Tăcerea ambasadelor. Diplomații străini care au susținut vocal DNA au REFUZAT să răspundă la întrebările despre protocoalele semnate de Laura Codruța Koveși cu SRI și alte instituții

Distribuie!by loading... Ambasadele străine au fost printre cei mai vocali susținători ai DNA și ai Laurei Codruța Koveși. Cu toate acestea, de când au apărut și au fost desecretizate celebrele protocoale între DNA și SRI, acestea au tăcut. Ambasadele străine au fost printre cei mai vocali susținători ai DNA și […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Ambasadele străine au fost printre cei mai vocali susținători ai DNA și ai Laurei Codruța Koveși. Cu toate acestea, de când au apărut și au fost desecretizate celebrele protocoale între DNA și SRI, acestea au tăcut.

Ambasadele străine au fost printre cei mai vocali susținători ai DNA și ai Laurei Codruța Koveși. Cu toate acestea, de când au apărut și au fost desecretizate celebrele protocoale între DNA și SRI, acestea au tăcut.

Evenimentul zilei a solicitat un punct de vedere Ambasadei SUA și altor 21 de ambasade din Europa, față de folosirea protocoalelor dintre DNA și diferite instituții ale statului. Singurul care a oferit un răspuns a fost ambasadorul Belgiei.

Cele 22 de ambasade cărora „Evenimentul zilei” le-a solicitat un răspuns sunt: SUA, Marea Britanie, Germania, Spania, Italia, Olanda, Franța, Suedia,Bulgaria, Ungaria, Cehia, Polonia, Belgia, Finlanda, Norvegia, Serbia, Grecia, Austria, Danemarca, Croația, Portugalia și Elveția.

Ambasada Franței a primit solicitarea cu o zi înainte de Laurei Kovesi cu ministrul de externe francez, Jean-Yves Le Drian. Cea care a facilitat întâlnirea neoficială a fost ambasadoarea Franței, Michele Ramis.

„În urma cererii pe care ne-ați adresat-o, vă informez cu regret că Ambasada Franței nu poate da curs solicitării dumneavoastră”, ne-a transmis Gabriela Diță, responsabilul de comunicare al Ambasadei.

SUA și Suedia au transmis că urmează să ofere un răspuns.

Danemarca, Polonia și Germania au redirecționat către autoritățile competente. Agenția de Securitate Internă a Poloniei a declarat că „nu comentează această problemă”.

Singura ambasadă care a oferit un răspuns este cea a Belgiei.

„Supravegherea colectării de informații în Belgia este în principal asigurată de o comisie administrativă independentă. În plus față de această comisie administrativă, Parlamentul belgian supraveghează, de asemenea, agențiile de informații prin intermediul Comitetului permanent de examinare a agențiilor de informații (Comitetul permanent I), care monitorizează și evaluează legalitatea metodelor utilizate, precum și eficacitatea acestora. Dacă metodele obișnuite sunt insuficiente, serviciile de informații pot folosi metode specifice, care implică încălcări mai extinse în viața privată. În cele din urmă, metodele excepționale, care sunt cele mai invazive, pot fi folosite numai pentru a contracara o amenințare gravă. Interceptarea comunicațiilor intră în categoria metodelor excepționale”, se arată în răspunsul semnat de Ambasadorul Thomas Baekelandt.

Mai jos redăm textul solicitării „Evenimentului zilei”

Stimate Domnule Ambasador,

Vă rugăm să ne precizați dacă în istoria legislativă recentă a țării dumneavoastră există vreun exemplu de protocol încheiat între serviciul de informații interne și organele de anchetă de tip procuratură, între serviciul de informații interne și Curtea Supremă de Justiție, pentru infracțiuni care nu se încadrează la amenințări de tip terorist sau la adresa siguranței naționale, cu prevederi similare celor făcute publice în ultima vreme în România.

Dacă da, vă rugăm să ne dați cât mai multe detalii sau persoanele de contact care ne pot furniza detalii suplimentare.

Dacă nu, am vrea să ne precizați dacă acest lucru ar fi considerat o încălcare a separației puterilor în stat, a drepturilor și libertăților cetățenești. Aceste precizări ne sunt necesare pentru realizarea unei anchete jurnalistice privind independența sistemului de justiție în România, comparativ cu alte țări europene.

Cu acest prilej, redacția Evenimentului Zilei vă asigură de tot respectul și cooperarea pentru promovarea valorilor democratice europene.

Sursa: 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

ALEASA AMBASADELOR – Judecatoarea Florica Roman de la CA Oradea acuza blatul pentru Kovesi: “Numirea Laurei Kovesi la DNA a fost facuta in baza unor intelegeri in afara legii, oculte, sub supravegherea unor ambasade... Ambasadorii nu au vorbit despre importanta respectarii drepturilor si libertatilor, dar au aplaudat abuzurile si tacticile staliniste ale DNA, au redus justitia la lupta anticoruptie si au asociat DNA cu procurorul sef, compromitand ireparabil imaginea acestei structuri”
Multinaționalele din alimentație, acuzate de înșelăciune în Ungaria
Președintele SUA, Donald Trump, interzice finanţarea ONG-urilor străine care susţin avorturile
Polonia și Ungaria blochează includerea „drepturilor LGBTIQ” în legislația UE
Cătălin Ivan (ADN) îi cere președintelui Iohannis să rezolve cazul Cameliei Smicală: În ceasul al 13-lea, opriți-vă pentru câteva minute din campania Dumneavoastră electorală în care alergați de unul singur și ocupați-vă de problema unui român disperat
Deputat denunţă discriminarea Laurei Bretan de către juraţii gay...toleranții nu mai sunt toleranți ci răzbunători! Asta se întâmplă când lași homosexualii să decidă!
Ilie Șerbănescu: ”Nu se mai poate nega că Dragnea a fost băgat la închisoare pentru îndrăzneala de a fi mărit salarii și pensii și, vai, în plus!, de a fi taxat viitoarele încasări din resursele de gaze de la Marea Neagră!”
Sfârșitul democrației vine pe conducta de gaz. Legea specială pentru gaze bate legea specială pentru Roșia Montană! Se calcă în picioare proprietatea, protecția pădurilor, a terenurilor agricole și a ariilor naturale
VIDEO Masoni ridicaţi la gradul de maestru, puşi în sicrie. Dezvăluirile procurorilor DNA Oradea: „Masoneria a început să devină o structură de şuetă“, Albert Pike - Lucifer este arhitectul si Dumnezeul Masoneriei..
Moartea lui Simon si vaccinul anti-capuse
Cel mai crunt mesaj transmis din SUA: „Puşcăria pentru Maior, Coldea şi Kovesi e mult prea puţin”
Candidatul la prezidenţiale dat dispărut a fost găsit de poliţişti. Unde se afla
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro