Tăcerea SUSPECTĂ a BNR! Ce se ÎNTÂMPLĂ cu BANII NOȘTRI?

Distribuie!by loading... Tăcere suspectă la BNR și în mediile oficiale în legătură cu precedentul Cipru! Curtea Europeană de Justiție a stabilit că precedentul din Cipru este legal: băncile pot fi salvate cu banii deponenților! În Cipru, peste noapte, principalele bănci au luat până la 90% din depozitele clienților. În schimb, […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
4b43bc0645ddf0db3a1fcbe6c28d932c

loading...

Tăcere suspectă la BNR și în mediile oficiale în legătură cu precedentul Cipru! Curtea Europeană de Justiție a stabilit că precedentul din Cipru este legal: băncile pot fi salvate cu banii deponenților! În Cipru, peste noapte, principalele bănci au luat până la 90% din depozitele clienților. În schimb, aceștia au primit acțiuni la bancă, adică hârtii fără valoare. De ce nu s-ar putea face același lucru și cu casele, tablourile sau și bijuterile, întreabă juriștii? Valoarea creditelor neperformante din băncile europene este estimată la o sumă între 470-790 miliarde de euro. În România, în afara unor știri alarmiste menite să facă trafic nu avem o poziție oficială. Care să explice care este efectul deciziei Curții Europene de Justiție. De ce?

Italia, Franța și Spania au probleme, dar șocul cel mai mare mare l-a constituit Deutsche Bank, care a închis 200 de filiale și a concediat mii de angajați bancari. În acest context, se poate lansa ipoteza că britanicii au părăsit UE îniante de prăbușirea băncilor europene!

Chiar este adevărat că o criză a băncilor va exploda în toamnă, cu toate consecințele economice posibile?

Din păcate, oricât de bine ar reglementa BNR sistemul bancar românesc, acesta este deținut de capitalul străin. România nu are cum să scape. Un colaps bancar european va atrage după sine o criza economică comparabilă cu cea de acum opt ani.

470 miliarde de euro este valoarea creditelor neperformante din băncile europene, scrie Bloomberg. Autoritatea bancară europeană este mult mai pesimistă: creditele neperformante ar atinge 790 miliarde de euro. Din acestea, 380 miliarde euro sunt numai creditele neperfomante din Italia, țara care se îndreaptă spre faliment bancar. Dar Italia nu este singura țară în dificultate. În presa economică europeană se spune că băncile Franței sunt în faliment. Se înțelege că nici Spania nu o duce prea bine, dar șocul mare l-a constituit Deutsche Bank, germanii temându-se practic să sape mai adânc în băncile lor, fiindcă se îngrozesc de ce ar putea găsi.

Repetăm, zilele trecute, Curtea Europeană de Justiție a stabilit că experimentul din Cipru, de acum 4 ani, este legal. Adică, băncile pot fi salvate de la faliment sau se poate încerca acest lucru cu banii deponenților. Cu alte cuvinte, în Cipru, peste noapte, principalele bănci au naţionalizat până la 90% din depozitele bancare ale clienților. În schimb, aceștia au primit acțiuni la bancă, adică hârtii fără valoare. Întrebarea pusă de juriștii europeni a fost: dacă depozitul bancar, care înseamnă proprietate, poate fi naționalizat peste noapte și fără a primi în schimb compensații, de ce nu s-ar putea face același lucru și cu bunurile imobiliare, de exemplu case și terenuri sau orice altceva, mergând până la tablouri și bijuterii. Controversa a fost tranșată de Curtea Europeană de Justiție, care a spus că e în regulă ca banca să pună mâna pe economiile cetățenilor.

 Practic, tot sistemul bancar românesc este cu capital străin. Cea mai mare bancă italiană, Unicredit, aflată în mare dificultate acasă, este cel mai mare investitor în Europa centrală și de est, inclusiv în România. Cu alte cuvinte, când se prăbușește mama, fiica din România nu are cum să o ducă bine.

 


Sursa: Comisarul – tacerea-suspecta-a-bnr !

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Taxa auto revine. Premierul Ludovic Orban vrea reintroducerea TAXEI AUTO
Istoria se repeta: de la Petrica "fat frumos" la "Johannis cel luminos" !
Populația României a scăzut. Ne apropiem de nivelul anilor '60
Tudor Gheorghe cîntă, Funeriu rage
"Ce fac guvernanții e Holocaust împotriva românilor". Părintele Necula: Asta e o bătălie pe bani, nu pe sufletele noastre (VIDEO)
Sunt medic. Si…cui ii pasa?
1968. România și războiul care i-a suflat în ceafă. Cum a pregatit Ceausescu apararea tarii. Documente secrete despre asaltul pregatit de sutele de mii de soldați ruși și unguri
PSD il da jos pe Tudose ca nu a fost de acord sa dea Casei Regale palate si milioane de Euro. Sa se afle Isarescu (varul regelui Mihai) in spatele mutarii de sah?
Biblia contrafăcută a Martorilor lui Iehova. Cea mai periculoasă carte din lume!
Injectare de fonduri uriase in NEOBOLSEVISMUL global(ist). GEORGE SOROS a transferat 18 MILIARDE de dolari pentru Fundatiile pentru o Societate Deschisa/ Amintiri de consilier prezidential: SANDRA PRALONG a revenit in România prin SOROS
Mihai Eminescu: “Nimeni nu-şi dă seama cum această populaţie flotantă a României, fără legături cu pămîntul şi cu neamul ţării, a putut să devină elementul domnitor în România!”
TRĂDĂTORII. ÎNCEPE NOUA ETAPĂ DE VÂNZARE A ȚĂRII. ULTIMA DECIZIE A TEHNOCRATULUI CIOLOȘ ÎNAINTE SĂ SE CARE. Ministerul Transporturilor scoate la privatizare aeroporturile din București și Administrația Porturilor Maritime Constanța prin listarea pe bursă
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro