SRS, ipoteză explozivă: Germania, în spatele Klausmaidanului de la București

Distribuie!by loading... Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu (SRS), în ultima postare pe blogul personal, intitulată ”Cine il tine in brate pe Klaus Iohannis?” analizează ultimele luări de poziție ale președintelui României, Klaus Iohannis. Astfel, jurnalistul arată, în postarea sa, implicațiile Germaniei în ”Klausmaidanul de la Bucuresti”. Potrivit lui SRS, ”presedintele Romaniei este singurul sef […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu (SRS), în ultima postare pe blogul personal, intitulată ”Cine il tine in brate pe Klaus Iohannis?” analizează ultimele luări de poziție ale președintelui României, Klaus Iohannis.

Astfel, jurnalistul arată, în postarea sa, implicațiile Germaniei în ”Klausmaidanul de la Bucuresti”.


Potrivit lui SRS, ”presedintele Romaniei este singurul sef de stat din lume posesor al Crucii de fier. Cea mai inalta distinctie acordata cuiva de catre statul german”

Redăm mai jos analiza semnată de Sorin Roşca Stănescu:


”Nu exista nicio indoiala. Klaus Iohannis a castigat, in mod legal, alegerile prezidentiale in fata contracandidatului sau, Victor Ponta. Pentru multi, a fost o surpriza. Pentru altii, nu. Dar, intre timp, popularitatea sa a scazut dramatic. Pana cand, imediat dupa victoria PSD in alegeri, a scazut undeva la genunchiul broastei. Astazi, Klaus Iohannis este in ascensiune. Cine il impinge de la spate?

Este, cred eu, extrem de interesant de identificat resorturile care l-au scos din banca rezervelor, in centru arenei de lupta, pe Klaus Iohannis. Este evident ca sustinatorii sai, atatia cati i-au mai ramas dupa alegerile parlamentare, nu reprezentau un argument suficient pentru a-l transforma in presedinte jucator. Si inca ce jucator! Mergand pana la limita riscului. Ma indoiesc ca dispunea de resorturi personale pentru a face acest salt mortal in politica romaneasca. Ma indoiesc, de asemenea, ca sistemul este cel care l-a impins.

Sistemul, in sensul despre care vorbim, a fost el insusi zgaltait in toate structurile sale. Pentru ca, atunci cand PSD a invins, a invins si sistemul. Nu ca PSD ar fi in afara sistemului, dar este cert ca acea parte a sistemului care il sustine pe Klaus Iohannis, o vreme crezand ca il poate transforma in prizonier, iar ulterior pentru ca este convenabil sa lucreze la comanda acestuia, ar fi atat de duplicitar, incat sa functioneze, in acelasi timp, si in parteneriat cu PSD. Exista, asadar, si un alt aliat al presedintelui. Pentru care merita sa joace la risc total.

Acel alt aliat, care il sustine pe Klaus Iohannis si pentru care Klaus Iohannis se bate in forta cu PSD, este factorul extern. Si nu oricare. Poate ca opinia publica nu a observat. Dar de cate ori Klaus Iohannis se refera la factorul extern, insista cu obstinatie asupra parteneriatului strategic consolidat al Romaniei cu Statele Unite. Mult mai rar presedintele se refera la parteneriatul european al Romaniei. Si niciodata la cel cu Germania. Curios, nu?

Analizand datele economice accesibile oricui, vom observa ca Statele Unite nu sunt cel mai important partener extern al Romaniei in plan economic. Ci Germania. Ea are cele mai consistente investitii in Romania. Dispune de cele mai multe corporatii. Are cei mai multi angajati. Si cele mai frumoase beneficii de pe urma relatiei cu Romania. Salariatii romani ai firmelor germane sunt platiti cu intre trei si patru ori mai putin decat oriunde altundeva in Europa. Si, atentie, spre deosebire de restul statelor europene, Romania nu taxeaza inca profitul obtinut in aceasta tara de catre firmele straine. Sunt doua modalitati, doua mecanisme prin care cel mai important partener al nostru european stoarce Romania de resurse.

Daca vorbim de o colonie, obligatoriu trebuie sa vorbim de colonialisti. Principalul colonialist in ceea ce ne priveste este, de la distanta, Germania. Este statul cel mai interesat ca noi sa ramanem cu un nivel de trai scazut, cu un nivel si mai scazut al fortei de munca, cu o economie precara, usor de mentinut in statut de piata de desfacere pentru produsele germane, inclusiv cele alimentare, si, evident, un stat cu resurse minerale si de alta natura gata oricand sa fie puse la picioarele “partenerului” extern.

Presedintele Klaus Iohannis nu a primit cea mai inalta medalie din partea Statelor Unite. Nici macar nu stiu daca Statele Unite i-au oferit acestuia vreo medalie. Dar, cu certitudine, presedintele Romaniei este singurul sef de stat din lume psesor al Crucii de fier. Cea mai inalta distinctie acordata cuiva de catre statul german. Oare de ce?”, scrie SRS pe blogul personal.

Citiți AICI articolul complet semnat de jurnalistul Sorin Roşca Stănescu

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro