi propria țară?
Mesaj dramatic al unei supravieţuitoare din Colectiv: "Totul este un fals, nu există nici un plan de sprijinire a victimelor"
Dumnezeu si-a indeplinit promisiunea fata de Avraam Isaac si Iacov, Israelul modern și profeția biblică, Pedeapsa lui Israel este aproape "Psalm 83" !!
FORŢA SUPERINTELIGENTĂ ŞI MALEFICĂ: Stăpâna lumii
Polonia: Schimbari la posturile publice de radio si televiziune. Neoliberatii si ONG-urile protesteaza. Witold Waszczykowski, ministrul de externe polonez le raspunde: "Vom vindeca Polonia după 25 de ani de îndoctrinare neoliberală si neomarxista" Romania se bucura de neomarxism si sorosisti !
Biserica Ortodoxă a Greciei a CONDAMNAT din nou MASONERIA.Aşteptăm asemenea comunicat şi din partea BOR
Datoria Rompetrol e transferată către cetățenii României
Adrian Sârbu a admis că A FĂCUT TESTE pe poporul român, precum şi că a inventat ŞTIRILE de la ora 5 ca DIVERSIUNE
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro