Soldatul care a fost descoperit dupa 30 de ani în junglă, crezând că Al Doilea Război Mondial nu s-a terminat

Distribuie!by Au trecut fix 41 de ani de când soldatul japonez Shoichi Yokoi a fost găsit în junglele din Guam cea mai mare insulă din arhipelagul Marianelor, SUA. Acesta a supravieţuit aproximativ trei decenii în junglă, timp în care a fost  convins că Al Doilea Război Mondial nu s-a terminat. […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Au trecut fix 41 de ani de când soldatul japonez Shoichi Yokoi a fost găsit în junglele din Guam cea mai mare insulă din arhipelagul Marianelor, SUA. Acesta a supravieţuit aproximativ trei decenii în junglă, timp în care a fost  convins că Al Doilea Război Mondial nu s-a terminat.

loading...

Jesus Dueñas şi Manuel De Gracia, doi localnici care verificau cursele pentru crabi puse de ei de-a lungul raului Talofofo, l-au găsit pe soldatul japonez. Iniţial au crezut că este un localnic, apoi, când au realizat că nu este vorba de un băştinaş, cei doi au reuşit cu greu să-l scoată din junglă.


Deşi a fost primit ca un erou, japonezul nu s-a simţit niciodată în largul său atunci când a luat contact cu societatea modernă, informează BBC. “Este foarte jenant că m-am întors în viaţă”, a spus el la reîntoarcerea în Japonia. Aceasta remarcă a devenit mai apoi populară în Ţara Soarelui Răsare.

Timp de 28 de ani, Shoichi Yokoi s-a ascuns într-o groapa din junglă, trăind cu teamă să iasă afară chiar după ce a găsit hărţi din care reieşea clar că razboiul s-a terminat.


Film documentar despre viaţa lui Shoichi Yokoi petrecută în Guam

Yokoi a fost recrutat în Armata Imperială Japoneză în 1941. Iniţial, el a fost înrolat în Divizia 29 Infanterie, în Manchukuo, în estul Mongoliei, iar în 1943 a fost transferat la Regimentul 38 din Insulele Mariane. A ajuns pe insula Guam în februarie 1943. Atunci când forţele americane au cucerit insula în bătălia din anul 1944, Yokoi s-a ascuns cu alţi zece soldaţi japonezi. După ceva timp, şapte dintre ei s-au reîntors. Dintre cei rămaşi, trei au hotărât să se separe de Yokoi. Mai târziu, soldatul i-a găsit decedaţi, probabil de foame. Ultimii opt ani Yokoi şi i-a petrecut în junglele din Guam, absolut în singurătate. În seara zilei de 24 ianuarie 1972, el a fost descoperit de doi pescari din zonă. După întoarcerea în Japonia, mai exact în 1977, despre viaţa lui Shoichi Yokoi petrecută în Guam, a fost realizat un film documentar.

Shoichi Yokoi a murit în 1997, la vârsta de 82 de ani, în urma unui atac de cord. El a fost îngropat în cimitirul din Nagoya, lângă mormântul mamei sale, care a murit în absenţa lui, în 1955.

http://www.gandul.info/magazin/soldatul-care-si-a-petrecut-aproape-30-de-ani-in-jungla-crezand-ca-al-doilea-razboi-mondial-nu-s-a-terminat-9171605

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Județele care au votat partide precum USR care sunt împotriva familiei și pro homosexualitate, sunt lovite de natura furioasă și acesta e doar inceputul!
Crapa PSD-ul. Un grup important de parlamentari se pregateste sa plece din partidul lui Dragnea, PSD va pierde majoritatea
Soros joaca tare.Reprezinta societatea civila din Romania. Si o conduce prin tehnocrati meritocrati
PATRIOTISM MAGHIAR – Luati lectii de la premierul Ungariei Viktor Orban, care nu isi indoaie genunchii in fata UE: "Suntem tarile care nu doresc sa fie conduse de un imperiu condus de la Bruxelles... Nu vrem sa devenim tari imigrante cu populatii mixte... Nu suntem dispusi sa finantam din bani europeni puzderia de organizatii de tip Soros... Bugetul UE nu este conceput pentru a finanta gruparile care servesc scopurile acestora, si nici sa pregateasca organizatori de proteste si activisti"
Euromaidanul de Bucuresti identic cu cel din Ucrania .. Ce urmeaza dupa aceste IMAGINI NEMAIVĂZUTE din Piața Victoriei: ?
Să faci un miting împotriva Securității la aproape trei decenii de la căderea comunismului, asta e, cu siguranță, o “performanță” cu care ne putem mândri între toate statele din fostul lagăr socialist. E ca și când refegiștii (că redegiștii aveau STASI), ar fi făcut un miting prin 1976 împotriva Gestapo-ului.
ÎNREGISTRĂRI VIDEO EXPLOZIVE DIN MASONERIA ROMÂNĂ
Luju.ro: Două dosare de la Alba Iulia în care era vizat Iohannis au fost clasate cu aprobarea lui Lazăr
Cine ne spune să strângem cureaua? Ministrul Violeta Alexandru, miliardară pe banii lui Soros!
Putin scoate untul din armata rusă. 500 de exerciţii militare sunt planificate pentru 2018 | Se pregateste ceva?Las´ca pe noi ne apara NATO :))
Război TOTAL în USR. Clotilde Armand, la un pas să fie dată afară din partid. Ce i se reproșează
Premierul Grindeanu este şantajat ca să ascundă cheltuirea celor 2 miliarde de euro de către Cioloş!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro