SURPRIZA pregătită pentru Putin la New York. S-a întâmplat chiar și în sediul ONU

Distribuie!by Prezența lui Vladimir Putin la New York, acolo unde se desfășoară Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, nu s-a lăsat fără proteste la adresa liderului de la Kremlin, scrie independent.md. Câteva sute de cetățeni ruși și ucraineni au protestat ieri pe străzile din New York față de acțiunile lui […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Prezența lui Vladimir Putin la New York, acolo unde se desfășoară Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, nu s-a lăsat fără proteste la adresa liderului de la Kremlin, scrie independent.md. Câteva sute de cetățeni ruși și ucraineni au protestat ieri pe străzile din New York față de acțiunile lui Putin în Ucraina, dar și dictatura pe care a instituit-o în Rusia.

loading...

Liderul de la Kremlin a avut parte de o surpriză neplăcută chiar și în sediul ONU, în timpul discursului său, când delegația ucraineană a părăsit sala în timp ce președintele rus vorbea de la tribună. În cadrul discursului său, Putin a abordat situația din Ucraina, calificând luptele din estul țării drept „un război civil” apărut în urma implicării Occidentului.


Ieri, a fost ziua în care Vladimir Putin şi Barack Obama s-au întâlnit față în față, fiind prima întrevedere după mai bine de doi ani. Totodată a fost ziua în care cei doi lideri şi-au făcut reproşuri, fără menajamente.
„Există indivizi şi ţări care consideră că idelaurile înscrise în Carta ONU sunt de nerealizat, sunt depăşite. O moştenire a unei epoci postbelice care nu ni se mai potriveşte. De fapt, ei pledează pentru regulile ce se pot regăsi în istoria omenirii, înaintea acestei instituţii. Ei cred că lupta dintre puteri e una de sumă zero. Că a fi puternic înseamnă să ai dreptate. Că statele puternice trebuie să-şi impună voinţa asupra celor slabe. Că drepturile individuale nu contează. Că într-o epocă a schimbărilor rapide, ordinea trebuie impusă prin forţă. Potrivit acestei logici, vedem cum unele mari puteri acţionează într-un mod care contravine dreptului internaţional. Vedem erodarea principiilor democratice şi a drepturilor fundamenta le ale omului”, a spus Barack Obama.
„Ni se spune că astfel de lucruri sunt justificate atunci când vrei să pui capăt dezordinii, că este singura cale pentru a pune capăt ameninţării teroriste sau amestecul străin în politica internă. În acord cu o astfel de logică, ar trebui să sprijinim tirani precum Bashar al-Assad, care lansează bombardamente în care sunt masacraţi copii nevinovaţi pentru că alternativa este cu siguranţă mai rea. Sunt mulţi care spun că pentru Statele Unite contează doar declaraţiile războinice sau să îşi arate forţa militară şi faptul că diplomaţia şi cooperarea nu dau roade. Ştiu, ca preşedinte al Statelor Unite, că orice ordine pe care armata noastră o poate impune este temporară şi prin singura sa forţă nu poate impune ordinea la nivel internaţional”, a adăugat președintele american.
„Deşi folosirea puterii militare este necesară, ea nu e şi suficientă pentru a rezolva situaţia în Siria. Stabilitatea de lungă durată este posibilă numai dacă poporul sirian ajunge la un acord pentru a trăi împreună în mod paşnic. Statele Unite sunt pregătite să colaboreze cu orice naţiune, inclusiv cu Rusia şi cu Iran, pentru a rezolva acest conflict. Dar trebuie să recunoaştem că, după atât de multă vărsare de sânge, după un asemenea carnagiu, nu ne putem întoarce la starea de fapt de dinainte de război. Să ne amintim cum a început totul. Assad a reacţionat la proteste paşnice amplificând tensiunile şi omorând, ceea ce, la rândul său, a creat mediul propice pentru actualul conflict. Assad şi aliaţii lui nu pot, pur şi simplu, să facă pace acum cu marea majoritate a unei populaţii agresate în mod brutal cu arme chimice şi bombe”, a mai spus Barack Obama.
Replica lui Vladimir Putin a fost pe măsură, fără menajamente, de la acelaşi prezidiu al Adunării Generale a ONU.
„Statul Islamic s-a extins după invazia SUA din 2003 în Irak” a spus liderul rus. „Cu toții suntem diferiți și ar trebui să respectăm acest lucru. Nimeni nu ar trebui să se conformeze unui singur model de dezvoltare”, a spus Vladimir Putin. Făcea referire la Statele Unite, pe care le-a criticat pentru extinderea dominaţiei după Războiul Rece şi pentru exporturile „așa-numitelor revoluții democratice”. Putin s-a referit la criza din Ucraina.
„Astăzi, sancţiunile aplicate unilateral, care reuşesc să se sustragă Cartei ONU, au devenit aproape un lucru comun, în acelaşi timp cu urmărirea unor obiective politice pe care sancţiunile le slujesc ca un mijloc de eliminare a competitorilor. Înainte de toate, cred că este extrem de important să ajutăm la restabilirea instituţiilor guvernamentale în Libia, la sprijinirea noului Guvern din Irak şi să furnizăm un sprijin consistent Guvernului legitim din Siria”, a spus Vladimir Putin, preşedintele Rusiei.
„Fără îndoială, refugiaţii au nevoie de ajutorul nostru oferit cu compasiune. Cu toate acestea, singurul mod de a rezolva această problemă la un nivel fundamental este prin restaurarea statului, acolo unde acesta a fost distrus, prin restaurarea instituţiilor guvernamentale acolo unde acestea încă există sau sunt restabilite”, a subliniat liderul de la Kremlin.
„Sunt blocaţi în retorica Războiului Rece şi dorinţa de a explora noi arii geopolitice este încă prezentă printre unii dintre colegii noştri. În primul rând, continuă politica extinderii NATO. Uniunea Sovietică s-a prăbuşit, dar NATO continuă să se extindă, la fel şi infrastructura sa militară. Au pus ţările din estul Europei să facă o alegere falsă, între Est şi Vest. Nu este de mirare că, mai devreme sau mai târziu, această logică a confruntării poate duce la o criză geopolitică, acest lucru s-a întâmplat în Ucraina unde nemulţumirea populaţiei faţă de guvernanţi a fost exploatată şi o lovitură de stat a fost orchestrată de pe plan extern”, a mai spus Vladimir Putin.

 

Sursa:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro