Sorin Roșca Stănescu, ipoteză EXPLOZIVĂ | Ce mișcări secrete pregătește Cioloș, după Consiliul European

Distribuie!by   Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu revine, într-un articol publicat pe blogul personal, cu o ipoteză explozivă privitoare la premierul Dacian Cioloș. Astfel, SRS îl numește pe noul prim-ministru „negociatorul mut”, cu referire la recenta delegare a lui Cioloș pentru a reprezenta România la Consiliul European de iarnă, în locul […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

 

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu revine, într-un articol publicat pe blogul personal, cu o ipoteză explozivă privitoare la premierul Dacian Cioloș. Astfel, SRS îl numește pe noul prim-ministru „negociatorul mut”, cu referire la recenta delegare a lui Cioloș pentru a reprezenta România la Consiliul European de iarnă, în locul președintelui Klaus Iohannis.

loading...

SRS explică de ce Dacian Cioloș nu va putea negocia nimic în această întâlnire la vârf înalt: „cel care este indreptatit sa se prezinte si sa poarte negocieri in numele statului roman este presedintele”. Astfel agenda de la Consiliul European tratează subiecte de maximă importanță pentru România, dar și pentru Europa. Deși Cioloș va pleca cu un mandat validat de Parlament, jurnalistul este de părere că: „oricat de bine ar fi intocmit mandatul cu care pleaca premierul Ciolos la drum, acesta nu are nici cea mai mica sansa de a negocia.”

Potrivit lui Roșca Stănescu, Cioloș ar pregăti, mișcări de fond extrem de importante în PNL.

Puteți citi, mai jos, articolul complet, și restul argumentelor ziaristului Sorin Roșca Stănescu:

„Negociatorul mut

Iata o premiera. Dacian Ciolos, in calitatea lui de premier, ii tine locul presedintelui Klaus Iohannis la una dintre cele mai importante reuniri ale Consiliului Europei, cu agenda super-grea. Si pleaca acolo cu mandat. Dat de presedinte. Si de Parlament. Ceea ce este insa senzational in acest eveniment este ca, in realitate, reprezentantul Romaniei nu va putea negocia nimic. Va fi doar un ocupant de scaun. De ce? Si, mai ales, de ce in aceste conditii, Klaus Iohannis a luat o asemenea decizie?

De ce nu poate negocia nimic Dacian Ciolos? Conform Constitutiei, dar si interpretarilor date de Curtea Constitutionala a Romaniei, la Consiliul European, cel care este indreptatit sa se prezinte si sa poarte negocieri in numele statului roman este presedintele. In situatia in care acesta, dintr-un motiv sau altul, nu poate fi prezent, il poate desemna pe premier. Numai ca premierul, pentru a merge la Consiliul European are nevoie de un mandat validat de Parlament. Ceea ce se si intampla, chiar acum. Cand vorbim despre o agenda care acopera o tematica extrem de vasta si de mare importanta, atat pentru continentul european, cat si pentru Romania, ne putem usor imagina ca un asemenea mandat ar trebui sa fie extrem de detaliat. Cuprinzand instructiuni precise pentru cel care reprezinta Romania. Ce poate si ce nu poate face acolo. Ce trebuie sa solicite. In ce limite poate negocia. Cu ce decizii benefice Romaniei trebuie sa se intoarca acasa. Numai ca, un asemenea mandat este, cum aratam, dat de Parlament. Iar dezbaterile in Parlamentul Romaniei sunt publice. O asemenea dezbatere, pe un asemenea document, nici nu are cum sa ramana secret. In consecinta, oricat de bine ar fi intocmit mandatul cu care pleaca premierul Ciolos la drum, acesta nu are nici cea mai mica sansa de a negocia. A negocia inseamna, aproape de fiecare data, a solicita mai mult pentru a obtine mai putin. A ceda la un punct, pentru a castiga la celalalt punct. A incheia, din timp sau pe loc, intelegeri cu alti reprezentanti ai statelor europene, in vederea realizarii, atunci cand este cazul, a unei majoritati.

Numai ca domnul Dacian Ciolos este cu buzele cusute. El nu poate negocia absolut nimic de vreme ce mandatul sau este imperativ si public. In consecinta, pleaca la Consiliul European pentru a fi, acolo, spectator. Si asta se intampla chiar daca in locul unui mandat exhaustiv, bine elaborat, premierul recurge la trucul de a prezenta in Parlament, la fel cum a procedat si cu programul de guvernare, doar niste simple insemnari pe cateva pagini.

Oare nu stia presedintele Klaus Iohannis la ce il expune pe premierul Dacian Ciolos? Raspunsul nu poate fi decat afirmativ. Stia si a acceptat in mod deliberat aceasta situatie. In schimbul a ce? Pentru a raspunde la aceasta intrebare, iau in calcul o alta informatie care ne-a fost furnizata azi. O noua cercetare de piata efectuata de un institut de casa al PNL, Agentia de Rating Politic, conform careia Dacian Ciolos ar fi numai bun pentru a prelua conducerea PNL. Un studiu realizat la tanc. La fel cum tot la tanc a fost lansat pe piata un alt studiu , al aceluiasi institut, cu putin inainte ca in Parlamentul Romaniei sa fie validat Guvernul Ciolos. Reiesea ca, din toate punctele de vedere, pentru PNL este benefica sustinerea acestuia. Acum, tot prin completarea telefonica a unor chestionare, iata, domnul Ciolos devine cea mai indicata persoana pentru preluarea conducerii unui PNL fuzionat. Prin lasarea la vatra a tandemului Gorghiu – Blaga. Ca sa vezi! Premierul tehnocrat este pe cale sa se dea de trei ori peste cap si sa se transforme in premier politic. Strada a cerut una si iese alta! Sub presiunea strazii, o majoritate parlamentara a validat una si, iata, in curand, iese alta!

Iar ca acest proiect sa capete cat mai multa consistenta, lui Dacian Ciolos trebuie sa i se sufle puternic in panze. Si nu numai in plan guvernamental. Ci si politic. Asa se face ca pentru a deveni mai convingator, mai popular, mai autoritar in raport cu Marele Partid National Liberal, iata, Dacian Ciolos este impins de presedinte pana la Consiliul European.

Cum eu unul nu cred in coincidente, sunt silit sa admit un scenariu care, pana de curand, nu-l credeam nici in ruptul capului. Ca este posibil ca un tehnocrat, Dacian Ciolos, sa devina, peste noapte, om politic. Si nu unul oarecare. Ci presedinte de partid. Si nu al unui partid confectionat peste noapte. Ci chiar presedintele noului Partid National Liberal. Iar pretul pe care il plateste Romania, in raport cu acest proiect politic, este o negociere muta.”, a conchis jurnalistul.

 

 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Primul care a scris – în anul 1997! – despre implicarea soților Iohannis în traficul internațional de copii a fost actualul pupincurist prezidențial Dan Tăpălagă
O CELEBRA senatoare SOCHEAZA: SRI conduce CRIMA ORGANIZATA DIN ROMANIA!
Ne întoarcem la austeritate? Guvernul "Ciolos" taie din pensiile militarilor
Libertatea de a nu avea de ales
Stenograma unei convorbiri de 4 miliarde de dolari. Cei mai bine plătiți actori din lume joacă în filme cu mineri
Sebastian Ghiță a dat DOCUMENTELE despre care spune că vor ZGUDUI România / FOTO
Sebastian Ghita: Doamna Kovesi stia dinainte intrebarile si avea raspunsurile notate pe foi
Iată dovezile că atunci când PSD a vrut să îi "ardă" pe Schweighoferi, Iohannis a sărit în apărarea lor cerând rectificarea legii cu argumentele austriecilor!!!
Meleșcanu, MESAJ clar către Budapesta: În Ungaria avem o comunitate de români confruntată cu probleme foarte reale de supraviețuire. Doresc un sprijin mai serios din partea Ungariei pentru păstrarea și dezvoltarea identității naționale
DNA anunta apocalipsa: In fiecare judet sunt SUTE de politicieni si granguri care au DOSARE in lucru
WINDOWS 10 controleaza tot ce faci. Citeste "de ce a decis Microsoft" ca in WINDOWS 10 sa iti monitoreze permanent INTREG CALCULATORUL, cum iti va citi toate datele private si cum le va furniza organelor legale.
Dan Barna a fost "secretara" lui Ciolos l-a adus în guvernul așa-zis tehnocrat și l-a pus secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro