Taxa auto revine. Premierul Ludovic Orban vrea reintroducerea TAXEI AUTO

Distribuie!by Premierul Ludovic Orban vrea introducerea unei taxe pentru mașinile la prima înmatriculare, în funcție de gradul de poluare al mașinii, anunță Agerpres. „Cred că trebuie să fie concepută ca o taxă de poluare și cuantumul taxei să depindă de cantitatea de noxe care sunt eliberate în atmosferă. Formulele care au […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Premierul Ludovic Orban vrea introducerea unei taxe pentru mașinile la prima înmatriculare, în funcție de gradul de poluare al mașinii, anunță Agerpres.
„Cred că trebuie să fie concepută ca o taxă de poluare și cuantumul taxei să depindă de cantitatea de noxe care sunt eliberate în atmosferă. Formulele care au fost încercate au intrat în contradicție cu reglementările la nivel european. Se știe că taxele indirecte trebuie să respecte reglementările europene. Această taxă este o taxă indirectă. Evident, ea poate fi gândită și ca un impozit pe proprietate, variabil. Și aici există riscul să contravenim principiului că o taxă depinde de valoarea unui bun. Când vom ajunge la o formulă care să fie acceptabilă la nivelul Comisiei Europene, vom anunța public. Vă mai spun un lucru: decât să mai venim iarăși cu o taxă ca să mai luăm niște bani de la proprietarii de mașini și după aceea să trebuiască să îi dăm înapoi, mai bine măsurăm de șapte ori și stabilim ceea ce suntem siguri că va fi acceptat la nivelul instituțiilor europene”, a menționat Orban.
La rândul său, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a adăugat că, în prezent, din bugetul de 2,4 miliarde de lei al ministerului de resort, 1,8 miliarde de lei au plecat către restituirea taxei auto.
De la 1 februarie 2017, taxa auto a fost eliminată, iar toți cei care plătiseră o sumă la înmatricularea autovehiculelor urmau să-și primească banii înapoi de la stat. Ulterior acestei măsuri, fostul ministru al Mediului, Grațiela Gavrilescu, declara că Timbrul de mediu va avea un înlocuitor, dar „în niciun caz nu va fi vorba despre o nouă taxă”. La jumătatea lunii decembrie 2018, Gavrilescu anunța că nu a fost găsită nicio variantă a noii contribuții care urma să înlocuiască taxa auto până la ora actuală, iar până la găsirea unei formule finale va mai dura.
Pe data de 9 septembrie 2019, Ministerul Finanțelor Publice, prin Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), anunța că a restituit taxe auto (taxa auto pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau timbrul de mediu) tuturor contribuabililor români care au depus documentații complete. Astfel, începând din 2017 până în prezent, ANAF a restituit taxe auto în valoare totală de 6,16 miliarde de lei, pentru 1,91 de milioane de cereri depuse și aprobate.
https://www.activenews.ro/stiri/Taxa-auto-revine.-Premierul-Ludovic-Orban-vrea-reintroducerea-TAXEI-DE-POLUARE-158704

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Incepe : Donbas: Insurgenții pro-ruși s-au activizat pe toată linia frontului Ținta geopolitică a Rusiei, închiderea istmului ponto-baltic și controlul gurilor Dunării
Luptă acerbă pe banii românilor. Rothschild vrea să împiedice o bancă controlată de români să ajungă numărul unu în țara noastră
În timp ce România era jefuită magistral, în loc să oprească acest asasinat economic, cozile de topor, guralivii bine plătiţi de afară, căutau politicieni de tras în furci în pieţe publice!
Numărul 2 din PSD nu se lasă: Tudose nu are anvergura de a conduce un Guvern/VIDEO
Tupeul lui nu are limite: Augustin Lazăr cere daune de la MJ
De dragul Uniunii Europene ne vindem țara și pe noi
Mossadul nu doarme în front! Îmi scrie lettres d-amour!
Revoltă în Satu Mare împotriva imigranților: Suntem dispuși să recurgem la violență. Nu vrem să ne fie frică să ne lăsăm copiii să plece singuri la școală (VIDEO)
Efectele islamizării Angliei: Londra are de ieri primar… MUSULMAN, acuzat de relații cu imami extremiști!!!
Realizatorul TV Alexandru Cumpănașu face dezvăluiri grave despre traficul de influență al unor ambasadori din UE la guvernul Tudose
Cioloș: "Noi mai avem două luni de guvernare, ce să discutăm cu unioniștii?"
Individul care a primit sute de mii de euro anual de la UE şi care mau primeşte şi astăzi o rentă de la UR, Dacian Cioloș are tupeul să spună: "Îndrăznesc să cred că românii nu-și lasă demnitatea făcută pulberi pentru o mărire de salariu promisă"
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro