Tensiuni între Ungaria şi Olanda: Budapesta îşi retrage ambasadorul de la Haga

Distribuie!by loading... Tensiuni între Ungaria şi Olanda: Budapesta îşi retrage ambasadorul de la Haga Ungaria a luat decizia de a-şi rechema ambasadorul din Haga, după ce ambasadorul Olandei de la Budapesta a comparat eforturile Ungariei de ”a-şi crea duşmani” cu practicile reţelei teroriste Stat Islamic, relatează Deutsche Welle. Comentariile ambasadorului […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Tensiuni între Ungaria şi Olanda: Budapesta îşi retrage ambasadorul de la Haga

Ungaria a luat decizia de a-şi rechema ambasadorul din Haga, după ce ambasadorul Olandei de la Budapesta a comparat eforturile Ungariei de ”a-şi crea duşmani” cu practicile reţelei teroriste Stat Islamic, relatează Deutsche Welle.


Comentariile ambasadorului olandez, Gajus Scheltema, au iritat profund oficialităţile maghiare şi au făcut ca Budapesta să ia decizia retragerii ambasadorului său din Olanda.

Într-un interviu apărut într-o publicaţie din Ungaria, Scheltema a făcut o paralelă între nevoia constantă a prim-ministrului Viktor Orban de a-şi căuta duşmani şi practicile organizaţiei teroriste Stat Islamic. Ambasadorul olandez a dat exemplul opoziţiei Ungariei privind participarea la planul Uniunii Europene de relocare a solicitanţilor de azil. Scheltema şi-a exprimat îngrijorarea faţă de problemele de corupţie din Ungaria şi l-a criticat pe Viktor Orban pentru campania purtată împotriva lui George Soroş.


Reacţia Guvernului maghiar nu a întârziat să apară. Ministrul de Externe, Peter Szijjarto, a anunţat că Ungaria îşi va retrage ambasadorul din Haga şi îi va interzice lui Scheltema dreptul de a intra în orice instituţie a statului maghiar.

”Relaţiile la nivel de ambasadori au fost suspendate pe termen nedeterminat”, a declarat Szijjarto. El a adăugat că îi va cere ministrului de Externe al Olandei punctul de vedere legat de afirmaţiile lui Scheltema. ”Nu ne vom mulţumi cu o explicaţie în spatele uşilor închise”, a spus Szijjarto.

Gajus Scheltema este ambasadorul Olandei la Budapesta din 2013 şi urmează să părăsească acest post în perioada imediat următoare.

“Suntem bucuroşi că ambasadorul olandez pleacă şi sperăm că o va face curând. Nimănui nu ar trebui să i se permită să facă asemenea remarci împotriva Ungariei sau a poporului maghiar”, a mai spus ministrul ungar de Externe.

 

Sursa: mediafax.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Macrou poate afecta grav sanatatea francezilor!
Raport DRAMATIC: Peste 55.000 de cazuri noi de cancer înregistrate în România în ultimele luni- depopulare din toate părțile- asta se întâmplă cu un popor care încalcă legile divine
Ovidiu Tender, omul prospectiunilor , cel care arunca sute de sate in aer , cere daune de 10 milioane USD, lunar, de la Statul Roman, Parlament si Guvern, pentru ca sta in inchisoare pentru abuz in serviciu, desi infractiunea sa a fost fost dezincriminata prin Decizia CCR 405/2016, care a statuat ca abuzul nu exista decat daca se incalca o lege. Ministrul Justitiei a intervenit in proces recunoscand ca sanctiunea unui text de lege declarat neconstitutional “consta in incetarea efectelor juridice” (Documente)
Hellvigul – unitatea de măsură a intelligence
Şefii CIA i-au cerut lui Klaus Iohannis să-l pună prim-ministru pe… Traian Băsescu
Russiatoday.ro: Romania va fi impinsa într-un război alături de nefericiții baltici și de iresponsabilii polonezi împotriva unui colos, pentru a apăra o entitate care încorporează ilegal pământ românesc!
Iohannis are interes personal în DESFIINȚAREA Secției Speciale
Nu vreau să trăiesc într-o Europă unde Hristos e bătut cu bastoane de cauciuc
Soros îl acuză pe Viktor Orban că a transformat Ungaria în stat mafiot. Budapesta îi răspunde: Este o declarație de război. ONG-urile finanțate de Soros se comportă în stil mafiot
Reptilele preiau incet, incet tara. Un conte descendent habsburgic a deschis un parc industrial la Timisoara pentru sclavii de romani
ALERTA MONDIALA! Rusia a trimis armata sa intercepteze navele SUA
Cum le pasa senatorilor de pensiile oamenilor in timp ce acestia si-au adoptat legea pensiilor speciale pentru parlamentari (Video)
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro