Super Luna Albastră Sângerie, fenomen foarte rar odata la 150 de ani, se va întâmpla pe 31 ianuarie!

Distribuie!by Pe 31 ianuarie 2018, vom fi martorii unui fenomen extrem de rar! O super Lună albastră – sângerie. loading... Evenimentul combină trei fenomene în același timp. O super lună, sângerie și eclipsă totală de lună, fenomen care se petrece pentru prima oară în 150 de ani, potrivit NASA. Luna […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Pe 31 ianuarie 2018, vom fi martorii unui fenomen extrem de rar! O super Lună albastră – sângerie.

loading...

Evenimentul combină trei fenomene în același timp. O super lună, sângerie și eclipsă totală de lună, fenomen care se petrece pentru prima oară în 150 de ani, potrivit NASA.
Luna va avea dimensiuni colosale, va fi cu 14% mai mare decât este de obicei și cu 30% mai strălucitoare decât în mod normal.


Este super Lună fiindcă va fi foarte aproape de Pământ, iar asta se poate fiindcă orbita lunii este ovală, nu rotundă.

A doua parte a spectacolului este culoarea sa. I se spune și albastră fiindcă este a doua lună plină din luna aceasta!
Ea nu este albastră, de fapt. Doar că luna plină va coincide și cu eclipsa totală lunară, fenomen care poartă denumirea de ”lună sângerie”.


Se petrece atunci când Pământul este poziționat între Soare și Lună, determinând lumina solară să treacă prin atmosferă, care va filtra lumina albastră, rămânând doar portocaliul și roșul.

Cele trei evenimente astrale se petrec toate într-un spectacol ceresc total în data de 31 ianuarie.

Ora va varia, în funcție de locația dumneavoastră. Fenomenul va fi cel mai vizibil și spectaculos în partea de vest a Americii de Nord, în Asia, Australia și peste tot în emisfera estică. Aceste trei evenimente au mai avut loc simultan acum mai bine de 150 de ani. Oamenii au mai văzut o eclipsă totală de lună albastră în 1866.

Următoarea Lună Sângerie va fi pe 19 ianuarie 2019, va fi super lună, dar nu și albastră și va fi vizibilă în toată America.
Spre deosebire de eclipsa solară, la eclipsa de lună este în ordine să ne uităm fără dispozitive de protecție a ochilor și chiar este recomandat să nu ratați acest rar spectacol ceresc!

 

Sursa: poatenustiai.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Român, director de grădiniţă în Norvegia, despre practicile Barnevernet | „Nu există prezumţia de nevinovăţie. Părinţii nici nu mai apucă să aducă lămuriri”
Cazul Gogu Rădulescu şi Loja de la Comana sub lupa Securităţii
O tânără foarte cunoscută a CALCULAT cu câți bani contribuie la buget, un român, pentru Biserică: 0,5 lei pe lună! Dragă Gigi, care te plângi, mă deprimă infatuarea de a crede că din banii tăi se fac Catedrale
Guvernul a aprobat Legea confiscării depozitelor din bănci
Cutremurător – MRU: “Inamicii Uniunii Europene sunt Memoria și Cultura…”
Premierul Greciei convoacă referendum. Guvernului i se cer măsuri de austeritate „de nesuportat”
Investitorii români vor plăti impozite mai mari cu 68% decât cei străini
Putin, ATAC la Obama înainte de întâlnirea de la ONU | America susține în mod ILEGAL și INUTIL rebelii din Siria
Victorie zdrobitoare la REFERENDUM. Grecia spune un NU categoric Europei. Ministrul grec al Apărării: Poporul a dovedit că nu se supune terorii și amenințării. Tsipras: Executivul este pregătit să revină la masa negocierilor
Pentru apologia Mișcării Legionare se va face închisoare. Președintele a promulgat legea
Sibiul, Clujul, Brasovul, Alba Iulia vor fi legate de Budapesta si nu de Bucuresti la 100 de ani de la Marea Unire. Teoria Conspiratiei sau prostia conducatorilor români?
Cea mai mare fermă din România, cât Insula Mare a Brăilei, deținută de LIBANEZI. Are 65.000 de hectare și port propriu la Dunare. Produsele se exportă în ORIENT
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro