Sorin Roșca Stănescu, ipoteză EXPLOZIVĂ | Ce mișcări secrete pregătește Cioloș, după Consiliul European

Distribuie!by   Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu revine, într-un articol publicat pe blogul personal, cu o ipoteză explozivă privitoare la premierul Dacian Cioloș. Astfel, SRS îl numește pe noul prim-ministru „negociatorul mut”, cu referire la recenta delegare a lui Cioloș pentru a reprezenta România la Consiliul European de iarnă, în locul […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

 

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu revine, într-un articol publicat pe blogul personal, cu o ipoteză explozivă privitoare la premierul Dacian Cioloș. Astfel, SRS îl numește pe noul prim-ministru „negociatorul mut”, cu referire la recenta delegare a lui Cioloș pentru a reprezenta România la Consiliul European de iarnă, în locul președintelui Klaus Iohannis.

loading...

SRS explică de ce Dacian Cioloș nu va putea negocia nimic în această întâlnire la vârf înalt: „cel care este indreptatit sa se prezinte si sa poarte negocieri in numele statului roman este presedintele”. Astfel agenda de la Consiliul European tratează subiecte de maximă importanță pentru România, dar și pentru Europa. Deși Cioloș va pleca cu un mandat validat de Parlament, jurnalistul este de părere că: „oricat de bine ar fi intocmit mandatul cu care pleaca premierul Ciolos la drum, acesta nu are nici cea mai mica sansa de a negocia.”

Potrivit lui Roșca Stănescu, Cioloș ar pregăti, mișcări de fond extrem de importante în PNL.

Puteți citi, mai jos, articolul complet, și restul argumentelor ziaristului Sorin Roșca Stănescu:

„Negociatorul mut

Iata o premiera. Dacian Ciolos, in calitatea lui de premier, ii tine locul presedintelui Klaus Iohannis la una dintre cele mai importante reuniri ale Consiliului Europei, cu agenda super-grea. Si pleaca acolo cu mandat. Dat de presedinte. Si de Parlament. Ceea ce este insa senzational in acest eveniment este ca, in realitate, reprezentantul Romaniei nu va putea negocia nimic. Va fi doar un ocupant de scaun. De ce? Si, mai ales, de ce in aceste conditii, Klaus Iohannis a luat o asemenea decizie?

De ce nu poate negocia nimic Dacian Ciolos? Conform Constitutiei, dar si interpretarilor date de Curtea Constitutionala a Romaniei, la Consiliul European, cel care este indreptatit sa se prezinte si sa poarte negocieri in numele statului roman este presedintele. In situatia in care acesta, dintr-un motiv sau altul, nu poate fi prezent, il poate desemna pe premier. Numai ca premierul, pentru a merge la Consiliul European are nevoie de un mandat validat de Parlament. Ceea ce se si intampla, chiar acum. Cand vorbim despre o agenda care acopera o tematica extrem de vasta si de mare importanta, atat pentru continentul european, cat si pentru Romania, ne putem usor imagina ca un asemenea mandat ar trebui sa fie extrem de detaliat. Cuprinzand instructiuni precise pentru cel care reprezinta Romania. Ce poate si ce nu poate face acolo. Ce trebuie sa solicite. In ce limite poate negocia. Cu ce decizii benefice Romaniei trebuie sa se intoarca acasa. Numai ca, un asemenea mandat este, cum aratam, dat de Parlament. Iar dezbaterile in Parlamentul Romaniei sunt publice. O asemenea dezbatere, pe un asemenea document, nici nu are cum sa ramana secret. In consecinta, oricat de bine ar fi intocmit mandatul cu care pleaca premierul Ciolos la drum, acesta nu are nici cea mai mica sansa de a negocia. A negocia inseamna, aproape de fiecare data, a solicita mai mult pentru a obtine mai putin. A ceda la un punct, pentru a castiga la celalalt punct. A incheia, din timp sau pe loc, intelegeri cu alti reprezentanti ai statelor europene, in vederea realizarii, atunci cand este cazul, a unei majoritati.

Numai ca domnul Dacian Ciolos este cu buzele cusute. El nu poate negocia absolut nimic de vreme ce mandatul sau este imperativ si public. In consecinta, pleaca la Consiliul European pentru a fi, acolo, spectator. Si asta se intampla chiar daca in locul unui mandat exhaustiv, bine elaborat, premierul recurge la trucul de a prezenta in Parlament, la fel cum a procedat si cu programul de guvernare, doar niste simple insemnari pe cateva pagini.

Oare nu stia presedintele Klaus Iohannis la ce il expune pe premierul Dacian Ciolos? Raspunsul nu poate fi decat afirmativ. Stia si a acceptat in mod deliberat aceasta situatie. In schimbul a ce? Pentru a raspunde la aceasta intrebare, iau in calcul o alta informatie care ne-a fost furnizata azi. O noua cercetare de piata efectuata de un institut de casa al PNL, Agentia de Rating Politic, conform careia Dacian Ciolos ar fi numai bun pentru a prelua conducerea PNL. Un studiu realizat la tanc. La fel cum tot la tanc a fost lansat pe piata un alt studiu , al aceluiasi institut, cu putin inainte ca in Parlamentul Romaniei sa fie validat Guvernul Ciolos. Reiesea ca, din toate punctele de vedere, pentru PNL este benefica sustinerea acestuia. Acum, tot prin completarea telefonica a unor chestionare, iata, domnul Ciolos devine cea mai indicata persoana pentru preluarea conducerii unui PNL fuzionat. Prin lasarea la vatra a tandemului Gorghiu – Blaga. Ca sa vezi! Premierul tehnocrat este pe cale sa se dea de trei ori peste cap si sa se transforme in premier politic. Strada a cerut una si iese alta! Sub presiunea strazii, o majoritate parlamentara a validat una si, iata, in curand, iese alta!

Iar ca acest proiect sa capete cat mai multa consistenta, lui Dacian Ciolos trebuie sa i se sufle puternic in panze. Si nu numai in plan guvernamental. Ci si politic. Asa se face ca pentru a deveni mai convingator, mai popular, mai autoritar in raport cu Marele Partid National Liberal, iata, Dacian Ciolos este impins de presedinte pana la Consiliul European.

Cum eu unul nu cred in coincidente, sunt silit sa admit un scenariu care, pana de curand, nu-l credeam nici in ruptul capului. Ca este posibil ca un tehnocrat, Dacian Ciolos, sa devina, peste noapte, om politic. Si nu unul oarecare. Ci presedinte de partid. Si nu al unui partid confectionat peste noapte. Ci chiar presedintele noului Partid National Liberal. Iar pretul pe care il plateste Romania, in raport cu acest proiect politic, este o negociere muta.”, a conchis jurnalistul.

 

 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

MAI TAIE DIN ELE, DĂ-LE DRACU’ DESPRE STAREA PĂDURILOR DIN ROMÂNIA-
Acordul postum al unui tânăr decedat în Colectiv, pentru ca dosarul său medical să ajungă la părinți | „Îmi cer scuze că nu am avut prezența de spirit să vă întreb atunci, pe loc, dacă voi mai ieși viu de acolo”
Un italian aflat de 40 de ani în România: PETROM a fost vândut pentru nimic. Toate privatizările s-au făcut degeaba.Toţi străinii care au venit aici, au JEFUIT. Europa e condusă de comunista Merkel
JUDECATOAREA GIRBOVAN NU A PICAT PE FENTA LUI KLAUS – Sefa UNJR Dana Girbovan ii aminteste presedintelui Iohannis ca inca nu a clarificat problema hotararilor CSAT privind implicarea serviciilor in Justitie. Girbovan avertizeaza: „Daca nu vom primi raspuns nici in urmatoarele zile, vom lua in considerare posibilitatea actionarii CSAT in judecata... Nu se poate vorbi despre o normalitate democratica in Romania pana cand relatia servicii secrete - justitie nu e perfect transparenta”
Adrian Nastase il demasca pe Iohannis: a supt serios de la PSD
Se impun măsuri urgente: grupul infracțional Băsescu, Coldea, Kovesi, Bogdan, arestat preventiv!
O CIFRA AMETITOARE! ”1500 de miliarde de euro s-au furat din Romania”
Portretul revoluționarului de profesie
Fizicienii ruși vor să pună în practică o invenție de-a lui Nikola Tesla
EXPLOZIV! SOV pune punctul pe i | Băi GENERAŢIE, ambele găşti te-au minţit!
Românii sunt ținuți ÎN MOD INTENȚIONAT cu Salarii de Mizerie pentru a fi o forță de muncă ieftină pentru MULTINAȚIONALELE STRĂINE. Salarii de MIZERIE de 300-450 de euro în toate regiunile țării.
TURCESCU, DEZVĂLUIRI! Cavalerii României şi serviciul lor credincios în slujba ţării | O listă cu Victor Ponta şi mulţi alţii
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro