Tăriceanu taie subvențiile pentru corporații! ”S-a terminat!”

Distribuie!by Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că intenționează tăierea ajutoarelor și a subvențiilor pentru companiile străine care investesc în România. BUCUREȘTI, 19 dec — Sputnik. Potrivit liderului ALDE, corporațiile primesc numai avantaje de la statul român, dar nu fac altceva decât să exploateze muncitorii autohtoni oferindu-le salarii foarte mici. […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că intenționează tăierea ajutoarelor și a subvențiilor pentru companiile străine care investesc în România.

BUCUREȘTI, 19 dec — Sputnik. Potrivit liderului ALDE, corporațiile primesc numai avantaje de la statul român, dar nu fac altceva decât să exploateze muncitorii autohtoni oferindu-le salarii foarte mici.

loading...

“Foarte multe multinaţionale primesc foarte multe avantaje, au fost tratate cu toată generozitatea şi mai mult decât de a exploata forţa de muncă ieftină din România nu au făcut”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Acesta a mai spus că trebuie să termine povestea cu ajutorul de stat acordat în exclusivitate firmelor străine și cea privind “contractele de achiziţii publice date pe capete numai firmelor străine”, dând asigurări că Guvernul PSD-ALDE va da prioritate firmelor româneşti şi capitalului românesc.

“Economia în general nu este un domeniu care este gestionat sub imperiul principiilor morale. Acesta e un lucru pe care trebuie să îl recunoaştem şi să îl înţelegem cu toţii. Multinaţionalele au interesul să folosească avantajele pieţei româneşti — piaţă de desfacere, piaţă de muncă — şi să-şi ducă profitul către firma mamă”, a mai spus Tăriceanu.

Potrivit liderului ALDE raportat la cifra de afaceri, cele mai puternice companii din România sunt companiile străine, care în anul 2014 au plătit cam 2 miliarde de lei impozit pe profit în România, în timp ce 55 de miliarde de lei au fost plătiţi de companiile româneşti, care sunt firme mici şi cu mai puţină forţă financiară decât companiile străine.

“Concluzia este că până la urmă efortul economiei româneşti stă pe umerii companiilor româneşti care nu au avut avantaje. Anul acesta, înţelepciunea Ministerului de Finanţe face ca tot ajutorul de stat să se ducă exclusiv către companiile străine”, a mai spus Tăriceanu, la digi24.

 


Sursa: sputnik.md

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Copii români obligaţi să înveţe în maghiară. „Fiica mea plânge ca începe şcoala”
Băsescu: În caz de război, cei plecați la muncă afară trebuie aduși sub arme
RUSIA susţine că armata Ucrainei se pregăteşte de un război cu România. Ministerul român de Externe cere explicaţii Kievului
JAFUL NAŢIONAL! Imagini revoltătoare surprinse de un satelit deasupra României | Ce se vede din spaţiu în Apuseni Video
Știri False Progresiste pro-Multinaționale la Digi24: "Defrișările și Topirea Zăpezilor" ar fi cauza pentru alunecările de teren de la Izvoarele. Mai mult cică "Nu există nici o legătură" cu cutremurele și nu spun nici "PÂS" despre exploatările Petroliere
Lucia Hossu Longin:„Domnul Iohannis tace pentru că are înțelegeri secrete cu domnul procuror. El i-a acoperit dosarele, se simte obligat de o moralitate pe care numai dânsul o poate înțelege și explica"
Franțuzoaica lui Nicuşor se-ncurcă în Minciuni. Clotilde Armand prinsă cu MINCIUNA la Comarnic-Bușteni: 17.500 euro, studiu de fezabilitate pentru un km
Atenţie! Stagiul militar voluntar, reintrodus de la 1 ianuarie!
Persecuțiile împotriva creștinilor – o realitate transnațională
COMISARUL.RO: Pentru Ponta și Năstase NUCLEARA vine din Panama? Personajul COMUN din DOCUMENTELE SECRETE!
Cine este VIITORUL PREMIER! Lia Olguţa Vasilescu a făcut ANUNŢUL în urmă cu puţin timp
Puciul 1989 - DATA DE ION ILIESCU (FSN) CU AJUTORUL SECURITATII. GRU, KGB SI AL GENERALULUI VICTOR STANCULESCU.
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro