Statul român impotriva României ! Statul român vrea să scape de liber profesioniști

Distribuie!by Antreprenori, salariați și liber profesioniști, nimeni nu trebuie să scape de incompetența lacomă a politicienilor și funcționarilor loading... De ani buni de zile statul încearcă să șteargă orice diferență între salariați și liber profesioniști și să elimine orice formă de libertate a celor din urmă. Dacă politicienii și funcționarii […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Antreprenori, salariați și liber profesioniști, nimeni nu trebuie să scape de incompetența lacomă a politicienilor și funcționarilor

loading...

De ani buni de zile statul încearcă să șteargă orice diferență între salariați și liber profesioniști și să elimine orice formă de libertate a celor din urmă. Dacă politicienii și funcționarii au reușit să vândă războiul împotriva salariaților drept război împotriva capitaliștilor, a acelor antreprenori care sunt oxigenul economiei naționale și pe care politicienii, funcționarii și marile mase populare îi detestă, în cazul liber profesioniștilor a fost ceva mai greu. Liber profesioniștii erau mai greu de atins. Nu sunt angajatori, nu au salariați, nu ”exploatează”, nu sug sângele poporului. Căci, conform mentalității noastre, cel care dă de lucru e mai detestabil moral decât cel care nu dă de lucru.

Statutul de liber profesionist, refugiu pentru salariați și antreprenori sătui de contribuții sociale

Adevărul e că mulți dintre români, încercând să scape de asediul statului asupra salariaților și antreprenorilor, mascat, cum am spus, în asediu exclusiv asupra ”patronilor îmbuibați” s-au refugiat în activități independente, în microîntreprinderi, în PFA-uri, consultanță, drepturi de autor. Marea sperietoare nu au fost impozitele, ci așa-zisele contribuții sociale, numite impropriu și cinic, asigurări.

Fuga după banii românilor

Disperați că nu-și pot acoperi cheltuielile electorale și că ar putea râmâne fără principala formă de control electoral al cetățenilor, politicienii și funcționarii s-au îndreptat împotriva liber profesioniștilor, a micilor afaceri, a PFA-urilor, a profesiunilor liberale, a tuturor celor care sunt propriii lor șefi fără a avea angajați în subordine. Astăzi particula ”liber” din liber profesionist nu-și mai are rostul. Dacă antreprenorii și salariații aveau deja buzunarele la dispoziția politicienilor și funcționarilor, acum a venit și rândul liber profesioniștilor, a tuturor celor ce trăiesc din propria muncă fără să fie angajați sau angajatori. Nu mai există român care să nu fie obligat să plătească contribuțiile cu amenințarea pușcăriei.

Asigurări sau pușcărie

Fiindcă trebuie să spunem adevărul: România este țara în care asigurările se plătesc sub amenințarea pușcăriei, cu poliția la ușă. Nu vorbim de taxe sau impozite, ci de asigurări. Statul, atotputernic peste asigurări, nu a reușit sau nu a vrut, mai bine zis, să motiveze oamenii să-și plătească contribuțiile la sănătate, șomaj sau pensie. Din acest motiv statul a recurs la amenințări și pușcărie.

Principala motivație, poate chiar singura, a românilor care plătesc contribuțiile, este frica de pușcărie. Văzând că românii nu reacționează la aberațiile economice, logice și psihologice ale statului român, autoritățile, reprezentate de politicieni sau funcționari, au făcut ce știu mai bine și au puterea s-o facă oamenii statului: au dat lege și au chemat polițaiul cu pulanul.

Dacă am vorbi de o relație între un bărbat și o femeie, am fi în fața unui caz de violență domestică și viol. Un stat impotent se enervează și dă milităria jos din pod.

Statul român, stăpân absolut peste asigurările sociale și de sănătate, incapabil să-i motiveze pe cetățeni să se alăture sistemelor de asigurare, își consumă timpul și energiile cu soluții coercitive împotriva propriilor cetățeni. România este la sute de ani lumină de un sistem economic liberal.

Piață liberă, capitalism și asigurări

Iar dacă vorbim despre piață liberă și capitalism, trebuie să spunem  că foarte mulți oameni confundă sistemul asigurărilor, un sistem capitalist, cu comunismul sau socialismul. Sistemul asigurărilor este un sistem al pieței libere. Piața liberă înseamnă și solidaritate asumată în fața riscului. Etatismul doar a confiscat asigurările și le-a transformat în impozite. Deosebirea dintre abordări e că într-un sistem liberal oamenii aderă voluntar la un sistem de asigurări în timp ce într-un sistem etatist oamenii sunt obligați sub amenințarea forței să participe la sistemul de asigurări și nu au altă motivație decât teama de violența statului.

 

 


Sursa:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

INCENDIAR: Fostul șef SRI, Costin Georgescu, le dezvăluie românilor planul de rupere a Transilvaniei de România
21 august 1968: 51 de ani de la cel mai demn moment al României după al doilea război mondial. Ceaușescu se opune și condamnă vehement invazia sovietică în Cehoslovacia. Istoricul F.Constantiniu: „A fost his finest hour!”
Șoc în PSD! Lider din teritoriu surprins în timp ce întreținea relații intime cu un bărbat! Acum se intelege de ce PSD nu a promovat referendumul caci PSD-ul colcaie de homosexuali
 Inventatorii de boli. Cum sunt TRANSFORMAȚI oamenii SĂNĂTOȘI în cumpărători de medicamente. Vrem spitale nu Catedrale ? Cimitire mai multe nu vreti ?
Anchetă Times: Experimente în masă pe copii într-o clinică pentru transgenderi din Marea Britanie. Scandalul a dus la un val de demisii ale medicilor care acuză „tratamente și diagnostice greșite”
Prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu: România nu mai trebuie să privatizeze nimic! Dacă aducem cel mai bun manager cu 300.000 de euro pe lună din America, Germania sau Canada, să dea laptele la români, AICI
ISIS, ADEVARATUL lor scop nu este islamizarea: „Misiunea noastra finala este APOCALIPSA”
Ungaria DĂ AFARĂ delegația venită să verifice STATUL de DREPT|Sunt toti oamenii lui Soros!
Fondul Monetar International vrea sa preia controlul total in Romania.
Romania, acuzata ca-i aprovizioneaza cu arme pe teroristi - reactia MAE
Pădurile României, vândute pe Alibaba, gigantul magazin din China. Un lot de pădure din județul Vrancea, cu goruni, tei, nuci, frasini și stejari se vinde cu peste 300.000 de dolari
Salariul lui Sevil Shhaideh: 8000 de euro pe lună. Tăcerea la DNA: neprețuită!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro