Soldatul care a fost descoperit dupa 30 de ani în junglă, crezând că Al Doilea Război Mondial nu s-a terminat

Distribuie!by Au trecut fix 41 de ani de când soldatul japonez Shoichi Yokoi a fost găsit în junglele din Guam cea mai mare insulă din arhipelagul Marianelor, SUA. Acesta a supravieţuit aproximativ trei decenii în junglă, timp în care a fost  convins că Al Doilea Război Mondial nu s-a terminat. […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Au trecut fix 41 de ani de când soldatul japonez Shoichi Yokoi a fost găsit în junglele din Guam cea mai mare insulă din arhipelagul Marianelor, SUA. Acesta a supravieţuit aproximativ trei decenii în junglă, timp în care a fost  convins că Al Doilea Război Mondial nu s-a terminat.

loading...

Jesus Dueñas şi Manuel De Gracia, doi localnici care verificau cursele pentru crabi puse de ei de-a lungul raului Talofofo, l-au găsit pe soldatul japonez. Iniţial au crezut că este un localnic, apoi, când au realizat că nu este vorba de un băştinaş, cei doi au reuşit cu greu să-l scoată din junglă.


Deşi a fost primit ca un erou, japonezul nu s-a simţit niciodată în largul său atunci când a luat contact cu societatea modernă, informează BBC. “Este foarte jenant că m-am întors în viaţă”, a spus el la reîntoarcerea în Japonia. Aceasta remarcă a devenit mai apoi populară în Ţara Soarelui Răsare.

Timp de 28 de ani, Shoichi Yokoi s-a ascuns într-o groapa din junglă, trăind cu teamă să iasă afară chiar după ce a găsit hărţi din care reieşea clar că razboiul s-a terminat.


Film documentar despre viaţa lui Shoichi Yokoi petrecută în Guam

Yokoi a fost recrutat în Armata Imperială Japoneză în 1941. Iniţial, el a fost înrolat în Divizia 29 Infanterie, în Manchukuo, în estul Mongoliei, iar în 1943 a fost transferat la Regimentul 38 din Insulele Mariane. A ajuns pe insula Guam în februarie 1943. Atunci când forţele americane au cucerit insula în bătălia din anul 1944, Yokoi s-a ascuns cu alţi zece soldaţi japonezi. După ceva timp, şapte dintre ei s-au reîntors. Dintre cei rămaşi, trei au hotărât să se separe de Yokoi. Mai târziu, soldatul i-a găsit decedaţi, probabil de foame. Ultimii opt ani Yokoi şi i-a petrecut în junglele din Guam, absolut în singurătate. În seara zilei de 24 ianuarie 1972, el a fost descoperit de doi pescari din zonă. După întoarcerea în Japonia, mai exact în 1977, despre viaţa lui Shoichi Yokoi petrecută în Guam, a fost realizat un film documentar.

Shoichi Yokoi a murit în 1997, la vârsta de 82 de ani, în urma unui atac de cord. El a fost îngropat în cimitirul din Nagoya, lângă mormântul mamei sale, care a murit în absenţa lui, în 1955.

http://www.gandul.info/magazin/soldatul-care-si-a-petrecut-aproape-30-de-ani-in-jungla-crezand-ca-al-doilea-razboi-mondial-nu-s-a-terminat-9171605

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro