Tăriceanu, Iliescu, Dragnea – cuvinte triste la moartea lui Elie Wiesel

Distribuie!by   Mai mulți lideri politici, inclusiv fostul președinte Ion Iliescu, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, liderul PSD, Liviu Dragnea, și-au exprimat regretul pentru dispariția din această viață a lui Elie Wiesel, un supraviețuitor al Holocaustului, care nu și-a uitat originile românești. loading... “Cu regret am aflat despre dispariția dintre noi a […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Mai mulți lideri politici, inclusiv fostul președinte Ion Iliescu, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, liderul PSD, Liviu Dragnea, și-au exprimat regretul pentru dispariția din această viață a lui Elie Wiesel, un supraviețuitor al Holocaustului, care nu și-a uitat originile românești.

loading...

“Cu regret am aflat despre dispariția dintre noi a lui Elie Wiesel, un luptător pentru pace și pentru respectarea drepturilor și libertăților. Supraviețuitor al Holocaustului, Elie Wiesel nu și-a uitat originile românești și a contribuit la conștientizarea efectelor acestui moment oribil din istoria umanității de către români. Elie Wiesel a fost un om al păcii, o persoană care s-a luptat pentru ca evenimentele Holocaustului să nu se mai repete, iar memoria celor întâmplate să nu fie vreodată uitată de oameni. A înțeles și a promovat ideea că pacea trebuie să domine relațiile dintre oameni”, a scris Tăriceanu, duminică, pe Facebook.

El a subliniat că Institutul National Pentru Studierea Holocaustului din România, care îi poarta numele lui Elie Wiesel, este unul dintre instrumentele cu adevărat eficiente împotriva antisemitismului, xenofobiei și naționalismului extremist, care se adresează generațiilor care n-au trăit acele vremuri și nu știu unde pot duce discriminarea și intoleranța.

Iliescu, opera lui Wiesel rămâne și ea lucrează pentru o lume mai bună

“Omul Wiesel ne-a părăsit. Opera sa rămâne, și ea lucrează pentru o lume mai bună și mai pașnică. Să-i fie amintirea veșnică!’ (…) Am aflat cu profundă tristețe vestea morții scriitorului și laureatului Premiului Nobel pentru Pace Elie Wiesel. Născut în România, la Sighetul Marmației, Elie Wiesel a cunoscut ororile Holocaustului, fiind deportat în lagărele de exterminare naziste, pentru ‘vina’ de a fi fost evreu. Scăpat din infern, a luptat pentru a face imposibilă repetarea acelor orori, pentru o lume în care antisemitismul, xenofobia, discriminările rasiale să nu mai fie posibile. A depus mărturie despre acele vremuri, a făcut o permanentă muncă de educație în rândul tinerelor generații”, a subliniat Ion Iliescu, într-o postare pe blog.

În postarea sa, fostul președinte a evocat momente petrecute alături de Elie Wiesel.

“L-am însoțit, în 2002, la Sighet, unde s-a născut și unde se află casa familiei sale. A fost alături de noi în efortul de a închide una dintre marile răni ale trecutului, Holocaustul evreilor români. Era un lucru pe care trebuia să-l facem, eram datori evreilor români, dar și cetățenilor acestei țări. Am înțeles poate mai bine eșecul democratic din anii interbelici, care a dus la persecutarea evreilor, și apoi la deportarea lor, la progromul de la Iași. Institutul care-i poartă numele este parte a acestui efort de recuperare a memoriei și de vindecare a rănilor trecutului. Suferințele lui, suferințele tuturor celor care au plătit cu libertatea și chiar cu viața doar pentru că sunt ‘altfel’ nu trebuie să se mai repete. Pentru bine nostru comun. ‘Pacea nu este un dar pe care-l face Dumnezeu oamenilor. Este un dar pe care ni-l facem unii celorlalți’ spunea el”, a scris fostul președinte.

Liviu Dragnea: Elie Wiesel, un veșnic mesager al umanității

Elie Wiesel va rămâne veșnic un mesager al umanității, a afirmat duminică președintele PSD, Liviu Dragnea, într-un mesaj postat pe Facebook.

“Elie Wiesel, născut într-o familie de evrei de origine română, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, supraviețuitor al Holocaustului, profesor, filosof, ziarist, eseist și activist pentru drepturile omului, a decedat ieri la vârsta de 87 de ani. A lăsat în urma lui un gol imens. Singurul loc, de unde nu îl poate lua nimeni este inima noastră și unde va rămâne veșnic ca mesager al umanității. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a scris Dragnea.

Scriitorul și filosoful american de origine română Elie Wiesel, supraviețuitor al Holocaustului și laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a încetat din viață sâmbătă, la vârsta de 87 de ani.

 


Sursa dcnews.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Toți jurnaliștii președintelui sunt antifamilie și PRO/LGBT, denigratori ai referendumului pentru familie al "infatuaților" și al "fanaticilor religioși"
Margareta și Duda primesc cadou Palatul Elisabeta și o sinecură de un milion de euro pe an! Și 20 de servitori plătiți din banii noștri!
Supermarketul strain PROFI dezvaluie programul de regionalzare si divizare pentru Romania
SARACIE LUCIE De câteva zile, pe marginea drumului E85, în dreptul satului Iacobeşti, pot fi văzuţi trei copilaşi care au scris pe nişte cartoane că cei care doresc pot să se fotografieze cu măgăruşul de lângă ei plătind 1 leu
“ROMÂNIA SUB ASEDIU” – disparitia Romaniei prin VANZAREA PAMANTURILOR si PADURILOR - “E un mare pericol!
STRATEGIA DE DISTRUGERE A NEAMULUI ROMANESC
Tăriceanu cere anchetă: Sunt informaţii că ofiţeri ai serviciilor străine au fost în sediul DNA
S-a lansat primul lant de supermarketuri 100% romanesti! Are preturi mai mici decat Carrefour sau Lidl!
Germania datoreaza BNR peste 18 miliarde de euro.
Copilul din Argeş bătut cu pietre de elevi, în curtea şcolii, după ce venise la sora lui să ia cornul şi laptele, a murit. Marian a stat două luni şi jumătate în comă
Revolutia Generatiei Fast Food - Mult, ieftin si prost
În timp ce românii patrioti, rup ușile la hipermarketurile imperialiste , Schweighofer vinde pădurile pe care le deține în România către grupul suedez GreenGold, Prețul de achiziție și detaliile contractului sunt ținute secret, ca să nu lea stea românilor mâncarea de Paști in gât !!! Unde sunt rezistenții atei să protesteze ? Sunt cumva ocupați cu Paștele ?.
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro