Supraveghetor de la Aiud: „Lazăr știa totul despre plutonul care măcelărea deținuții! Intra pe Secția 6 unde erau deținuți politici care trebuiau maltratați.Sigur că da! Și nimeni nu a luat nicio măsură! Au murit doi deținuți, bătuți.

Distribuie!by Fostul supraveghetor din cadrul Penitenciarului Aiud, Virgil Maftei, a declarat că procurorul Augustin Lazăr avea habar despre torturile la care erau supuși deținuții. loading... Jurnalista Alessandra Stoicescu a prezentat, miercuri, în cadrul emisiunii „100 de minute”, o nouă mărturie legată de trecutul procurorului general de pe vremea când acesta […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Fostul supraveghetor din cadrul Penitenciarului Aiud, Virgil Maftei, a declarat că procurorul Augustin Lazăr avea habar despre torturile la care erau supuși deținuții.

loading...

Jurnalista Alessandra Stoicescu a prezentat, miercuri, în cadrul emisiunii „100 de minute”, o nouă mărturie legată de trecutul procurorului general de pe vremea când acesta activa ca procuror ceaușist.


Este vorba despre Virgil Maftei. Acesta nu a fost deținut politic, ci supraveghetor în cadrul Penitenciarului Aiud. Acesta a ajuns acolo ca simplu deținut pentru a ispăși o pedeapsă de 17 ani de închisoare pentru delapidare.

După ceva timp, acesta a trecut de la statutul de deținut la cel de supraveghetor.


Bărbatul susține că din aceată poziție a văzut personal cât de multe știa, de fapt, Augustin Lazăr despre ce se întâmpla în acel loc al groazei.

„Lazăr era un bărbat vioi, chipeș, venea cu o pălărie și cu o servietă mare și intra pe Secția 6 unde erau deținuți politici care trebuiau maltratați.

Era în pavilionul mare care se numea T. Era în formă de „t”. La intrare, imediat în dreapta, erau celulele deținuților politici. Și acolo l-am văzut intrând. Deschidea o ușă supraveghetorul de acolo și discutau. Altceva nu am văzut că loveau sau.. Nu! Discutau. Apoi pleca.

Am fost mutat în supraveghere pe Secția 6. Ei căutau din ăștia cum eram eu. că nu divulg, dar eu îi ajutam pe ai mei – îi ajutam că erau deținuți. Și o dată m-am nimerit chiar la intrare în secție, dar pe interior, când era Lazăr de serviciu. Era cu pălăriuță și cu geantă. Și a și intrat și mi-a zis să fug și am fugit pe partea cealaltă.”, a povestit Maftei.

Conform informațiilor oferite de acesta, Augustin Lăzăr știa totul despre torturile la care erau supuși deținuții.

Sigur că da! Sigur că da! Și nimeni nu a luat nicio măsură! Au murit doi deținuți, bătuți. Era un pluton acolo care în momentul în care, de exemplu, eu comiteam o greșeală, mă prindea cu băutură, cu un coniac, cu o mâncare sau ce puteam să bag în fabrică acolo, pac, imediat, pe Secția a 6-a și acolo venea plutonul acesta care te măcelărea.”, a mai spus Maftei.

?

https://evz.ro/lazar-virgil-maftei-penitenciarul-aiud.html?fbclid=IwAR20_4oiN4BjJl38lANVZLh-DxbWk1npsVB6EQVBcT44lBASxqakW26uLqE

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro