Sute de militari ai Forțelor Terestre SUA, dislocați în Dobrogea

Distribuie!by Operatia Atlantic Resolve era programata cu cel putin un an inainte si face parte din manevrele prin rotatie care s-au convenit in cadrul strategiei NATO si care sunt anuntate si Rusiei, la fel cum si manevrele lor sunt cunoscute, programate si anuntate.  loading... Militari din Forțele terestre ale SUA […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Operatia Atlantic Resolve era programata cu cel putin un an inainte si face parte din manevrele prin rotatie care s-au convenit in cadrul strategiei NATO si care sunt anuntate si Rusiei, la fel cum si manevrele lor sunt cunoscute, programate si anuntate. 

loading...

Militari din Forțele terestre ale SUA dislocate în Europa vor sosi, din Polonia, la sfârșitul acestei luni, împreună cu tehnica militară din dotare, la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” din județul Constanța, ca parte a angajamentului Statelor Unite ale Americii de securizare a flancului estic al NATO, în cadrul Operațiunii „Atlantic Resolve”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naționale, citat de Agerpres.


Cei aproximativ 500 de militari americani fac parte din Batalionul 1 al Regimentului 16 Infanterie din cadrul Brigăzii 1 (parte a Diviziei 1 Infanterie) și au în dotare tancuri M1 Abrams și mașini de luptă ale infanteriei M2 Bradley. Aceștia vor participa, în acest an, la exerciții multinaționale alături de militarii din structuri ale Forțelor Terestre Române. Acestora li se vor alătura circa 100 de militari și elicoptere de tip CH-47 Chinook, AH-64 Appache, UH-60 & HH-60 Black Hawk, din cadrul Brigăzii 1 Aviație de Luptă ce face parte, de asemenea, din cadrul Diviziei 1 Infanterie pentru a desfășura exerciții împreună cu militarii din Forțele Aeriene Române, antrenamente bilaterale, de tip joint și multinaționale.

Pe toată durata exercițiului, Escadrila 572 Elicoptere, din cadrul Bazei 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu”, va asigura serviciul CASEVAC (Casuality Evacuation) cu un elicopter IAR 330 PUMA echipat și pregătit pentru acest gen de misiuni. De asemenea, Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu” asigură o parte din personalul care va încadra detașamentul Forțelor Aeriene Române ce va fi pus la dispoziția ONU în cadrul misiunii MINUSMA, începând cu luna octombrie a acestui an.


„Dislocarea în țara noastră dezvoltă cooperarea româno-americană în domeniul securității, asigurând oportunități de antrenament în comun, care vor spori capacitățile aliaților și partenerilor NATO, vor îmbunătăți interoperabilitatea structurilor Armatei României angrenate în activitățile comune, precum și capacitatea generală de a răspunde la o potențială criză”, se mai arată în comunicat.

Unitățile americane vor staționa în România pentru o perioadă de nouă luni, după care vor fi înlocuite de alte unități de luptă, asigurându-se astfel o prezență consistentă, bazată pe rotație continuă, în Europa. În afară de România, Brigada 1 Aviație de Luptă a dislocat, în această perioadă, militari și tehnică de aviație în Germania, Letonia și Polonia.

Sursa: https://www.activenews.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Rămâi prost/ alt pui de comuniști: Vlad Voiculescu cioloșist, ciuma albastră alianța USR/PLUS
STATUL SOCIALIST SUVERAN ROMÂN
Canada declară RĂZBOI CREȘTINILOR: „NU mai este suficientă TOLERAREA Homosexualității, ea trebuie ACCEPTATĂ”
Cum să furi tot aurul de la Rovina: cu promisiuni mincinoase și companii offshore
Convorbire între doi ambasadori ruşi, divulgată pe internet: „O să-i lăsăm o perioadă pe români şi bulgari, lasă-i să rămână în UE deocamdată”
Guvernul Cioloș au închis instituții importante din sănătate. Comuniștii n-au îndrăznit s-o facă
Începuturile lui Soros în România au avut loc cu mult înainte de revoluția din 1989, prin odraslele disidenților evrei comuniști
REMEMBER: Jaful secolului din Romania - Vanzarea Petrom catre OMV Austria - Statul roman a pierdut deja peste 20 de miliarde de dolari prin privatizarea Petrom - si pierde in continuare 3 milioane de dolari pe zi - VIDEO
Autoritățile manipulează din nou. DSV Argeș:"Lactate Brădetu a făcut brânza de vaci la care noi am găsit eColi, pe 22 FEBRUARIE." Bebelușii au murit pe 4, 15 și 16 februarie. Brânza s-a produs pe 22 februarie, deci după ce bebelușii au murit.
Detalii socante despre BARNEVERNET, MAFIA STATALA CARE RAPESTE COPIII IMIGRANTILOR PENTRU MOTIVE HALUCINANTE. Implicarea autoritatilor turcesti a dus la rezolvarea unui caz similar cu al FAMILIEI BODNARIU. AUTORITATILE ROMÂNE SUNT, INSA, PASIVE/ Luiza Moldovan: ”Dragă Norvegie, te acuz de abuz împotriva Creștinătății!”
Fost ministru român: plătim apa la o companie franțuzească, curentul la una italiană, telefonul la nemți, internetul la unguri si lista continuă
România nu știe câți cetățeni are. Datele diferă în funcție de instituția care numără
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro