Tăcerea ambasadelor. Diplomații străini care au susținut vocal DNA au REFUZAT să răspundă la întrebările despre protocoalele semnate de Laura Codruța Koveși cu SRI și alte instituții

Distribuie!by loading... Ambasadele străine au fost printre cei mai vocali susținători ai DNA și ai Laurei Codruța Koveși. Cu toate acestea, de când au apărut și au fost desecretizate celebrele protocoale între DNA și SRI, acestea au tăcut. Ambasadele străine au fost printre cei mai vocali susținători ai DNA și […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Ambasadele străine au fost printre cei mai vocali susținători ai DNA și ai Laurei Codruța Koveși. Cu toate acestea, de când au apărut și au fost desecretizate celebrele protocoale între DNA și SRI, acestea au tăcut.

Ambasadele străine au fost printre cei mai vocali susținători ai DNA și ai Laurei Codruța Koveși. Cu toate acestea, de când au apărut și au fost desecretizate celebrele protocoale între DNA și SRI, acestea au tăcut.

Evenimentul zilei a solicitat un punct de vedere Ambasadei SUA și altor 21 de ambasade din Europa, față de folosirea protocoalelor dintre DNA și diferite instituții ale statului. Singurul care a oferit un răspuns a fost ambasadorul Belgiei.

Cele 22 de ambasade cărora „Evenimentul zilei” le-a solicitat un răspuns sunt: SUA, Marea Britanie, Germania, Spania, Italia, Olanda, Franța, Suedia,Bulgaria, Ungaria, Cehia, Polonia, Belgia, Finlanda, Norvegia, Serbia, Grecia, Austria, Danemarca, Croația, Portugalia și Elveția.

Ambasada Franței a primit solicitarea cu o zi înainte de Laurei Kovesi cu ministrul de externe francez, Jean-Yves Le Drian. Cea care a facilitat întâlnirea neoficială a fost ambasadoarea Franței, Michele Ramis.

„În urma cererii pe care ne-ați adresat-o, vă informez cu regret că Ambasada Franței nu poate da curs solicitării dumneavoastră”, ne-a transmis Gabriela Diță, responsabilul de comunicare al Ambasadei.

SUA și Suedia au transmis că urmează să ofere un răspuns.

Danemarca, Polonia și Germania au redirecționat către autoritățile competente. Agenția de Securitate Internă a Poloniei a declarat că „nu comentează această problemă”.

Singura ambasadă care a oferit un răspuns este cea a Belgiei.

„Supravegherea colectării de informații în Belgia este în principal asigurată de o comisie administrativă independentă. În plus față de această comisie administrativă, Parlamentul belgian supraveghează, de asemenea, agențiile de informații prin intermediul Comitetului permanent de examinare a agențiilor de informații (Comitetul permanent I), care monitorizează și evaluează legalitatea metodelor utilizate, precum și eficacitatea acestora. Dacă metodele obișnuite sunt insuficiente, serviciile de informații pot folosi metode specifice, care implică încălcări mai extinse în viața privată. În cele din urmă, metodele excepționale, care sunt cele mai invazive, pot fi folosite numai pentru a contracara o amenințare gravă. Interceptarea comunicațiilor intră în categoria metodelor excepționale”, se arată în răspunsul semnat de Ambasadorul Thomas Baekelandt.

Mai jos redăm textul solicitării „Evenimentului zilei”

Stimate Domnule Ambasador,

Vă rugăm să ne precizați dacă în istoria legislativă recentă a țării dumneavoastră există vreun exemplu de protocol încheiat între serviciul de informații interne și organele de anchetă de tip procuratură, între serviciul de informații interne și Curtea Supremă de Justiție, pentru infracțiuni care nu se încadrează la amenințări de tip terorist sau la adresa siguranței naționale, cu prevederi similare celor făcute publice în ultima vreme în România.

Dacă da, vă rugăm să ne dați cât mai multe detalii sau persoanele de contact care ne pot furniza detalii suplimentare.

Dacă nu, am vrea să ne precizați dacă acest lucru ar fi considerat o încălcare a separației puterilor în stat, a drepturilor și libertăților cetățenești. Aceste precizări ne sunt necesare pentru realizarea unei anchete jurnalistice privind independența sistemului de justiție în România, comparativ cu alte țări europene.

Cu acest prilej, redacția Evenimentului Zilei vă asigură de tot respectul și cooperarea pentru promovarea valorilor democratice europene.

Sursa: 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Cum i-a cedat România Rusiei 25% din piața internă de gaze. Mecanismul suspect care lovește și în buget și în economie
Ilie Năstase despre Iohannis: S-a dus în Statele Unite și a venit cu o caschetă și o insignă, în loc să vină cu vizele ridicate românilor. S-a dus premierul polonez și a ridicat vizele în două zile. Mai mult ce să spun? 
Ministrul Bodog, scula lui Soros şi o conservă a Big Pharma
HELLVIG SCHIMBA GARDA IN SRI – Jurnalistul Dan Andronic anunta ca noul prim-adjunct al SRI va fi generalul Dan Valentin Capsuna: „Este din tabara anti-Coldea... Faptul ca din 2011 pana in prezent nu a mai fost avansat in grad demonstreaza ca nu a facut parte din grupul de favoriti ai fostului prim-adjunct Florian Coldea”. Surse l-au caracterizat pe Capsuna, pentru Lumeajustitiei.ro: „Nationalist, cu capul pe umeri. Nu ii plac spectacolele cu catuse”
ARS NOTORIA- "Arta notorie a lui Solomon", un text antic ultrasecret ce ne invata despre niste abilitati mentale extraordinare
Noi evoluții în Scandalul apei - Suspiciuni mari cu privire la probele prelevate
Digi24 si presa maghiara: Daca Orbán = Orban atunci practic am recucerit Ardealul sau măcar suntem conduşi de aceeaşi persoană
RĂZBUNAREA BINOMULUI. TENTATIVĂ DE LOVITURĂ DE STAT CU FAŢĂ UMANĂ
MAFIOTUL CHINEZ WANG, CĂRUIA I S-A RETRAS ÎN 2014 CETĂȚENIA LA CEREREA SRI CA ”PERICOL PENTRU SIGURANȚA NAȚIONALĂ”, ARE AZI CONTRACT PE 100% DIN PRODUCȚIA DE MINEREU DE CUPRU A ROMÂNIEI!
Nu trece nimeni peste regele Romaniei Schweighofer. Liber la tăiat pădurile! Parlamentul NU a avut curaj să oprească exportul de lemne
Un candidat la alegerile prezidenţiale a dispărut în miez de noapte. Poliţia şi familia îl caută
Proaspăt-numitul expert ONU pe probleme LGBT propune legiferarea adopției pentru cuplurile homosexuale în toate țările lumii, promovarea în grădințe și în școli a unui proces educațional pro-homosexualitate și obligarea tuturor cultelor și credințelor religioase să prezinte favorabil homosexualitatea...
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro

Răspunde

Adresa de email nu va fi făcută publică şi nici nu va fi folosită în interes comercial fără acordul utilizatorului ei. Ea este necesară din motive de securitate şi siguranţă

Poţi folosi următoarele etichete HTML : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*