Super Luna Albastră Sângerie, fenomen foarte rar odata la 150 de ani, se va întâmpla pe 31 ianuarie!

Distribuie!by Pe 31 ianuarie 2018, vom fi martorii unui fenomen extrem de rar! O super Lună albastră – sângerie. loading... Evenimentul combină trei fenomene în același timp. O super lună, sângerie și eclipsă totală de lună, fenomen care se petrece pentru prima oară în 150 de ani, potrivit NASA. Luna […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Pe 31 ianuarie 2018, vom fi martorii unui fenomen extrem de rar! O super Lună albastră – sângerie.

loading...

Evenimentul combină trei fenomene în același timp. O super lună, sângerie și eclipsă totală de lună, fenomen care se petrece pentru prima oară în 150 de ani, potrivit NASA.
Luna va avea dimensiuni colosale, va fi cu 14% mai mare decât este de obicei și cu 30% mai strălucitoare decât în mod normal.


Este super Lună fiindcă va fi foarte aproape de Pământ, iar asta se poate fiindcă orbita lunii este ovală, nu rotundă.

A doua parte a spectacolului este culoarea sa. I se spune și albastră fiindcă este a doua lună plină din luna aceasta!
Ea nu este albastră, de fapt. Doar că luna plină va coincide și cu eclipsa totală lunară, fenomen care poartă denumirea de ”lună sângerie”.


Se petrece atunci când Pământul este poziționat între Soare și Lună, determinând lumina solară să treacă prin atmosferă, care va filtra lumina albastră, rămânând doar portocaliul și roșul.

Cele trei evenimente astrale se petrec toate într-un spectacol ceresc total în data de 31 ianuarie.

Ora va varia, în funcție de locația dumneavoastră. Fenomenul va fi cel mai vizibil și spectaculos în partea de vest a Americii de Nord, în Asia, Australia și peste tot în emisfera estică. Aceste trei evenimente au mai avut loc simultan acum mai bine de 150 de ani. Oamenii au mai văzut o eclipsă totală de lună albastră în 1866.

Următoarea Lună Sângerie va fi pe 19 ianuarie 2019, va fi super lună, dar nu și albastră și va fi vizibilă în toată America.
Spre deosebire de eclipsa solară, la eclipsa de lună este în ordine să ne uităm fără dispozitive de protecție a ochilor și chiar este recomandat să nu ratați acest rar spectacol ceresc!

 

Sursa: poatenustiai.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Muftiul Iusuf Murat ne minte chiar de ramadan si ne spune basme arabe din 1001 de nopti sau chiar ne ia de prosti?
S-a decis: mega-moscheea se va construi - Klaus Iohannis : „Moscheea de la București va fi construită, ea oferă mai multe garanții de securitate.” "Pulimea" trebuie sa accepte !!
Cu referire la organizatia ASUR (Soros) aka Remus Cernea - Inaugurarea Statuii Diavolului din Detroit a fost pigmentată cu scene homosexuale. Galerie Foto
Protest la Washington: oficial norvegian recunoaște încălcarea drepturilor omului în Norvegia
ROMANIA A PIERDUT IN ANII DE CAPITALISM SALBATIC MAI MULT DECAT IN TIMPUL CELOR 2 RAZBOAIE MONDIALE! (VIDEO)
Cine este adevăratul inamic al României?
Băbuțe care vând zarzavat la marginea străzii amenințate cu amenzi de peste 50 de milioane!!!! (VIDEO)
Noua Ordine Mondiala si pregatirile decimarii populatiei cu 50% – Descoperiri Socante
Dupa lovirea ambasadei lor de la Damasc, rusii testeaza ”Terminatorul” în Siria
Vânzarea terenurilor către străini e o problemă natională, nu comunitară. În Germania, vânzarea unui singur hectar ar provoca scandal national
Când își bagă dracul coada în colectivitate
De ce romanii (Dacii) devin tot mai proşti. Coeficientul de inteligenţă a scăzut cu 14 puncte în ultimul secol in Romania. Ce impact are mâncarea proastă asupra inteligenţei şi ce mâncăm, de fapt, atunci când consumăm salam, parizer sau şuncă din comerţ mai ales din magazinele imperialiste - explicaţiile medicilor: (VIDEO SOC)
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro