Tăriceanu, Iliescu, Dragnea – cuvinte triste la moartea lui Elie Wiesel

Distribuie!by   Mai mulți lideri politici, inclusiv fostul președinte Ion Iliescu, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, liderul PSD, Liviu Dragnea, și-au exprimat regretul pentru dispariția din această viață a lui Elie Wiesel, un supraviețuitor al Holocaustului, care nu și-a uitat originile românești. loading... “Cu regret am aflat despre dispariția dintre noi a […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Mai mulți lideri politici, inclusiv fostul președinte Ion Iliescu, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, liderul PSD, Liviu Dragnea, și-au exprimat regretul pentru dispariția din această viață a lui Elie Wiesel, un supraviețuitor al Holocaustului, care nu și-a uitat originile românești.

loading...

“Cu regret am aflat despre dispariția dintre noi a lui Elie Wiesel, un luptător pentru pace și pentru respectarea drepturilor și libertăților. Supraviețuitor al Holocaustului, Elie Wiesel nu și-a uitat originile românești și a contribuit la conștientizarea efectelor acestui moment oribil din istoria umanității de către români. Elie Wiesel a fost un om al păcii, o persoană care s-a luptat pentru ca evenimentele Holocaustului să nu se mai repete, iar memoria celor întâmplate să nu fie vreodată uitată de oameni. A înțeles și a promovat ideea că pacea trebuie să domine relațiile dintre oameni”, a scris Tăriceanu, duminică, pe Facebook.

El a subliniat că Institutul National Pentru Studierea Holocaustului din România, care îi poarta numele lui Elie Wiesel, este unul dintre instrumentele cu adevărat eficiente împotriva antisemitismului, xenofobiei și naționalismului extremist, care se adresează generațiilor care n-au trăit acele vremuri și nu știu unde pot duce discriminarea și intoleranța.

Iliescu, opera lui Wiesel rămâne și ea lucrează pentru o lume mai bună

“Omul Wiesel ne-a părăsit. Opera sa rămâne, și ea lucrează pentru o lume mai bună și mai pașnică. Să-i fie amintirea veșnică!’ (…) Am aflat cu profundă tristețe vestea morții scriitorului și laureatului Premiului Nobel pentru Pace Elie Wiesel. Născut în România, la Sighetul Marmației, Elie Wiesel a cunoscut ororile Holocaustului, fiind deportat în lagărele de exterminare naziste, pentru ‘vina’ de a fi fost evreu. Scăpat din infern, a luptat pentru a face imposibilă repetarea acelor orori, pentru o lume în care antisemitismul, xenofobia, discriminările rasiale să nu mai fie posibile. A depus mărturie despre acele vremuri, a făcut o permanentă muncă de educație în rândul tinerelor generații”, a subliniat Ion Iliescu, într-o postare pe blog.

În postarea sa, fostul președinte a evocat momente petrecute alături de Elie Wiesel.

“L-am însoțit, în 2002, la Sighet, unde s-a născut și unde se află casa familiei sale. A fost alături de noi în efortul de a închide una dintre marile răni ale trecutului, Holocaustul evreilor români. Era un lucru pe care trebuia să-l facem, eram datori evreilor români, dar și cetățenilor acestei țări. Am înțeles poate mai bine eșecul democratic din anii interbelici, care a dus la persecutarea evreilor, și apoi la deportarea lor, la progromul de la Iași. Institutul care-i poartă numele este parte a acestui efort de recuperare a memoriei și de vindecare a rănilor trecutului. Suferințele lui, suferințele tuturor celor care au plătit cu libertatea și chiar cu viața doar pentru că sunt ‘altfel’ nu trebuie să se mai repete. Pentru bine nostru comun. ‘Pacea nu este un dar pe care-l face Dumnezeu oamenilor. Este un dar pe care ni-l facem unii celorlalți’ spunea el”, a scris fostul președinte.

Liviu Dragnea: Elie Wiesel, un veșnic mesager al umanității

Elie Wiesel va rămâne veșnic un mesager al umanității, a afirmat duminică președintele PSD, Liviu Dragnea, într-un mesaj postat pe Facebook.

“Elie Wiesel, născut într-o familie de evrei de origine română, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, supraviețuitor al Holocaustului, profesor, filosof, ziarist, eseist și activist pentru drepturile omului, a decedat ieri la vârsta de 87 de ani. A lăsat în urma lui un gol imens. Singurul loc, de unde nu îl poate lua nimeni este inima noastră și unde va rămâne veșnic ca mesager al umanității. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a scris Dragnea.

Scriitorul și filosoful american de origine română Elie Wiesel, supraviețuitor al Holocaustului și laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a încetat din viață sâmbătă, la vârsta de 87 de ani.

 


Sursa dcnews.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

EXCLUSIV/ VIDEO : Sorin Grindeanu, omul SRI și al Big Brother
Așa apără Barnevernet drepturile copiilor: șefa serviciului norvegian de protecție a copilului este o lesbiană
Iată câte realizări uriașe s-au întâmplat în scurta vreme în care Brașovul s-a numit "Orașul Stalin"
Planul de depopulare al României
Mihai Gheorghiu: "Statul român nu poate deveni agentul unor minorităţi anticreştine, agresive şi intolerante. Majoritatea nu poate fi anihilată permanent de o minoritate care se consideră – ca şi vechii bolşevici – purtătoarea sensului istoriei"
Germania adaptează practicile tip Gestapo la timpurile noastre: Poliție politică pe Facebook și condamnare la închisoare!
LOCUINȚELE FĂCUTE PE VREMEA LUI NICOLAE CEAUSESCU, ULTIMUL CAPITOL LA CARE ROMÂNIA STA BINE. Eurostat: România, țara cu cei mai mulți proprietari de locuințe din UE.
Guvernul Orban a aprobat aducerea a încă 30.000 de muncitori din Republica Moldova, Vietnam, Filipine sau Nepal, în loc să forteze multinaționalele să dea salarii mai mari să nu plece românii, aduce forță de muncă ieftină!
Şefii CIA i-au cerut lui Klaus Iohannis să-l pună prim-ministru pe… Traian Băsescu
Copiii SMICALĂ strigă disperați: „Ajutați-ne pe mine și pe fratele meu Mihail Jalaskoski să ajungem înapoi acasă pentru că nu mai rezistăm! Asta a durat deja prea mult! Suntem izolați complet și nu o putem vedea pe mama.
Realităţi care pot distruge România
Cu se ocupa in realitate Casa Regala (DAN-estilor) , organizarea de lupte de cocoşi, ritualuri de sange .. !!!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro