SRI a pus mâna pe serviciul secret al Ministerului de Interne

Distribuie!by   loading... Serviciul Român de Informații (SRI) a pus mâna miercuri seară pe DGIPI, șerviciul secret al Ministerului de Interne. Șeful DGIPI a fost demis de premierul Dacian Cioloș, iar în locul său a fost numit Rareș Văduva venit în 2014 de la SRI. Astfel, SRI a pus mâna […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

 

loading...

Serviciul Român de Informații (SRI) a pus mâna miercuri seară pe DGIPI, șerviciul secret al Ministerului de Interne. Șeful DGIPI a fost demis de premierul Dacian Cioloș, iar în locul său a fost numit Rareș Văduva venit în 2014 de la SRI.

Astfel, SRI a pus mâna pe serviciul secret al Ministerului de Interne – crede Flux24.


Poate e impropriu spus “SRI” așa cum o spune Flux24.

Credem că mai exact ar fi să spunem că e vorba de cei care au avut grijă de ascensiunea noului şef al DGIPI, căci indiferent cine a fost la guvernare – Ponta, Oprea sau Cioloş – toți l-au promovat din ce în ce mai sus. Ceea ce arată că indicația venea de deasupra lor.


Într-o guvernare democratică şi transparentă primul-ministru dă un comunicat prin care să explice motivele acestei demiteri şi rațiunile noii numiri. Motivația dată şi-anume “reorganizarea” sună a limbă de lemn. Prin urmare, din câte se pare la noi nu mai e cazul de aşa ceva.

Între DGIPI, fostul Doi și un Sfert, și SRI a existat un război surd în ultimii 25 de ani.

Maiorul Rareș Văduva a fost adus de la SRI la DGIPI, foarte recent, de Victor Ponta în decembrie 2014 şi reconfirmat de Gabriel Oprea când acesta era premier interimar, adică în vara lui 2015, fiind reconfirmat atunci ca adjunct al şefului DGIPI.

Această numire a fost prima măsură luată de Gabriel Oprea atunci când a ajuns premier interimar. Maiorul Rares Vaduva, desemnat in decembrie de premierul Victor Ponta sa indeplineasca atributiile functiei de secretar de stat la Departamentul de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) din Ministerul de Interne a fost astfel reconfirmat de Gabriel Oprea.

La aceea vreme numirea a creat nemulțumire în DGIPI, dat fiind rivalitatea veche.

Acum la nici o jumătate de an de la aducerea sa la DGIPI, el este numit, de un cu totul alt guvern, ca şef al DGIPI, de către primul ministru tehnocrat Cioloş, semn că această mișcare a fost teleghidată, indiferent cine anume ar fi fost la guvernare.

Conform CV-ului oficial, maiorul Văduva a deținut funcții de conducere și de execuție în cadrul Serviciului Român de Informații, dar acestea nu sunt precizate.

CV-ul Maiorului Rareș Văduva – noul şef al Direcției de Informații a Ministerului de Interne

2006-2014 – funcții de conducere și de execuție în cadrul Serviciului Român de Informații

STUDII 2012 – Absolvent al Programului de studii de securitate și terorism, organizat de Centrul european pentru studii de securitate “George C. Marshall”;

2011 – Absolvent al cursului senior leadership organizat de Serviciul de Informații din Marea Britanie în cadrul Academiei Naționale de Informații “Mihai Viteazul”;

2009 – Absolvent al cursului de management pentru al doilea palier de comandă, organizat de Academia Națională de Informații “Mihai Viteazul”;

2008 – Absolvent al cursului de management pentru primul palier de comandă organizat de Centrul de Pregătire Grădiștea din cadrul Serviciului Român de Informații;

2006 – Absolvent al cursului de masterat – Managementul activității de informații pentru siguranța națională, organizat de Facultatea de Informații – Secția Învățământ Postuniversitar și Doctorat din cadrul Academiei Naționale de Informații “Mihai Viteazul” București”

DGIPI a fost condusă, în calitate de secretar de stat, de Gheorghe Nicolae, şi el adus tot de la SRI, unde a lucrat din 1995 până în 2014

Decizia premierului a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial. Potrivit documentului, la data de 10 februarie, premierul l-a eliberat pe Nicolae Gheorghe din funcţia de secretar de stat la Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul MAI.

În document este menţionat faptul că decizia premierului a fost luată în temeiul art.15 şi al art. 19 din Legea nr.90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului şi a ministerelor, precum şi în baza art. 22 din OUG nr. 96/2012 privind stabilirea unor măsuri de reorganizare în cadrul administraţiei publice centrale.

De asemenea, premierul l-a eliberat şi pe Rareş Văduva din funcţia de secretar de stat la Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul MAI.

O altă decizie este eliberarea din funcţie a subsecretarului Nelu Zărnică din Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

Nicolae Gheorghe conducea DGIPI din noiembrie 2014, fiind numit de Guvernul Ponta.

(Fluierul)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Elitele mondiale sunt implicate în traficul uman pentru pedofili, sataniști și sacrificiile umane ale arsistocraților? Nu vă grăbiți cu eticheta „fake news”, mai întâi citiți! (IV)
România furată | Institutul Cantacuzino, lăsat fără niciun rol în producția de vaccinuri antigripale
MANFRED VINE LA WERNER SĂ SE LAUDE RECIPROC PENTRU PROTESTE. Un lider PPE vine în România pentru a discuta cu Iohannis despre proteste
Bye Bye Romania !! Studiu UE: Străinii au acaparat aproape jumătate din terenul agricol al României! Un fond olandez, acuzat că a luat pământurile țăranilor cu japca
NATO, anunt infiorator: Nu putem face fata unui atac al Rusiei in ESTUL Europei
Altă perspectivă asupra unei privatizări contestate Vânzarea Electrica sărăceşte România cu 17,4 miliarde euro
Ne-am uitat pe site-ul presedintiei si am ramas uluiti! Iohannis a muncit mai putin de 3 ZILE PE SAPTAMANA!
UNDE E PROCURATURA? Mușamalizarea Cauzei Morții Bebelușilor. Plus Manipularea și Minciuna Sistemului. NU A FOST NICI O EPIDEMIE DE E-COLI, NU A FOST NICI O EPIDEMIE DE BACTERIE UCIGAȘĂ. Rafila: "Bebelușii NU au o tulpină de eColi care să explice boala"
OMUL CHEIE DIN USR, fanul lui Putin și Gaddafi și susținător al căsătoriilor homo
CE NI SE MAI " PREGĂTEŞTE " NOUĂ ROMÂNILOR ...Victoria Nuland vine luni la Bucureşti. Se pregăteşte vizita în România a Secretarului de stat John Kerry
“Elie Wiesel” a pierdut în fața legii. Sfântul Închisorilor Valeriu Gafencu rămâne cetăţean de onoare la Târgul Ocna! Sentinţă definitivă a Curţii de Apel Bacău.
Romania are cele mai mari zacaminte din Europa din metalul devenit MAI PRETIOS ca aurul! Dar scoate minele la VANZARE!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro