STAND-UP COMEDY – Intr-un spectacol stupefiant, generalul SRI Florian Coldea a vorbit despre Iuda si i-a amenintat pe tradatori: “As vrea sa reamintesc de un celebru personaj biblic, care a tradat pentru 30 de arginiti… Ca orice tradator, destinul lui a sfarsit tragic… Unii practica astazi acelasi lucru cu interesele statului roman. O fac la vedere, extrem de vocal, si fara pic de rusine… Poate ar fi bine sa reflectam la acest episod biblic si la astfel de personaje” (Foto si Video)

Distribuie!by loading... Ingropat de dezvaluirile care arata tot mai multe abuzuri comise de SRI in parteneriat cu DNA si imixtiunea Serviciului in actul de justitie, generalul SRI Florian Coldea(foto), fost prim-adjunct al SRI, a oferit un spectacol stupefiant. Si nu doar din punct de vedere al declaratiilor facute. Florian Coldea […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Ingropat de dezvaluirile care arata tot mai multe abuzuri comise de SRI in parteneriat cu DNA si imixtiunea Serviciului in actul de justitie, generalul SRI Florian Coldea(foto), fost prim-adjunct al SRI, a oferit un spectacol stupefiant. Si nu doar din punct de vedere al declaratiilor facute. Florian Coldea a fost audiat timp de aproximativ sase ore, joi 5 aprilie 2018, la Comisia parlamentara de control a a activitatii SRI. La final, Coldea a sustinut o scurta declaratie de presa, halucinanta credem noi, pe care a incheiat-o cu o amenintare in direct.

Desi a stat singur la masa, Florian Coldea a vorbit aproape in permanenta lapersoana I plural, referindu-se, spre exemplu, la “comisia noastra”, dand asigurari ca “o sa revenim” si terminand prin a spune ca “va multumim”. Generalul Coldea a incercat sa adopte o pozitie ferma, de forta, dorind probabil ca inca se mai afla la butoane, in varful Sistemului pe care l-a condus atatia si atatia ani de zile. Si poate ca asa chiar stau lucrurile. Oricum, toate declaratiile lui Coldea au fost insotite de mimica ce l-a facut deja celebru.


Astfel, Florian Coldea si-a inceput prelegerea explicand ca incheierea unor protocoale cu alte institutii ale statului este o practica uzuala, utilizata inclusiv la nivel international. Ulterior, Coldea a plans de mila SRI si a acuzat un “asalt fara precedent”, pretinzand ca in lipsa acestor protocoale Serviciul se afla in imposibilitatea de a mai lucra in cazurile care pun in pericol siguranta nationala. Dar nu doar atat. De-a dreptul amuzant, Coldea sustine ca inclusiv securitatea aliatilor Romaniei este pusa in pericol din cauza ca SRI nu mai are protocol cu PICCJ sau cu alte institutii, lucru ce ar putea fi exploatat de “spioni si tradatori”. Cat despre implicarea SRI in anchetele procurorilor si in actul de justitie, Florian Coldea a sustinut, cum era de asteptat, ca nu cunoaste ca vreun ofiter al Serviciului sa fi intocmit vreun act de urmarire penala.

Partea cea mai interesanta a declaratiilor lui Coldea a venit spre final. Atunci cand Coldea a vorbit despre Iuda si a acuzat existenta unor acte de tradare. Despre ce anume este vorba cu exactitate, Coldea nu a dorit totusi sa spuna. In schimb, generalul SRI a gasit de cuviinta sa lanseze o amenintare in direct. “Nu vor sfarsi bine”, a spus Florian Coldea. Cine anume nu va sfarsi bine, Coldea din nou nu a precizat. Pot fi asa-zisii “tradatori” pe care i-a invocat cand a vorbit despre Iuda, asa cum poate fi insa oricine care indrazneste sa demaste abuzurile pe care SRI le-a comis in ultimii ani. Sau poate ca este un mesaj pentru oamenii din Sistem care doresc sa vorbeasca.


Iata declaratiile generalului Florian Coldea, asa cum au fost redate pe site-ul Antena 3:

Am oferit detalii legate de o serie de chestiuni in ceea ce priveste activitatea desfasurata de mine, precum si cu privire la interactiunile pe care le-am avut cu o serie de categorii de persoane. Asta se refera la intalniri cu beneficiari si parteneri institutionali, la colaboratori si subordonati, respectiv rezervisti, nu in ultimul rand diverse alte persoane, oameni de media, politicieni, oameni de afaceri etc. Am reluat, evident, cum era de asteptat, subiectul protocoalelor de cooperare. Am reitarat si cu acest prilej faptul ca problematica cooperarii in baza unor protocoale este o practica internationala, incluzand la nivelul NATO si UE. Ca sa fim bine intelesi, si acest lucru cred ca ar trebui sa il inteleaga toata lumea, nu exista alta practica in lume, fara a se realiza un cadru procedural, coerent, pentru realizarea cooperarii. Nu se poate coopera interinstitutional fara sa existe un protocol, mai ales cu serviciile de informatii.

Dincolo de orice interpretari juridice, in practica, va asigur, acestea aveau un caracter tehnic, functionau limitativ, ca si un ghid, tocmai pentru a asigura legalitatea, subliniez, si prognozabilitatea, respectiv practica unitara la nivelul serviciului. Subliniez faptul ca in mod concret se coopera conform competentelor legale ale fiecarei parti. Nu am cunostinta ca vreodata, pe durata mandatului meu, ofiteri SRI sa fi realizat sau intocmit un singur act de urmarire penala in vreun dosar. Acestea sunt chiar povesti izvorate dintr-o realitate paralela.

Aici am supus atentiei comisiei, si va transmit si dumneavoastra, si celor interesati, faptul ca astazi, urmare acestui asalt fara precedent asupra problematicii cooperarii cu Ministerul Public, pentru realizarea atributiilor pe care Serviciul le mai are, inclusiv in ceea ce priveste decizia Curtii Constitutionale, Serviciul este in imposibilitatea de a lucra pe baza unui protocol in ceea ce priveste infractiunile la adresa securitatii nationale, cum ar fi spionaj si tradarea, partial si terorismul. Astazi nu avem protocoale.

Cum mai actionam pentru a proteja interesele Romaniei si ale aliatilor nostri, in situatia unor probleme pe aceste zone deosebit de sensibile, in care trebuie cooperat pentru contracararea atentie, nu pentru prevenire unde Serviciul desfasoara activitati cu eforturi sustinute, pentru a contracara astfel de probleme. Vulnerabilizam sau riscam sa vulnerabilizam nu doar securitatea nationala a Romaniei, ci si securitatea unor aliati de-ai nostri. As vrea ca luati de valul retoricii sa nu pierdem din vedere lucruri importante, care pot vulnerabiliza securitatea noastra. Reamintesc tuturor ca vulnerabilitatea are o singura caracteristica: este exploatabila. Si cineva mai devreme sau mai tarziu o va face, daca nu acoperim aceasta vulnerabilitate. Trebuie sa vedem, fara sa fim luati de valul retoricii, care sunt solutiile clare pentru a remedia acest lucru. Nu sunt foarte multe. Ce ar trebui, sa comunicam spionilor si tradatorilor ca nu avem protocoale si sa stea putin sa nu se mai implice in activitati pana nu rezolvam problema protocoalelor? Sa facem o procedura extrem de transparenta, foarte clara, pentru a vedea ce putem face si ce nu putem face ca sa stie si spionii, si tradatorii sa-si ajusteze masurile, sau avem si posibilitatea unei solutii adecvate, la standarde euro-atlantice, pentru a reusi sa gestionam cu succes, asa cum am facut-o si pana acuma, aceste riscuri si amenintari la adresa securitatii nationale.

Ce pot sa va spun in concluzie. Referitor la toate aspectele vehiculate in spatiul public, si care au constituit subiectul discutiilor de la comisie, ca am prezentat detaliat felul in care am actionat si in toate imprejurarile. Exclusiv in spiritul si litera legii. Oricum, e important de stiut ca am convenit cu membrii comisiei sa revenim pentru a continua discutiile si a lamuri absolut toate aspectele de interes.

Constat astazi, nu fara oarecare surprindere, ca subiecte care initial au fost lansate in spatiul public ca fake news s-au transformat infake stories, iar acestea intens promovate incearca cumva sa ia locul realitatii. Toate acestea, oricat de determinati ar fi unii sau altii, va asigur ca nu pot prejudicia un adevar care exista: SRI si-a facut treaba, iar ofiterii SRI si-au indeplinit cu devotament si curaj misiunile incredintate cu deplin respect pentru domnia legii. As vrea sa reasigur cetatenii Romaniei, si am expus argumentat acest lucru membrilor comisiei, ca pe perioada mandatului meu in echipa cu fiecare dintre directorii cu care am colaborat, si avand ca beneficiari patru presedinti, noua premieri, include aici si mandatele interimare, si avand peste 250 de ministri si sute de alti demnitari ca si beneficiari, interesele de securitate ale Romaniei au fost corect aparate de catre Serviciu, in cooperare cu alte institutii, subliniez termenul cooperare, cu alte institutii interne si internationale. Iar cetatenii romani au fost bine protejati.

Si acuma, nu in ultimul rand, in incheiere, in spiritul perioadei pe care o celebreaza acum crestinii, as vrea sa reamintesc, si cred ca e momentul potrivit, si de uncelebru personaj biblic, al carui nume nu as vrea neaparat sa il dau, care in urma cu circa 2000 de ani a tradat pentru 30 de arginiti. Ce daca ulterior l-au apucat remuscarile? Lucrurile nu s-au putut repara si raul facut nu a putut fi rezolvat. Evident, ca orice tradator, destinul lui a sfarsit tragic. Din aceasta perspectiva, constat cu ingrijorare ca unii in mod vizibil practica astazi acelasi lucru cu interesele statului roman. O fac la vedere, extrem de vocal, si fara pic de rusine. Ba mai mult, ba chiar par sa isi faca un titlu de glorie din asta, afectand institutii fundamentale si capacitati democratice de aparare si protectie ale statului roman. Poate ar fi bine cu totii sa reflectam la acest episod biblic si la astfel de personaje. O sa revenim cu alte precizari pe masura intalnirilor noastre cu membrii comisiei.

Vreau sa va multumesc, sa urez romanilor ortodocsi Paste fericit si lumina.

Va multumim. Va asigur ca o sa revenim cu explicatii”.

luju.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Ron Paul despre atacul chimic din Siria: Toate indiciile arată că este o operațiune „false flag” pentru discreditarea lui Assad. Și în 2013 Obama acuza Damascul că încălcat „linia roșie” folosind arme chimice, dar s-a dovedit că au fost rebelii
DEZASTRU PENTRU DNA PE ABUZ IN SERVICIU – Parchetul lui Kovesi primeste lovitura dupa lovitura. Dupa ce Curtea de Apel Alba Iulia a constatat dezincriminarea abuzului in serviciu, CA Cluj a decis achitarea fostului director Electrica Nord si a altor trei inculpati pe motiv ca fapta nu e prevazuta de legea penala: „S-a retinut ca inculpatii nu ar fi incalcat o obligatie sau o indatorire prevazuta de o lege sau OUG, ci de un act normativ inferior” (Minuta)
O companie germană care a primit AJUTOR de stat renunță să mai creeze locurile de muncă promise la Târgu Jiu. Motivul invocat: în zonă sunt salariile prea mari!
Copiii de politicieni cum au ajuns secretari de stat: ”Gena și inspirația de la părinți”!
Crapa PSD-ul. Un grup important de parlamentari se pregateste sa plece din partidul lui Dragnea, PSD va pierde majoritatea
Mossack Fonseca, implicată în cea mai mare reţea de evaziune fiscală din domeniul alimentar, din România
Penalii au amutit. Sustinere internationala fara precedent pentru sefa DNA: „Romania ar putea deveni o poveste de succes a Europei”
PREA MULTE CONCESII FĂCUTE UDMR. Românii din Covasna și Harghita, semnal de alarmă pentru Dragnea și Tăriceanu
MISTER: UNDE A DISPARUT ARMATA CELOR 140.000 DE LUPTATORI ANTICORUPTIE PLATITI DE SUA?
Grupul pentru Dialog Social, ONG-ul finantat de George Soros si de statul roman, le-a interzis jurnalistilor de la Antena 3 si Romania TV sa participe la o dezbatere
DOCUMENT / Legea offshore, noua Roșia Montană. Petroliștii primesc scutiri de taxe și derogări de la legea patrimoniului
Firmele cu capital străin, care dețin cel puțin jumătate din cifra de afaceri din economia din România, raportează profituri de câteva ori mai mici decât firmele cu capital românesc
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro