Tăcerea SUSPECTĂ a BNR! Ce se ÎNTÂMPLĂ cu BANII NOȘTRI?

Distribuie!by loading... Tăcere suspectă la BNR și în mediile oficiale în legătură cu precedentul Cipru! Curtea Europeană de Justiție a stabilit că precedentul din Cipru este legal: băncile pot fi salvate cu banii deponenților! În Cipru, peste noapte, principalele bănci au luat până la 90% din depozitele clienților. În schimb, […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
4b43bc0645ddf0db3a1fcbe6c28d932c
loading...

Tăcere suspectă la BNR și în mediile oficiale în legătură cu precedentul Cipru! Curtea Europeană de Justiție a stabilit că precedentul din Cipru este legal: băncile pot fi salvate cu banii deponenților! În Cipru, peste noapte, principalele bănci au luat până la 90% din depozitele clienților. În schimb, aceștia au primit acțiuni la bancă, adică hârtii fără valoare. De ce nu s-ar putea face același lucru și cu casele, tablourile sau și bijuterile, întreabă juriștii? Valoarea creditelor neperformante din băncile europene este estimată la o sumă între 470-790 miliarde de euro. În România, în afara unor știri alarmiste menite să facă trafic nu avem o poziție oficială. Care să explice care este efectul deciziei Curții Europene de Justiție. De ce?

Italia, Franța și Spania au probleme, dar șocul cel mai mare mare l-a constituit Deutsche Bank, care a închis 200 de filiale și a concediat mii de angajați bancari. În acest context, se poate lansa ipoteza că britanicii au părăsit UE îniante de prăbușirea băncilor europene!

Chiar este adevărat că o criză a băncilor va exploda în toamnă, cu toate consecințele economice posibile?

Din păcate, oricât de bine ar reglementa BNR sistemul bancar românesc, acesta este deținut de capitalul străin. România nu are cum să scape. Un colaps bancar european va atrage după sine o criza economică comparabilă cu cea de acum opt ani.

470 miliarde de euro este valoarea creditelor neperformante din băncile europene, scrie Bloomberg. Autoritatea bancară europeană este mult mai pesimistă: creditele neperformante ar atinge 790 miliarde de euro. Din acestea, 380 miliarde euro sunt numai creditele neperfomante din Italia, țara care se îndreaptă spre faliment bancar. Dar Italia nu este singura țară în dificultate. În presa economică europeană se spune că băncile Franței sunt în faliment. Se înțelege că nici Spania nu o duce prea bine, dar șocul mare l-a constituit Deutsche Bank, germanii temându-se practic să sape mai adânc în băncile lor, fiindcă se îngrozesc de ce ar putea găsi.

Repetăm, zilele trecute, Curtea Europeană de Justiție a stabilit că experimentul din Cipru, de acum 4 ani, este legal. Adică, băncile pot fi salvate de la faliment sau se poate încerca acest lucru cu banii deponenților. Cu alte cuvinte, în Cipru, peste noapte, principalele bănci au naţionalizat până la 90% din depozitele bancare ale clienților. În schimb, aceștia au primit acțiuni la bancă, adică hârtii fără valoare. Întrebarea pusă de juriștii europeni a fost: dacă depozitul bancar, care înseamnă proprietate, poate fi naționalizat peste noapte și fără a primi în schimb compensații, de ce nu s-ar putea face același lucru și cu bunurile imobiliare, de exemplu case și terenuri sau orice altceva, mergând până la tablouri și bijuterii. Controversa a fost tranșată de Curtea Europeană de Justiție, care a spus că e în regulă ca banca să pună mâna pe economiile cetățenilor.

 Practic, tot sistemul bancar românesc este cu capital străin. Cea mai mare bancă italiană, Unicredit, aflată în mare dificultate acasă, este cel mai mare investitor în Europa centrală și de est, inclusiv în România. Cu alte cuvinte, când se prăbușește mama, fiica din România nu are cum să o ducă bine.

 


Sursa: Comisarul – tacerea-suspecta-a-bnr !

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Hrana vie: cum combinam alimentele
Adevarul despre misterioasa candidatura a lui Munteanu din 2000
Oreste, Răzvan Ciobanu și Raluca Bădulescu, audiați la DIICOT într-un dosar de trafic și consum de droguri
Tudor Gheorghe: Ce blestem pe noi, după un preşedinte care chinuie limba engleză, avem unul care CHINUIE limba română
Nu suntem PSD-iști, dar Hidra de FSN nu a dispărut cu mai multe capete: PNL, PSD, PMP, UNPR etc. Dacă tinerii nu doresc indepărtarea "HIDREI", atunci ieșirea in stradă este manipulată de ONG-urile soroșiste, . Justițiarul : "La presiunea străzii și a trompetelor soroșiste, premierul Victor Ponta a demisionat"
BREAKING NEWS: Prima LOVITURĂ a guvernului PSD pentru COMPANIILE STRĂINE din România!
DEZINFORMARE făcută de Adevărul.ro și de Florin Buicu, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților: "Medicii vor să iasă la pensie la 67 de ani". CARE E PROBLEMA REALĂ? 14.709 medici au părăsit România între 2010-2015
O NOUĂ GAFĂ MARCA IOHANNIS: S-a așezat la Masa Tăcerii lui Brâncuși ÎNCĂLCÂND legea
Victor Ponta o dă de gol pe Laura Codruța Kovesi: Cum a surprins-o alături de Sebastian Ghiță
Discursul lui Ceaușescu din 20 decembrie 1989. Ce nu s-a văzut la TV: Totul face parte dintr-un plan mai general împotriva independenței popoarelor
Adevărata criză din Ucraina abia începe: Europa, pregătește-te pentru "ziua de după război"!
RUSIA loveste din nou: ZECI de cisterne cu petrol ISIS, PULVERIZATE la granita cu Turcia – VIDEO
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro