STATELE INSOLVENTE ISI VOR PIERDE SUVERANITATEA

Distribuie!by PROPUNERE Angela Merkel: STATELE INSOLVENTE ISI VOR PIERDE SUVERANITATEA, fiind fortate sa accepte o guvernare externa care le va decide politica economica … loading... Citez din articolul Angela Merkel propune ca tarile membre UE care fac excese bugetare sa-si piarda suveranitatea: Pentru a evita repetarea situatiei cand Germania a […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

PROPUNERE Angela Merkel: STATELE INSOLVENTE ISI VOR PIERDE SUVERANITATEA, fiind fortate sa accepte o guvernare externa care le va decide politica economica …

loading...


Citez din articolul Angela Merkel propune ca tarile membre UE care fac excese bugetare sa-si piarda suveranitatea:


Pentru a evita repetarea situatiei cand Germania a fost nevoita sa plateasca pentru excesele bugetare ale Greciei, cancelarul german Angela Merkel pregateste un set de reguli care ar legifera procesul de intrare in insolventa a tarilor din zona Euro care se confrunta cu probleme bugetare. Publicatia germana Spiegel, preluata de Cronica Romana, considera ca acest plan va intampina rezistenta politica considerabila in randul politicienilor europeni.

Tot azi, Consiliul ministrilor de Finante din Uniunea Europeana (Ecofin) a hotarat sa declanseze procedura de deficit excesiv impotriva Bulgariei, in vederea reducerii acestuia sub limita de 3% admisa de Pactul de Stabilitate si Crestere. O decizie similara a fost luata tot astazi si in cazul Danemarcei, Ciprului si Finlandei, transmite Antena 3.


Setul de reguli propus de Angela Merkel urmareste ca, in cazul insolventei efective a unui stat din zona Euro, partea principala a eforturilor de redresare a situatiei si consecintele negative sa revina statului in cauza si investitorilor care au cumparat obligatiunile statului respectiv.

Investitorii vor trebui sa accepte faptul ca pierd un procent din sumele investite in obligatiunile statelor insolvente, iar statele insolvente vor fi fortate sa accepte o guvernare externa care le va decide politica economica. In acest fel, Germania urmareste ca statele din zona Euro care nu isi rezolva problemele legate de deficitele bugetare sa-si piarda efectiv suveranitatea.

Ministrul german de Finante, Wolfgang Schauble, a sustinut planul propus de Angela Merkel si a declarat pentru Spiegel ca “trebuie sa facem in asa fel ca, in situatii extreme, statele sa poata fi declarate insolvente fara a pune zona Euro in pericol”.

 
 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

MARTURISIRE BOMBA – Intrebat de Razvan Savaliuc daca DNA a ocolit partea americana in dosarul Microsoft, Traian Basescu a recunoscut: "DNA a vrut sa protejeze exportatorul american de programe de software. Kovesi nu isi putea permite sa puna sub semnul intrebarii partea americana. Nu o intereseaza prea mult decoratiile romanesti. O intereseaza decoratiile straine si mangaierile pe crestet de la ambasadori. Categoric DNA nu a avut curaj sa mearga spre responsabilitatea partii americane"
CUTREMUR cu magnitudinea de 8,2 în Chile
Dragoș Pătraru, DEZVĂLUIRI despre JAFUL din TVR | „La redacția Știri există 15 reporteri și de șoferi, toți sunt rude”
EPISODUL I. Apartamentul de lux în care locuieşte prim ministrul Victor Ponta, a aparţinut unui offshore din Panama.
CUTREMUR/''Filiera Evreiască Cazară Masonică''! ADEVĂRURI despre care NIMENI NU VORBEȘTE!
Reducerea pedepselor pentru Pedofilie din Noul Cod Penal - o crima, iar vinovatii se ascund si tac.
Purtătorul de cuvânt al MAE de la Moscova, Maria Zaharova, a comentat paralela între Maduro și Ceaușescu făcută de senatorul american republican Marco Rubio.
Cum isi bate joc OMV-ul de romani. In SUA 1 litru de benzina la pompa e sub 1,78 lei. In Romania e de 3 ori mai mare. Pretul petrolului a scazut de 2.38 ori in ultimii 2 ani. OMV-ul si ceilalti care vand benzina in Romania fac superprofituri uriase
Prima zi de Referendum nu a fost lipsită de incidente. Un tânăr a povestit peripețiile prin care a trecut pentru a putea vota.
Adjunctul FBI McCabe a demisionat după ce a fost acuzat de Donald Trump de implicare politică
Ce ascund protestele procurorilor?
Fost şef al Poliţiei Române, Ion Pitulescu: “România este un stat mafiot!”
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro