Tăcerea SUSPECTĂ a BNR! Ce se ÎNTÂMPLĂ cu BANII NOȘTRI?

Distribuie!by loading... Tăcere suspectă la BNR și în mediile oficiale în legătură cu precedentul Cipru! Curtea Europeană de Justiție a stabilit că precedentul din Cipru este legal: băncile pot fi salvate cu banii deponenților! În Cipru, peste noapte, principalele bănci au luat până la 90% din depozitele clienților. În schimb, […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
4b43bc0645ddf0db3a1fcbe6c28d932c

loading...

Tăcere suspectă la BNR și în mediile oficiale în legătură cu precedentul Cipru! Curtea Europeană de Justiție a stabilit că precedentul din Cipru este legal: băncile pot fi salvate cu banii deponenților! În Cipru, peste noapte, principalele bănci au luat până la 90% din depozitele clienților. În schimb, aceștia au primit acțiuni la bancă, adică hârtii fără valoare. De ce nu s-ar putea face același lucru și cu casele, tablourile sau și bijuterile, întreabă juriștii? Valoarea creditelor neperformante din băncile europene este estimată la o sumă între 470-790 miliarde de euro. În România, în afara unor știri alarmiste menite să facă trafic nu avem o poziție oficială. Care să explice care este efectul deciziei Curții Europene de Justiție. De ce?

Italia, Franța și Spania au probleme, dar șocul cel mai mare mare l-a constituit Deutsche Bank, care a închis 200 de filiale și a concediat mii de angajați bancari. În acest context, se poate lansa ipoteza că britanicii au părăsit UE îniante de prăbușirea băncilor europene!

Chiar este adevărat că o criză a băncilor va exploda în toamnă, cu toate consecințele economice posibile?

Din păcate, oricât de bine ar reglementa BNR sistemul bancar românesc, acesta este deținut de capitalul străin. România nu are cum să scape. Un colaps bancar european va atrage după sine o criza economică comparabilă cu cea de acum opt ani.

470 miliarde de euro este valoarea creditelor neperformante din băncile europene, scrie Bloomberg. Autoritatea bancară europeană este mult mai pesimistă: creditele neperformante ar atinge 790 miliarde de euro. Din acestea, 380 miliarde euro sunt numai creditele neperfomante din Italia, țara care se îndreaptă spre faliment bancar. Dar Italia nu este singura țară în dificultate. În presa economică europeană se spune că băncile Franței sunt în faliment. Se înțelege că nici Spania nu o duce prea bine, dar șocul mare l-a constituit Deutsche Bank, germanii temându-se practic să sape mai adânc în băncile lor, fiindcă se îngrozesc de ce ar putea găsi.

Repetăm, zilele trecute, Curtea Europeană de Justiție a stabilit că experimentul din Cipru, de acum 4 ani, este legal. Adică, băncile pot fi salvate de la faliment sau se poate încerca acest lucru cu banii deponenților. Cu alte cuvinte, în Cipru, peste noapte, principalele bănci au naţionalizat până la 90% din depozitele bancare ale clienților. În schimb, aceștia au primit acțiuni la bancă, adică hârtii fără valoare. Întrebarea pusă de juriștii europeni a fost: dacă depozitul bancar, care înseamnă proprietate, poate fi naționalizat peste noapte și fără a primi în schimb compensații, de ce nu s-ar putea face același lucru și cu bunurile imobiliare, de exemplu case și terenuri sau orice altceva, mergând până la tablouri și bijuterii. Controversa a fost tranșată de Curtea Europeană de Justiție, care a spus că e în regulă ca banca să pună mâna pe economiile cetățenilor.

 Practic, tot sistemul bancar românesc este cu capital străin. Cea mai mare bancă italiană, Unicredit, aflată în mare dificultate acasă, este cel mai mare investitor în Europa centrală și de est, inclusiv în România. Cu alte cuvinte, când se prăbușește mama, fiica din România nu are cum să o ducă bine.

 


Sursa: Comisarul – tacerea-suspecta-a-bnr !

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

FMI - unealta imbecilităţii
Firma de consultanță controlată de Dan Barna: contracte de milioane de euro cu statul
Înregistrări: Dincă ducea fete la Deveselu- când a izbucnit scandalul americanii i-au trimis pe toti militarii acasă, au venit alții noi, pe cine să mai ancheteze
ZBATERILE SUSPECTEI - Europarlamentara Claudia Tapardel devoaleaza manevrele Laurei Kovesi: “Incearca prin toate mijloacele sa castige functia de sef al Parchetului European... Candidata Laura Codruta Kovesi trimite scrisori Comisiei LIBE exact inainte de audierea sa... E revoltator ca Procurorul Sef European sa fie ales la masa verde... Este absolut necesar ca o asemenea decizie sa fie luata de toti membrii Comisiei LIBE si de toti membrii Parlamentului European”
Fara nicio exagerare: dupa 1990 Romania ar fi ajuns cea mai bogata tara din LUME si locuitorii ei mai prosperi decat arabii, dupa 25 de ani de munca asidua, de aceea marile puteri l-au inlaturat pe Ceausescu
Aroganță: Iohannis, întrebat ce se va întâmpla dacă Dăncilă va veni la dezbaterea de marți: Nu va fi primită fiindcă nu este o dezbatere la care am invitat pe cineva
În criza epidemiei, specialiștii recunosc: Tot ce avem în materie de spitale și industrie farmaceutică în România e făcut de Ceaușescu
EXPLOZIV Detaliile care aruncă în aer cazul Dan Condrea: MĂRTURIE din interiorul firmei / VIDEO
Mircea Badea o acuza pe Esca de Fake News: „Să te prezinţi ştirist şi să prezinţi nişte gogomonii, nişte oligofenisme, nişte minciuni, nişte falsuri să le acreditezi ca fiind adevărate, ele fiind monstruoase, tu prezentându-le ca nişte adevăruri…Fake news asta a făcut duduia Esca”
RUSIA ESTE IN PRAGUL UNUI RAZBOI GREU! NORVEGIENII AU FACUT PUBLICE DOVEZILE!
Dezvăluirea anului: Generalul Coldea este şeful Juntei Militare care conduce România!
CIRC SI PANARAMA LA DNA – Asa intelege DNA sa protesteze impotriva OUG 7/2019, mintind populatia si victimizandu-se. Pagina web a Directiei Nationale Anticoruptie a fost impanzita cu mesajul "DNA – institutie in pericol de a fi blocata de OUG 7/2019. Combaterea coruptiei la nivel inalt risca sa fie paralizata". DNA a incheiat 2018 cu 40% achitari. Dupa ce ca e capra raiosa, mai tine si coada sus!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro