Suedezii își iau utilajele și închid fabrica Electroapararaj: Angajații sunt în grevă generală de 18 zile. In momentul in care trebuie sa platesca un salariu putin mai decent, investitorii (bortfasii de fapt) straini isi iau cortul si pleca in alta tara care oamenii accepta din cauza saraciei munca pe nimic. Acestia sunt investitorii straini – ei nu contribuie de fapt la economia unei tari

Distribuie!by In momentul in care trebuie sa platesca un salariu putin mai decent, investitorii (bortfasii de fapt) straini isi iau cortul si pleca in alta tara care oamenii accepta din cauza saraciei munca pe nimic. Acestia sunt investitorii straini – ei nu contribuie de fapt la economia unei tari decat […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

In momentul in care trebuie sa platesca un salariu putin mai decent, investitorii (bortfasii de fapt) straini isi iau cortul si pleca in alta tara care oamenii accepta din cauza saraciei munca pe nimic. Acestia sunt investitorii straini – ei nu contribuie de fapt la economia unei tari decat doar daca legislatia le impune reinvestirea profitului in tara respectiva, asa cum a facut Cristina de Kirchner in Argentina atunci cand era presedinta. Altfel, acestia sunt bortfasi cu gulere albe.
Warning: Daca incerci sa faci polemica cu acest adevar, ori nu ai indeajuns de multe cunostinte pe acest subiect, ori ai interese personale, sau de partid, meschine.

loading...

Salariații Electroapararaj Târgoviște se află  în grevă generală de 18 zile. Potrivit  Cartel Alfa precizează, greviștii au primit acasă o scrisoare de la managerul general al societății prin care li se explică faptul că principalul client, compania suedeză ABB, va prelua matrițele și componentele în următoarele 15 zile și fabrica va fi dizolvată, potrivit financialintelligence.ro.


Cartel Alfa spune: „Acestă formă de șantaj și amenințare este din păcate atitudinea cu care tratează compania cererile legitime ale lucrătorilor în locul dialogului și negocierii.

Salariile muncitorilor din fabrică sunt în prezent între 1260 lei și 1330 lei net. Ei cer salarii mai mari cu 20% decât salariul minim (salariații fabricii fac muncă calificată), un spor pentru vechimea in muncă, un spor pentru condițiile de muncă, acolo unde sunt condiții grele de muncă și alimentație de protecție ….mai vor și un regulament de promovare, o subvenție pentru plata abonamentelor, o minimă protectie la disponibilizare, trei prime anuale si MAI MULT RESPECT.

Credem că doar pe calea dialogului se poate ajunge la o soluție acceptabilă pentru ambele părți, iar managementul și acționarii fabricii trebuie să înțeleagă faptul că nu se mai poate trăi cu salariile acestea în România, iar orice planificare responsabilă de afaceri trebuie să țină cont de acest lucru”.

Consiliul de administraţie al ELECTROAPARATAJ Târgovişte a convocat Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor pentru 10 iunie pentru aprobarea dizolvării voluntare și începerea procesului de lichidare a societății. Un alt punct pe ordinea de zi este constatarea încetării mandatului directorilor și al administratorilor societății.


Conducerea mai vrea aprobarea numirii unui lichidator, membru UNPIR, pentru a exercita toate atribuțiile și operațiunile privind lichidarea și radierea Societății din Registrul Comerțului, stabilirea remuneratiei cuvenite lichidatorului și împuternicirea unui administrator pentru semnarea contractului cu lichidatorul numit, precum și stabilirea atribuțiilor acestuia.

Sindicaliştii de la Electroaparataj Târgovişte (ELJ), producător de aparate electrice controlat de fondul de investiţii Broadhurst, se află în grevă generală, declanşată pe termen nelimitat, potrivit Cartel Alfa, după ce sindicaliştii au organizat o grevă de avertisment.

Conducerea Electroaparataj a anunţat clienții despre situatia existentă și a programat o reducere treptată a livrărilor, până la stoparea definitivă a acestora.

Președintele Consiliului de Administrație Broadhurst Industrial Management S.R.L., prin reprezentant permanent Adrian Ioan Rus, spunea acum cîteva săptămâni: „Cum însă Electroaparataj SA vinde 90% din producție la export, nu poate să transfere decât o mică parte din aceste creșteri clienților săi și de aceea nu poate să susțină alte creșteri salariale în continuare, așa cum solicită Sindicatul Valahia.

În ceea ce privește relația management – angajați, aceasta a fost una foarte bună și nu au existat tensiuni niciodată. De câteva luni însă, Sindicatul Valahia, care nu provine din societate și nu cunoaște problemele specifice, a convins personalul muncitor să intre în grevă, urmând că pe perioada grevei, să asigure plata zilelor de greva. Practic, a oferit personalului muncitor șansă să stea acasă, plătit din fondul de greva și să ceară măriri salariale – o oferta greu de refuzat!

Întrucât nu există o dispută între management și angajați iar piața muncii este una foarte concurențială – acțiunea Sindicatului Valahia este una ostilă economiei, făcută cu rea intenție și distrugătoare pentru Electroaparataj.

Având în vedere toate aceste aspecte, considerăm că iminenţa apariția stării de insolvență a societății (și implicit a falimentului acesteia) se datorează exclusiv activității Sindicatului Valahia, care așa cum am precizat anterior, nu provine din societate și nu cunoaște problemele specifice cu care se confruntă societatea, nu este legat de personalul societății și nu are interesul să susțină activitatea de producție a societății și locurile de muncă create de această, interesul dânșilor fiind doar acela de a-și crește numărul de membri și pe cale de consecință, fondurile constituite din cotizația ce va fi plătită de către noii membri”.

Sindicatul Valahia susţinea într-un comunicat de presă: „Principalele revendicări ale salariaţilor sunt: creşterea salariului minim pentru muncitorul calificat cu 20% peste salariul minim la nivel naţional, introducerea unei grile de salarizare cu 6 trepte şi implementarea unui Regulament de promovare, acordarea alimentaţiei de protecţie sub formă de carne de pui, pentru lucrătorii din hala de producţie, acordarea unui spor de 15% pentru lucrătorii care lucrează în condiţii grele de muncă, acordarea sporului de vechime în muncă între 5 – 25%, folosirea fondului social pentru decontarea abonamentelor pentru mijloacele de transport în comun sau subvenţionarea biletelor de odihnă şi tratament cu 1400 lei/salariat/an, plăti compensatorii în caz de disponibilizare, prima Paşte/Crăciun 650 lei, prima de vacanţă – 1.200 lei, tichete de masă de 15 lei/zi. (…)

Patronatul SC Electroaparataj SA a refuzat constant şi cu consecvenţă să aibă un dialog real cu Sindicatul Valahia. (…) Modalitatea aleasă de conducerea societăţii de a înlocui dialogul cu verificarea camerelor de luat vederi  şi pedepsirea exemplară a grevistilor pentru presupuse abateri disciplinare în timpul programului de lucru  este regretabilă şi făcută cu rea-credinţă. Sindicatul Valahia va contesta în instanţă toate sancţiunile dispuse de conducerea societăţii, care au ca scop nedeclarat determinarea salariaţilor să renunţe la grevă”.

 

https://www.stiripesurse.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Consiliul Tineretului cere parteneriat civil şi introducerea educației sexuale în școli
Mărturia cutremurătoare a unui tânăr crescut de părinți homosexuali: M-a lăsat traumatizat din punct de vedere emoțional și mi-a transmis o stare de confuzie. Am rămas cu un imens gol în viață, deoarece niciodată nu m-am simțit iubit
Legătura dintre CARDURILE de DEBIT pentru migranţi - SOROS - ONU
3000 EURO/ZI, FILAJUL SRI – Document exploziv al DNA care demonstreaza ca SRI a cheltuit in secret sume faraonice pe interceptari. 540.000 euro filajul unei persoane pe 6 luni. Cine a aprobat asemenea cheltuieli? Oficial, SRI a pus in operare 248.711 de mandate in perioada 2005-2014, ceea ce inseamna la o medie de 6 luni/persoana peste 134 miliarde euro. Cu banii astia aveam toate autostrazile si utilitatile nationale realizate (Document)
Rețea de neclintit: Minore din Caracal, forțate să facă sex cu manageri austrieci și soldați americani de la Deveselu
George Soros a cumpărat acțiuni la ziarul "New York Times" în valoare de peste 3 milioane de dolari
Mircea Badea si Mugur Ciuvica au depus sesizare oficiala cu privire la plagiatul lui Kovesi
Foarte ocupat să facă politică ca şi SRI-ul la noi, FBI-ul nu a făcut nimic deşi fusese avertizat de atacul celui ce a ucis 17 copii. Trump critică FBI după atacul din Florida: „Petreceţi prea mult timp încercând să dovediţi implicarea ruşilor în alegeri"
MEMORIUL medicilor din Constanța, ce solicită ELIMINAREA obligativității vaccinărilor
Donald Trump ar putea vizita în curând România. Maior: O întâlnire Iohannis - Trump, obiectivul cel mai semnificativ din punct de vedere al dialogului politic bilateral
Actorii principali din spatele proiectului Rosia Montana – Gold Corporation.
Dragnea dă iar o fugă în Israel, la șefi!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro