Suspendarea lui Coldea: “E momentul dispariției păpușarilor lui Ponta sau Ghiță”

Distribuie!by loading... Silvian Ionescu: “Coldea abia aștepta să călărească SIE, e pupilul șefului FBI, iar Traian Băsescu, bătrânul satir, nu putea să creeze decât un stat mafiot”. Directorul adjunct al SRI a fost suspendat. Generalul Florian Coldea, șeful necontestat al SRI, a fost suspendat de directorul SRI, Eduard Hellvig. După […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Silvian Ionescu: “Coldea abia aștepta să călărească SIE, e pupilul șefului FBI, iar Traian Băsescu, bătrânul satir, nu putea să creeze decât un stat mafiot”.

Directorul adjunct al SRI a fost suspendat. Generalul Florian Coldea, șeful necontestat al SRI, a fost suspendat de directorul SRI, Eduard Hellvig. După 11 ani în care a condus de facto SRI, Coldea trece printr-un moment de cumpănă. Suspendarea sa este în directă legătură cu dezvăluirile lui Sebastian Ghiță, fostul adjunct al comisie de control al SRI.


În acest context, fostul șef în Direcția de Informații Externe, Silvian Ionescu, una dintre cele mai importante figuri din fostul Partid Democrat condus de Traian Băsescu, a făcut o radiografie a situației României din punct al controlului centrelor de putere.

“E momentul dispariției papușarilor generației mele. Cu mari eforturi ei s-au menținut până în zilele astea. Apare însă la poarta puterii o nouă generație de ofițeri crescuți, școliți și educați în spirit occidental, a declarat el Georgianei Arsene, pentru blogul În prima linie. Nu mai e vorba de vendete sau răfuieli de clanuri.”, a declarat fostul șef al SIE.


Comentând episodul dezvăluirilor fostului adjunct al Comisiei de control a SRI, Ionescu vorbește de o “primenire”, care va afecta inițial serviciile, “papușarii lui Ghiță, Ponta, Pinalti și câți ca ei”.

Apoi, în opinia ofițerului de informații, vor urma parlamentarii, începând cu cei din comisiile de supraveghere a serviciilor care, spune Ionescu, ar fi beneficiarii unor “sinecuri pe viață”.

Ce se întâmplă cu serviciile românești de spionaj și contraspionaj, de ce România nu mai contează? Răspunsul se referă la activitatea controversată a șefului SRI, generalul Florian Coldea, Ionescu, ofițer în rezervă DIE (actualul Serviciu de Informații Externe), are o părere bine conturată: “Abia a așteptat Coldea să-și ia aripi și întregul sistem SRI să călărească SIE”. Dar, este vorba și de o acțiune externă? De o subordonare a României la cel mai înalt nivel?

“Nu am eu nicio cunoștintă specială despre implicarea SUA. Dar atunci când imediat după jurământul de înscăunare ca președinte te vizitează adjunctul șefului FBI de mână cu pupilul Coldea pe care ți-l laudă public nemăsurat nu mai e nevoie de nici o alta informație ca să înțelegi”, a răspuns Ionescu la întrebarea Georgianei Arsene despre implicarea SUA în controlul României

Silvian Ionescu l-a avut în subordine pe Băsescu în perioada în care acesta a fost șeful Navrom la Anvers. Presa și mediile politice au comentat că Ionescu ar fi în posesia unor date importante despre activitatea lui Băsescu la Bruxelles, ca și despre colaborarea acestuia cu diferite servicii. Anul trecut, el a spus că Băsescu era “turnătorul marinarilot care treceau prin Anvers”. La afirmația lui Băsescu, despre “Romania, stat mafiot”, Silvian Ionescu a reacționat prompt:

“Basescu nu poate decât să-și comenteze singur creația sa. Un golan care ne povestea cum trafica el blugi din Asia pe sub nasul vameșilor, cum se țin doua degete pe paharul de whisky sau alte asemenea snoave de Ferentari, nu putea decât să creeze un stat mafiot”, a spus Ionescu.

 

Căderea șefului Serviciilor – doar o pistă falsă, sistemul rămâne

„Sistemul nu înseamnă Coldea și Kövesi, ci înseamnă mult mai mult și este construit și condus de marii noștri parteneri transatlantici și implementat în România prin intermediul minunatului nostru fost președinte, Traian Băsescu, care a cedat suveranitatea țării pentru câteva chile de whisky și protecție americană acordată prețioasei sale persoane. (…) veți vedea că schimbarea lui Coldea nu va avea nicio însemnătate în continuarea funcționării mecanismelor de vasalitate față de prietenii noștri americani.”

”Serviciile secrete conduc în toată lumea, controlul va fi menținut permanent de aceste centre de putere, figurile pe care noi le cunoaștem sunt doar niște marionete”.

 Isteria mediatică generată de suspendarea generalului Florian Coldea este privită cu scepticism de mulți observatori. Coldea este un produs al sistemului, susținut de centre de putere din afara țării, mai precis din SUA. Într-un recent interviu, Silvian Ionescu, ofițer de servicii externe, afirmă că Florian coldea este “pupila” serviciilor americane.

Când Pacepa a dezertat în SUA, povestește ministrul de Eterne comunist Ștefan Andrei în memoriile sale, Ceaușescu m-a trimis la șeful CIA. “Înțelege-te cu ei, fiindcă ăștia sunt veșnici”, i-ar fi spus Ceaușescu. Senatorul Marius Marinescu, cel care a fost apropiat de Ștefan Andrei în ultmia parte a vieții, a avut multe discuții pe această temă cu fostul demnitar al lui Ceaușescu.

“Serviciile secrete conduc în toată lumea, controlul va fi menținut permanent de aceste centre de putere, spune Marinescu. De ce? Fiindcă sunt organizate, au resurse enorme și nimic din ceea ce fac nu e accesibil publicului. Cine sunt Coldea, Kovesi, Ghiță, Ponta și ceilalți? Niște creații ale sistemului, niște marionete dispensabile. Când le expiră valabilitatea, sunt înlocuite — dar sistemul merge înainte”, crede fostul șef al Comisiei de Abuzuri din Senat.

Pentru mass media este un eveniment, dar, în realitate, se schimbă un nume, nu o funcție și, cu siguranță, nu un sistem sau modul său de funcționare, consideră și analistul sistemic Dragoș Dumitriu. 

În privința rezultatului așa-zisei anchete interne a SRI, Marius Marinescu e convins că “nici un rezultat clar nu va fi prezentat opinie publice, nimeni de acolo nu va fi învinovățit, iar cei înlocuiți nu vor avea grija zilei de mâine”.

Ascensiunea actualului general Florian Coldea a început odată cu implicarea României în schemele informative din Irak, mai precis odată cu afacerea “Răpirea jurnaliștilor”, o lovitură de imagine dată de Traian Băsescu. În timpul mandatului de director SRI al lui George Maior, actual ambasador în SUA, Coldea a ajuns până la cea mai înaltă treaptă în ierarhia serviciilor la care are acces un militar. Numele său a fost legat de campania anticorupție, fiind deseori pomenită legătura sa profesională și personală cu șefa DNA, Laura Kovesi.

Directorul SRI Eduard Hellvig a intrat în politică prin intermediul lui Dan Voiculescu, a avut o activitate ștearsă, chiar insesizabilă ca parlamentar, dar a fost un favorizat al funcțiilor oferite de Crin Antonescu și, ulterior, de Klaus Iohannis. Explicații și motivări profesionale pentru numirea sa în fruntea SRI nu s-au oferit.

Read more: sputnik.md

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro