STATUL SOCIALIST SUVERAN ROMÂN

Distribuie!by Eu, constat cu plăcere că nu sunt doar tineri complet cretini, terminați mental de o așa-zisă educație care e de fapt îndobitocire, ci și tineri geniali, care-și pun probleme, își pun întrebări, compară, caută și încearcă verificarea a tot ceea ce citesc. loading... Un astfel de tânăr m-a întrebat […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Eu, constat cu plăcere că nu sunt doar tineri complet cretini, terminați mental de o așa-zisă educație care e de fapt îndobitocire, ci și tineri geniali, care-și pun probleme, își pun întrebări, compară, caută și încearcă verificarea a tot ceea ce citesc.

loading...

Un astfel de tânăr m-a întrebat respectuos, după ce mi-a trimis această fotografie, de ce în 1982, dacă STATUL SOCIALIST SUVERAN ROMÂN era autentic, nu a stabilit cotația leu dolar la 1:1.
Am afirmat deseori, fără să fiu prea bine înțeles, că paritatea leu dolar (dolarul este moneda de REFERINȚĂ pe toată planeta pentru toate mărfurile și materiile prime iar prin mecanismul acordului de la BRETTON WOODS este legat de toate valutele lumii) ar trebui să fie SETATĂ la 1:1 în interesul poporului.


Ajuns în acest punct atenționez pe cei care încă se mai iluzionează că paritățile între valute sunt făcute de “mâna invizibilă” a “pieței libere” să caute articolele anterioare unde am oferit zeci de argumente cu privire la faptul că un grup de crimă organizată controlează și dictează DIRECT asupra acestor cotații.
Din materialul prezentat în fotografie, care probabil este o notă trimisă lui NICOLAE CEAUȘESCU de vreun specialist al DIRECȚIEI DE INFORMAȚII EXTERNE, se poate vedea recomandările cu privire la cursul leu dolar.

Tânărul inteligent care mi-a trimis fotografia (și căruia îi și mulțumesc pentru că mi-a dat ocazia să argumentăm încă o dată OBLIGATIVITATEA RESUVERANIZĂRII COMPLETE a României) a întrebat de ce la acel moment, date fiind informațiile pe care le-am prezentat de-a lungul timpului, reprezentanții POPORULUI SUVERAN ROMÂN nu au setat cotația leu dolar la 1:1 cum era firesc.


Voi argumenta exact la fel cum am făcut-o în răspunsul dat tânărului nostru prieten.

La acel moment Republica Socialistă România avea de achitat un credit către FMI pe care eram obligați să-l rambursăm anticipat.
Primisem valută (dolari), o folosisem pentru a achiziționa tehnologie din VEST în ideea că INDUSTRIALIZAREA ROMÂNIEI va conduce către BUNĂSTARE.
Problema era că pentru a rambursa cantitatea de hârtie colorată verde numită DOLAR FED singurul mijloc era de a face EXPORT (adică de a vinde materii prime și produse românești) pe o piață așa-zis concurențială și unde statele socialiste aveau embargou.
Singurul criteriu de a face produsele românești atractive era PREȚUL.

Produsele din VEST aveau avantajul unor costuri subvenționate de tiparnița de dolari a USA.
După cum știe toată lumea în costul de producție al oricărui produs/serviciu intră COSTUL CU FORȚA de MUNCĂ, COSTUL CU ENERGIA și alte costuri (transport, etc).

Să zicem că vindem țevi de inox.

Americanii, care se laudă că au cea mai avansată economie de pe planetă, au nevoie de 200 de ore-muncă pentru a produce acea țeavă.
Includem aici extragerea minereului-topirea lui-prelucrarea ulterioară și ambalarea lui.
În USA salariul minim pe economie în 1982 era de 3.35 dolari pe oră.
Așadar pentru obținerea unei țevi se cheltuiau 200 X 3.35 = 670 de dolari USD.
În REPUBLICA SOCIALISTĂ ROMÂNIA era nevoie de 250 de ore-muncă pentru obținerea acelei țevi.

În 1982 cred că salariul minim în domeniul industrial era 1680 lei.

Adică 10 lei pe oră.
Dacă s-ar fi setat cursul leu dolar la 1:1 (curs suveran) costul de producție al acelei țevi ar fi fost de 250 ore X 10 lei =2500 de lei și am fi ajuns la 2500 de dolari care era de 4 ori mai mare decât costul de producție al americanilor.

În aceste condiții era imposibil, indiferent de prețul de desfacere să poți convinge un client extern să îți cumpere țevile.
Și atunci, se seta cursul la 12.50 lei pentru un dolar (după cum vedeți în materialul prezentat) și se obținea 2500 de lei : 12.50 = 200 de dolari care bătea orice discount făcut de americani.
Prin acest procedeu se PRODUCEA IEFTIN dar se făcea cu sacrificiul clasei muncitoare românești.
Acest sacrificiu s-a făcut ca DATORIA EXTERNĂ să fie ACHITATĂ INTEGRAL și pe 14 aprilie 1989, REPUBLICA SOCIALISTĂ ROMÂNIA a fost SINGURA ȚARĂ (cu adevărat suverană) care a achitat DATORIA EXTERNĂ INTEGRAL și avea și SUVERANITATEA EMITERII DE BANI.
După acest moment nu mai era nevoie de paritate de 12.50 lei sau 17 pentru un dolar ci se putea scădea din ce în ce până se ajungea la 1:1.
De altfel puteți vedea că majoritatea țărilor unde se trăiește bine e formată din țări a căror monedă locală este apropiată de dolarul FED (UK, UE, Canada, Noua Zeelandă, AUSTRALIA).

La un salariu minim de 1680 de lei, cât era în 1989, prin setarea unei parități de 1:1 IMEDIAT STANDARDUL DE VIAȚĂ AL MUNCITORULUI COMUNIST depășea pe cel OCCIDENTAL din simplul motiv că pe lângă capacitățile enorme de producție ale BLOCULUI SOCIALIST, țările din CAER aveau și resurse pe care le exploatau în interesul suveran.
VESTUL și-a epuizat resursele de mult și trăiește din ce jefuiește de la alții.
În 1992 OCCIDENTUL (USA, EUROPA (fără RUSIA) și JAPAN) reunea 15% din populația TERREI și consuma 75% din resursele ei.
Este simplu de înțeles că acest model capitalist este NESUSTENABIL și nu poate fi extins la scară globală fiindcă ar mai trebui vreo 5 planete pentru a-l susține.
De aceea retorica cu DEZINDUSTRALIZAREA (Oculta globală sprijină activ pe mercenarii ecologiști) și cu reducerea populației.
85% DIN POPULAȚIA PLANETEI TRĂIESC CU 25% DIN RESURSELE EI.
De acest Crăciun 50% din populația României nu au avut carne pe masă.
Singura cale prin care POPOARELE să poată trăi în pace și prosperitate este RESUVERANIZAREA LOR.

GLOBALIZAREA înseamnă TOTALITARISM GLOBAL.

Resuveranizarea oricărei națiuni se face prin trei pași obligatorii:

1) NAȚIONALIZAREA EMITERII DE BANI și a DISTRIBUȚIEI lor sub formă de CREDITE.
CREDITUL trebuie să nu aibe CAMĂTĂ.
2)NAȚIONALIZAREA ACTIVELOR/RESURSELOR existente pe teritoriul administrativ al oricărei națiuni.
3) REPUBLICA SOCIALISTĂ este extinderea modelului de gospodărire familială la nivel de națiune și reprezintă CEL MAI AVANSAT MODEL DE ORÂNDUIRE SOCIALĂ în ultimii 5000 de ani de istorie consemnată.
AFARĂ CU GUNOIUL DIN CASE și din ȚARĂ!

Sursa: facebook.com

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro