SRI – la răscruce, a venit momentul despăducherii de chelneri şi repetenţi

Distribuie!by loading... Ieri a fost pus sub acuzare oficial Virgil Măgureanu primul şef al SRI, fondatorul instituţiei şi cel care şi-a lăsat amprenta adânc asupra practicilor din serviciu. Pus sub acuzare pentru crime deosebit de grave, împotriva umanităţii, el riscă 25 de ani de puşcărie. Au mai fost puşi sub […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Ieri a fost pus sub acuzare oficial Virgil Măgureanu primul şef al SRI, fondatorul instituţiei şi cel care şi-a lăsat amprenta adânc asupra practicilor din serviciu.

Pus sub acuzare pentru crime deosebit de grave, împotriva umanităţii, el riscă 25 de ani de puşcărie.
Au mai fost puşi sub acuzare în anii din urmă şi alţi diverşi şefi de sub el, de pildă prim-adjunctul Ion Marin, – acesta a fost la MApN înainte de Revoluţie şi a fost anchetat pentru participarea la represiunea civililor, sau generalul Ovidiu Soare, pus în cătuşe la oră de vârf a audienţei televiziunilor. Însă punerea sub acuzare a însuşi fondatorului SRI, tartorul numărul unu, chiar este un moment simbolic, mai ales dacă punem la socoteală şi trecerea în rezervă a lui Florian Coldea.
Totuşi nu cred că este încă momentul Bilanţului SRI.
Probabil va veni acest moment după întoarcerea lui Dragnea din America şi, foarte probabil, tot atunci va apărea şi Sebastian Ghiţă. Nu trebuie uitat că, de fapt, toate firele acestei sulfuroase poveşti despre SRI şi DNA duc la preşedintele Iohannis, legat de Coldea, deoarece acesta a avut o contribuţie însemnată în alegerea sa. Iar gruparea Ghiţă – Maior – Dragnea este acum pe cai mari, ca dovadă invitarea lui Dragnea la inaugurarea preşedintelui Donald Trump.
Deocamdată, SRI se confruntă cu cea mai gravă criză din istoria sa, delegitimarea şi decredibilizarea serviciului atingând cote de alarmă.
Degringolada nu este de azi, de ieri. Este confirmată plenar nu doar de dezvăluirile lui Ghiţă şi ale Elenei Udrea, ci şi ale protectorului ei, Traian Băsescu. O serie de cadre SRI au ieşit la lumină în ultimii ani cu memorii şi dezvăluiri despre Mafia din sistem, iar tot ce au afirmat aceştia este super confirmat astăzi. Adrian Radu, de exemplu, de la SRI Prahova, a dus ani de-a rândul o bătălie în toată regula cu cadre corupte de vârf, iar instanţele de judecată i-au dat dreptate. L-am cunoscut personal pe ofiţerul SRI menţionat, sursa unor dezvăluiri incendiare despre mafia petrolului din Prahova, coordonată din umbră de foşti şefi ai SRI – colonelul Corneliu Păltânea, cel care a condus SRI Prahova şi primul său adjunct, colonelul Daniel Bucur, arestaţi şi acuzaţi de către procurorii DNA de luare de mită, instigare şi complicitate la delapidare, precum şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni – firele, însă, duceau la un mare mahăr, Ovidiu Soare, general de la vârful SRI. Adrian Radu, dar şi alţi ofiţeri, tot din Prahova au înaintat memorii preşedintelui Iohannis, despre Sebastian Ghiţă şi Florian Coldea, dar acesta nu numai că nu i-a ascultat, ci mai mult, a dirijat rapoartele spre soluţionare tot… SRI, adică “la mişto” a oferit rezolvarea cazurilor de corupţie – celor corupţi şi daţi în vileag.
Viaţa lui Adrian Radu şi a altor ofiţeri curajoşi a fost şi este un infern, Aparatul a folosit toate pârghiile de putere pentru a-i distruge.
Într-o poziţie cheie a SRI se mai află un alt Ghiţă, general ajuns pe funcţie de la stadiul de chelner, iar soţia, subofiţer, transformată de Coldea în cadru. Iar acest Ghiţă, de la E, protecţia internă, este chiar cel care s-a făcut cică că-l verifică pe Coldea. Şi tot chelnerul a avut ca misiune închiderea gurilor acelor ofiţeri care îndrăzneau să invoce Legea avertizorului de integritate şi să se adreseze Comisiei SRI sau Preşedinţiei pentru a atrage atenţia asupra gravelor mişculaţii din interior. Comisia de control a SRI controlată de fapt de SRI, o batjocură de simulacru de control parlamentar.
Coldea n-a apărut de nicăieri, a fost proptit în faţa preşedintelui Băsescu, care l-a făcut din maior general ştiind că acesta este repetent, singurul din istoria Academiei SRI, şi că are tare psihice vizibile şi probleme de caracter. Educat prin străinătate, băiat subţire şi înalt, cu o atitudine corporală defensivă, deşi a fost la BAT (Brigada antitero), la informativ ce-i drept, în subordinea generalului Bidireci, Coldea era un “reprezentant al noii generaţii” de securişti. Vecinătatea cu Bidireci (o vulpe bătrână, din vechea gardă a DSS, ajuns la contraspionaj) se pare că i-a fost de mare folos lui Coldea, precum şi suportul generalului Zamfir, şeful ascultărilor, fost la Tonola, unitatea specială de interceptare a comunicaţiilor, cel care a dat foc autobuzelor din Piaţa Universităţii, în 13 iunie “90, acum pensionar, cultivă castraveţi la Moara Vlăsiei. Pensionarii SRI însă nu cultivă doar castraveţi, ci mai fac şi altele, ce au învăţat, folosindu-se pe păpuşile pe care le-au creat.
Echipa de noi cadre – tinerii cres¬cuţi şi educaţi de Soare, Bidireci, Zamfir,
au ajuns în poziţii cheie şi controlează cel mai important serviciu de informaţii al României, ceea ce nu poate decât să ilustreze încă odată profesionalismul lupilor bătrâni ai Securităţii care au ştiut să-şi conserve accesul şi capacitatea de influenţă în fieful lor, chiar şi după pensionare. Iar cei tineri au servit interesele celor care i-au pus pe funcţii, ba mai mult s-au şmecherit şi au ajuns să controleze încă mai multe combinaţii financiare decât cei de dinaintea lor – ca dovadă, un retard ca Ghiţă, creat de “Popescu Televizor”, de la Logistică, “Gioni Popescu”, plotonier la bază, ridicat de Măgureanu la rangul de general şi bun amic cu Păltânea şi Soare, pe bizniz. Ghiţă a fost preluat de Gioni din liceu, de la 16-17 ani, era un adolescent lipsit de accesul la fete, fără carismă, şters – dar care a fost făcut multimilionar cu o viteză ameţitoare, ca acum să devină chiar pionul unor mari lupte ce se dau în SRI. După cum bine s-a văzut, numele lui Maior de exemplu nu există în scurgerile sale.
Maior a fost practic înlăturat de Coldea de la exercitarea funcţiei de director, via Băsescu şi are toate motivele acum să se răzbune.
Problema este că instituţia este lovită major în cadrul acestor dure reglări de conturi, ce au de-a face desigur şi cu noua schimbare de paradigmă a puterii americane. Preşedintele Trump a criticat intens CIA, iar agentura CIA de la Bucureşti a fost compromisă public de Ghiţă, nu fără acoperire.
Problema este că la nivelul selecţiei de cadre, de mulţi ani, de la înfiinţare practic, SRI-ul a fost tributar vechii reţele a cadrelor de Securitate, antrenate mai ales să fure şi să jefuiască, sub protecţia legitimaţiei.
Ani şi ani de zile au fost ascunse şi mascate disfuncţiile majore ale SRI complet trecute sub tăcere – ce pleacă de la racordul “dinozaurilor” din structurile centrale cu PSD-ul, cu Ion Iliescu de fapt şi cu gruparea de kaghebişti adusă după dânsul. Din 1990 încoace, aparatul informativ a lucrat aproape exclusiv în beneficiul grupării lui Ilici – adică pentru Moscova. Povestea cu renuvelarea SRI a fost doar o poveste de PR. În realitate nucleul care a coordonat şi mişcat în interior toate angrenajele importante ale instituţiei provenea din aceeaşi filieră. Schimbările făcute în perioada regimului Constantinescu au fost atent filtrate, atât de atent încât Constantinescu a trebuit să plece de la Cotroceni – învins de securiştii lui, după cum a afirmat-o chiar el. Ofiţerii politici ai aparatului de Partid – asta erau securiştii, au penetrat toate instituţiile de forţă ale ţării, pe de o parte, apoi spaţiul economic şi politic. SRI-ul a fost bastionul acestei grupări. Numai naivii cred statisticile aiuritoare care vorbesc de “curăţirea” SRI, ventilate de “cunoscători”, care sunt de fapt veritabili agenţi de influenţă.
Cadre din eşalonul superior al SRI au fost implicate în infracţiuni foarte grave şi unele au fost şi condamnate – Radu Timofte, fost şef al SRI de pildă şi slugă supusă a lui Sorin Ovidiu Vântu a scăpat de condamnare prin deces.
 
Nu doar SOV şi-a făcut de cap în SRI, ci şi alt celebru infractor, omul serviciilor de informaţii siriene, Omar Hayssam, protejatul lui Ion Iliescu şi Adrian Năstase.
Legăturile lui Omar Hayssam cu membri ai nucleelor teroriste au fost acoperite cu intenţie de către membrii conducerii SRI Prahova, deoarece ofiţerii SRI, prin diverşi intermediari, au făcut afaceri cu sirienii Omar Hayssam şi Mahmoud Akeel, zis “Mihai”, palestinienii Yousef Toumar, Al Bittar, precum şi despre alţi arabi şi irakieni, cu toţii implicaţi în afaceri cu lemnul în Valea Doftanei. Ofiţerii SRI au profitat de informaţiile obţinute din reţeaua informativă şi au tras profit de pe urma mafiei lemnului.
Cadre de vârf din SRI au abuzat de poziţiile în cadrul serviciului şi s-au implicat în protejarea unor grupuri care se ocupau cu traficarea ilegală a produselor petroliere, mai exact, şefii SRI blocau toate informaţiile referitoare la tranzacţiile ilegale cu carburanţi. Dar nu numai atât, s-au implicat direct ofiţeri SRI din oraşele Ploieşti, Sibiu, Arad, Timişoara în mafia petrolului – preluat de la Rafinăria Vega Ploieşti şi valorificat pe traseu prin firme care aparţineau acoliţilor. Marfa era comercializată către depozitele care aprovizionează staţiile OMV, MOL, PETROM etc.
Ani şi ani de zile, angajaţi ai SRI, sprijiniţi de politicieni şi de procurori din Parchetul General au constituit grupuri infracţionale care acţionau nu doar în Prahova, ci şi în restul ţării cu protecţia acordată acestei mafii de către fostul generalul maior Ovidiu Soare, şeful Inspectoratului pentru Apărarea Constituţiei şi Securitate Economică din cadrul SRI.
Generalul a plecat, legăturile au rămas.
Generalul Soare a fost unul dintre cei mai importanţi oameni din SRI, care controla şi o secţie – A – care se ocupa cu supravegherea partidelor, a societăţii civile, a mass-media şi a oamenilor politici. Informaţiile erau livrate de Soare direct lui Năstase şi erau folosite de fostul partid de guvernământ în campaniile electorale. Un număr însemnat de ofiţeri ai SRI au constituit un adevărat bastion al FSN-PDSR-PSD în instituţie. Unii dintre aceştia se aflau chiar pe statul de plată al partidului, desigur, neoficial. Alţii au fost menţinuţi în func¬ţie, avansaţi şi recompensaţi prin diferite mijloace de Partid şi controlează – chiar din afara instituţiei – ce se întâmplă în interior.
Fosta SMB, Securitatea Municipiului Bucureşti, a fost baza de cadre pentru primul serviciu – poliţie politică – de după 90, celebrul doi şi un sfert , creat de Voican Voiculescu, în luna ianuarie 1990. Am fotocopia actului de înfiinţare, document depus la Parchetul Militar. Cercetările Parchetului, după 27 de ani, au dus la inculparea unora dintre tartorii Sistemului, dar puişorii lor încă sunt prin instituţii, iar curăţenia trebuie făcută în primul rând în interiorul SRI. Nu a venit încă timpul, dar pe măsură ce vor avansa dosarele penale va veni cu siguranţă şi timpul lor, al ghiţişorilor.
Dacă nu se vor produce mutaţii importante în SRI, deficitul de siguranţă naţională a României se va adânci, iar nivelul de risc va atinge cote alarmante, mai ales acum într-o perioadă tulbure pe partea de Est şi nu numai. Cadrele care au avertizat asupra problemelor de integritate din SRI, ofiţerii care au riscat, în numele onoarei militare, încercând să spele obrazul instituţiei ar trebui medaliaţi şi aduşi exact la Direcţia de protecţie internă a SRI, pentru a începe marea deratizare…începând chiar cu Ghiţă Vasile, chelnerul ajuns general, via Coldea şi Soare, actualul şef al diviziunii. Oprea a ajuns şi el general din ospătar, dar până la urmă i s-a pus capac – deci, se poate…

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Nicu Ceausescu, vizionar: Nici in 20 de ani nu veti reusi sa zugraviti ce a construit tata, daramite sa construiți ceva nou!
Premierul Grindeanu este şantajat ca să ascundă cheltuirea celor 2 miliarde de euro de către Cioloş!
Și Bulgaria a definit prin Constituție căsătoria ca fiind uniunea dintre un bărbat şi o femeie
LEGEA VACCINARII OBLIGATORII. Sistemul insista: NU-TI VACCINEZI COPIULUL = ITI VOR LUA COPILUL. Dar cica parintii vor fi despagubiti daca apar efecte adverse grave. Tu pentru ce despagubire ii vei lasa sa-ti bage copilul in pamant?
E momentul ca Iohannis să își asume acest eșec diplomatic/ România nu a obținut un loc în Consiliul ONU
Klaus Iohannis: Nu cred că e niciun motiv de grabă în organizarea referendumului pentru familie ! Cum sa fie acest presedinte "profamilie"ce in trecut a vandut copii ? (VIDEO)
Profeţiile lui Anghel Rugină despre România...
Cititi declaratia care a transformat-o pe Laura Kovesi in invinuita pentru infractiunea de marturie minicioasa: "Pe Ghita Sebastian l-am cunoscut la niste activitati organizate de alte institutii unde eu am fost invitata in calitatea mea de procuror general. Nu am avut intalniri private cu inculpatul Sebastian Ghita, nu am vorbit cu acesta la telefon niciodata, nu am facut schimb de e-mailuri" (Document)
A fost lansat Partidul Transilvania Democrată. Scopul formațiunii e autonomia economică
EXCLUSIV/ Fost SRI, președintele Partidului #Rezist, ACUZĂ înscenări din partea serviciilor secrete: ÎMI FAC DOSARE PENALE
VIDEO. Angajat ONU: Tehnologia 5G înseamnă război împotriva umanității
Homosexualii nemţi care racolau băieţei la Gara de Nord, au fugit din tară, arestaţi în lipsă!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro