Soviani, afirmații zdrobitoare la adresa tehnocraților. Cele 10 mld. lipsă. Falsificarea PIB și cheltuieli pe datorie

Distribuie!by loading... Liderul PSD, Liviu Dragnea, vorbea în urmă cu doar câteva zile despre o gaură bugetară de circa 10 miliarde de lei lăsată de Guvernul Cioloș. Informația pe lângă faptul că este prețioasă este și gravă și ar putea avea ca rezultat o anchetă de proporții așa cum nu […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Liderul PSD, Liviu Dragnea, vorbea în urmă cu doar câteva zile despre o gaură bugetară de circa 10 miliarde de lei lăsată de Guvernul Cioloș. Informația pe lângă faptul că este prețioasă este și gravă și ar putea avea ca rezultat o anchetă de proporții așa cum nu de multe ori a fost în România. Vorbim totuși de două miliarde de euro, bani suficienți pentru a demara proiecte importante pentru țară.

Opoziția și fostul premier Dacian Cioloș l-au acuzat pe Dragnea că doar caută scuze în cazul în care nu ar respecta promisiunile electorale, dar situația pare să stea total diferit. Analistul economic Radu Soviani a declarat luni seara (9 ianuarie) în cadrul emisiunii Subiectiv de la Antena 3 că a vorbit despre asta ceva încă din luna decembrie 2016. Sokant.ro chiar a semnalat aici situatia. De asemenea, el consideră că este posibil aici să vorbim de falsificarea prognozei de venit sau chiar a Produsului Intern Brut.

”Sunt doar două posibile explicații dar înainte vreau să spun că-mi pare rău că am avut dreptate în 22 decembrie că iata Trezoreria a fost golită în ultima săptămână, în ultimele două săptămâni ale anului,. S-a ajuns de la ceea ce aveam înainte, un deficit de 0,73 la 2,6 și atenție s-ar putea să mai crească, până pe 25 ianuarie s-ar putea să mai crească.

Cele două posibile explicații sunt următoarele: falsificarea prognozei de venit atunci când a fost rectificarea bugetară din noiembrie astfel încât să-și permită să facă cheltuieli pe datorie, neacoperite de venituri curente, ceea ce cel mai probabil s-a întâmplat sau a doua variantă chiar și mai gravă falsificarea Produsului Intern Brut, pentru că doar dacă falsifici PIB în condițiile în care nu ai…….în luna decembrie (…) nu ai niște cheltuieli excepționale și de unică instanță în luna decembrie, doar așa se poate explica de ce prognoza de venituri nu a fost îndeplinită.

Fie falsificarea veniturilor, fie falsificarea a PIB-ului, atenție, eu am mai vorbit despre asta în 2010, 2011 și am avut dreptate EUROSTAT a sancționat atunci România pentru mistificarea deficitului bugetar așa cum s-a întâmplat atunci în 2010, 2011. Deci la aceste două elemente se mai adaugă cheltuieli eu spun de o lună, înainte de alegeri că vor trebui făcute audituri pentru cheltuielile făcute în ultima perioadă a anului, între 26.12 și 31,12 și acest lucru se va face.  Eu am postat pe 22 decembrie pe Facebook să se vadă că motivul real al amânării desemnării primului ministru nu este cum credea domnul Dragnea care spunea atunci că fiecare după ritmul lui. Domnul Iohannis a dat timp tehnocraților să golească Trezoreria”, a spus Radu Soviani.

 


Sursa: sokant.r0

 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro