Statul abandonează sănătatea oamenilor de la sate: un cabinet deservește 90.000 de oameni în Maramureș

Distribuie!by Unitățile medicale de stat au dispărut aproape cu totul la sate, fiind înlocuite cu cabinetele de medicină de familie şi laboratoarelor de analize medicale private. loading... Așa stau lucrurile în privința serviciilor de tip medical, potrivit unui studiu întocmit de Institutul Naţional de Statistică. Astfel, conform studiului, o unitate medicală […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Unitățile medicale de stat au dispărut aproape cu totul la sate, fiind înlocuite cu cabinetele de medicină de familie şi laboratoarelor de analize medicale private.
loading...

Așa stau lucrurile în privința serviciilor de tip medical, potrivit unui studiu întocmit de Institutul Naţional de Statistică.

Astfel, conform studiului, o unitate medicală de stat deservește aproape 12.000 de români. Potrivit sociologilor, la nivel naţional, doar una din 10 unități medicale de stat se află la sate, mediul privat fiind reprezentat, în zonele rurale, de una din cinci entităţi medicale.


O analiză a modului în care populaţia are acces la servicii medicale de stat indică o situație îngrijorătoare în judeţul Maramureş, unde se înregistrează prezența unui singur cabinet medical pentru mai bine de 90.000 de oameni.

În nu mai puțin de 25 de județe, o unitate medicală publică răspunde nevoilor a cel puţin 15.000 de oameni. Media naţională este de 1 la 11.774 de oameni, în timp ce, în cazul mediului privat, vorbim despre un centru medical la 961 de români.


Practic, așa cum o arată și statistica, nouă din zece unităţi medicale din România sunt private. 91,5% din unităţile de la sate sunt private, în timp ce la oraş procentajul este de 89,4%.

https://evz.ro/statul-abandoneaza-sanatatea-oamenilor-de-la-sate.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Pe fondul campaniei anticreştine “Vrem spitale, Nu catedrale”, reamintesc:...Cine a închis spitalele din România? UE,FMI,PNL, PDL, UDMR
Dezbaterile din Parlament privitoare la Legea offshore i-a determinat pe investitorii care au concesionat platforme în Marea Neagră pentru exploatarea de petrol și gaze naturale să anunțe că se retrag din România.
România – o colonie frumoasă, jefuită de străini
Nu dați Legiferarea şi Numirile din Justiție pe mâna CSM. CSM propune ca Avocații cu 18 ani vechime să poată fi numiți în funcții de judecător și procuror fără examen.
Selfie de campanie ratat! | Ponta, mândru că e românul “666″, Daciana mândră că e “Ralph Lauren”!
CIA despre aberaţiile scrise de Pacepa: ”Dacă ar putea plânge copacii ar face-o, pentru că au furnizat hârtia pentru această carte”. CIA confirmă: Ceauşescu, duşmanul Nr. 1 al URSS în Pactul de la Varşovia. Lovitura de stat cu concursul KGB, prevăzută din anii ’80. Iliescu, pe o listă albă încă din 1970!
Acțiune în forță a polițiștilor locali din București: Au confiscat și distrus mărarul și pătrunjelul unor băbuțe. „Infractorii” vindeau și 50 de legături de lobodă! Unele vindeau și OUĂ
Şmecheriile UDMR de a-şi înființa şcoli exclusiv maghiare prin trocuri politice şi legislative cu PSD-ul sunt NECONSTITUȚIONALE. CCR: "Legea privind înființarea Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureș, NECONSTITUȚIONALĂ"
Ce conțineau, de fapt, geamantanele pe care SRI le-a dus în Parlament / FOTO
Rectorul celei mai mari Universități din țară vorbește despre „forțe mai puternice decât ne putem închipui”, care promovează ignoranța și violența, pentru crearea de „marionete ușor de manipulat”
Medic către pacient: Vinde-ți casa și vino cu banii, altfel nu te operez!…
O tragedie aviatica asemanatoare cu cea din Ucraina s-a petrecut in urma cu 25 de ani si in tara noastra! Romanii au doborat la Revolutie in 1989 un avion de pasageri cu o racheta!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro