Statul roman a smenuit miliardele primite din fonduri europene la cursul de schimb!

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Statul roman a smenuit miliardele primite din fonduri europene la cursul de schimb!

loading...

Potlogariile financiare ale statului roman sunt pe cale sa provoace un nou cutremur la Bruxelles, autoritatile de la Bucuresti fiind suspectate ca, pur si simplu, au smenuit fondurile nerambursabile acordate cu generozitate, in ultimii ani, de catre Comisia Europeana.

barroso Statul roman a smenuit miliardele primite din fonduri europene la cursul de schimb!
Subalternilor lui Jose Manuel Barroso nu le vina sa creada cum au fost deturnati banii alocati de Comisia Europeana
Iar totul a iesit la iveala dupa ce un cetatean german a depus plangere penala, indignat fiind de inselaciunile facute de catre Agentiile de Plati din Romania care, din jongleriile pe cursul valutar, s-au ales cu milioane de euro intrate ilegal in conturi. In momentul de fata au loc anchete atat ale procurorilor romani, cat si ale investigatorilor europeni de la OLAF, insa complexitatea cauzei este una uriasa, mii de contracte asemanatoare urmand a fi acum reanalizate.
Sareau doar cu maruntis
mahmudia 2 Statul roman a smenuit miliardele primite din fonduri europene la cursul de schimb!

Proiectul de la Mahmudia ar putea da peste cap toata metodologia de acordare a fondurilor europene
SRI, DNA si DLAF verifica acum cum a fost posibil ca, dintr-o simpla miscare de pix, functionarii Agentiilor de Plati din Romania sa deturneze practic sume fabuloase din fondurile nerambursabile alocate de catre Comisia Europeana catre proiectele derulate in Romania. Iar pentru a intelege cel mai bine cat de simplu, dar si cat de eficient a fost acest mecanism, este suficient sa redam, pe scurt, cazul cetateanului german Paraschiv Alfred Gabriel. Acesta, ca administrator al firmei SC Liance Tour SRL, a semnat cu Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Piscicola un contract privind acordarea unui fond nerambursabil de 200.000 de euro pentru constructia unei pensiuni de lux in Delta Dunarii, in localitatea Mahmudia.
Contract finantare 1 Statul roman a smenuit miliardele primite din fonduri europene la cursul de schimb!

Contractul de acordare a fondurilor nerambursabile prin intermediul APDRP
Conform prevederilor legale europene in vigoare, Guvernul Romaniei se obliga sa cotizeze cu 20% din suma totala, prin intermediul Agentiilor de Plati din subordine, in timp ce Comisia Europeana duce „greul”, cu 80%. Numai ca, dupa cum sustine in plangerea sa cetateanul german, atat acesta, cat si CE ar fi fost inselati de partea romana, prin fortarea cursului de schimb valutar, cu nu mai putin de 38.329 euro. Adica, din cei 40.000 euro pe care trebuia sa-i dea, statul roman a dat doar un maruntis de 1.671 euro.
plângere 1 Statul roman a smenuit miliardele primite din fonduri europene la cursul de schimb!

Plangerea penala depusa dupa ce beneficiarul s-a prins ca a fost „facut” la schimbul valutar
Cum? Simplu: cand a luat banii de la Comisia Europeana, cursul de schimb valutar era de 3,6545 lei/euro, in timp ce, atunci cand a facut plata efectiva catre benficiar, pe data de 05.11.2012, APDRP a calculat cota de plata ce ii revenea la cursul de 4,5209 lei /euro. Si uite cum, in loc de 40.000 de euro, Agentia de Plati a scos din conturi doar 1.671 euro! Practic, APDRP a conditionat finantarea in lei pe care a primit-o de la Comisia Europeana, fortand un curs de schimb valutar prin care valoarea finantarii s-a depreciat cu o suma neta de 38.329 euro.
Au fentat Regulamentul CE
plângere 11 Statul roman a smenuit miliardele primite din fonduri europene la cursul de schimb!

Plangerea penala depusa dupa ce beneficiarul s-a prins ca a fost „facut” la schimbul valutar
„Smenul” pare unul de-a dreptul grosolan, din moment ce art. 13 alin(2) al Regulamentului CE 883- 2006 prevede cat se poate de clar  modalitatile de plata si stabilirea cursului de schimb. Si atunci, cum se face ca in acest caz, ca si in alte mii asemanatoare, Agentiile de Plata au jucat cu doua cursuri de schimb, efectuand plata doar atunci cand le mai revenea de achitat doar ceva maruntis? Ramane ca procurorii care se ocupa de caz sa stabileasca misterul, ca si destinatia profiturilor uriase astfel obtinute. Mai ales ca oficialii Comisiei Europene au instiintat deja ca de la Bruxelles platile s-au efectuat integral si legal, urmand ca beneficiarii pacaliti sa se adreseze pentru recuperarea prejudiciilor institutiilor statului roman. Stat Roman care va dati seama ce „figura frumoasa” a facut la Bruxelles, mai ales ca Ambasada Germaniei la Bucuresti s-a implicat in acest scandal care se anunta a fi unul urias si care i-a surprins pana si pe investigatorii OLAF.

Sursa:http://www.enational.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro