Taxa auto revine. Premierul Ludovic Orban vrea reintroducerea TAXEI AUTO

Distribuie!by Premierul Ludovic Orban vrea introducerea unei taxe pentru mașinile la prima înmatriculare, în funcție de gradul de poluare al mașinii, anunță Agerpres. „Cred că trebuie să fie concepută ca o taxă de poluare și cuantumul taxei să depindă de cantitatea de noxe care sunt eliberate în atmosferă. Formulele care au […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Premierul Ludovic Orban vrea introducerea unei taxe pentru mașinile la prima înmatriculare, în funcție de gradul de poluare al mașinii, anunță Agerpres.
„Cred că trebuie să fie concepută ca o taxă de poluare și cuantumul taxei să depindă de cantitatea de noxe care sunt eliberate în atmosferă. Formulele care au fost încercate au intrat în contradicție cu reglementările la nivel european. Se știe că taxele indirecte trebuie să respecte reglementările europene. Această taxă este o taxă indirectă. Evident, ea poate fi gândită și ca un impozit pe proprietate, variabil. Și aici există riscul să contravenim principiului că o taxă depinde de valoarea unui bun. Când vom ajunge la o formulă care să fie acceptabilă la nivelul Comisiei Europene, vom anunța public. Vă mai spun un lucru: decât să mai venim iarăși cu o taxă ca să mai luăm niște bani de la proprietarii de mașini și după aceea să trebuiască să îi dăm înapoi, mai bine măsurăm de șapte ori și stabilim ceea ce suntem siguri că va fi acceptat la nivelul instituțiilor europene”, a menționat Orban.
La rândul său, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a adăugat că, în prezent, din bugetul de 2,4 miliarde de lei al ministerului de resort, 1,8 miliarde de lei au plecat către restituirea taxei auto.
De la 1 februarie 2017, taxa auto a fost eliminată, iar toți cei care plătiseră o sumă la înmatricularea autovehiculelor urmau să-și primească banii înapoi de la stat. Ulterior acestei măsuri, fostul ministru al Mediului, Grațiela Gavrilescu, declara că Timbrul de mediu va avea un înlocuitor, dar „în niciun caz nu va fi vorba despre o nouă taxă”. La jumătatea lunii decembrie 2018, Gavrilescu anunța că nu a fost găsită nicio variantă a noii contribuții care urma să înlocuiască taxa auto până la ora actuală, iar până la găsirea unei formule finale va mai dura.
Pe data de 9 septembrie 2019, Ministerul Finanțelor Publice, prin Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), anunța că a restituit taxe auto (taxa auto pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau timbrul de mediu) tuturor contribuabililor români care au depus documentații complete. Astfel, începând din 2017 până în prezent, ANAF a restituit taxe auto în valoare totală de 6,16 miliarde de lei, pentru 1,91 de milioane de cereri depuse și aprobate.
https://www.activenews.ro/stiri/Taxa-auto-revine.-Premierul-Ludovic-Orban-vrea-reintroducerea-TAXEI-DE-POLUARE-158704

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Tudor Chirilă propagandă pentru REȚEAUA SOROS. Guralivul TUDOR CHIRILĂ s-a dat de gol şi face propagandă pentru Partidul lui SOROS "Poţi să dai o semnătură ca USR să poată să candideze şi, cine ştie, poate că vom avea un parlament mai curat" cu SOROS?
Jurnalistul "fake News"Michael Wolff, acuza minciuni despre presedintele Statelor Unite: Donald Trump nu are credibilitate, toți subordonații „spun că se comportă precum un copil”
Acordarea subvenţiilor agricole la timp încep să producă rezultate. Până la Petre Daea, niciun ministru al agriculturii nu a fost preocupat de acest aspect.
Județele care au votat partide precum USR care sunt împotriva familiei și pro homosexualitate, sunt lovite de natura furioasă și acesta e doar inceputul!
IOHANNISTAN, țara coborâtă în logica hienelor
Spitalul Județean Brașov: pacienți umiliți, batjocoriți, ignorați cu orele la urgente! Unde-i prefectul ala cu Arafat care se scandalizau de panourile despre vaccinare la Brasov?
Blidar: Tinerii sunt slab pregătiţi... raspuns: “şi noi, tinerii, suntem dezămagiţi de dumneavoastră...
Serbia nu uită bombardamentele NATO din 1999. Președintele sârb a anunțat că Serbia nu dorește să adere la NATO
UE vrea ca Romania sa-si arda viile !
Despre ascensiunea lui Putin!
Multinaționalele Străine ce dețin Supermarketurile refuză Legea Produselor Româneşti. Asociatia Marilor Retele Comerciale acuza ca propunerea legislativa care obliga supermarketurile sa ofere cel putin 50% produse romaneşti "submineaza comertul modern"
Jurnalista CENZURATĂ de Marius Tucă își continuă DEZVĂLUIRILE |Secretele AVERII imobiliare a lui Gabriel Oprea
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro