Soldatul care a fost descoperit dupa 30 de ani în junglă, crezând că Al Doilea Război Mondial nu s-a terminat

Distribuie!by Au trecut fix 41 de ani de când soldatul japonez Shoichi Yokoi a fost găsit în junglele din Guam cea mai mare insulă din arhipelagul Marianelor, SUA. Acesta a supravieţuit aproximativ trei decenii în junglă, timp în care a fost  convins că Al Doilea Război Mondial nu s-a terminat. […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Au trecut fix 41 de ani de când soldatul japonez Shoichi Yokoi a fost găsit în junglele din Guam cea mai mare insulă din arhipelagul Marianelor, SUA. Acesta a supravieţuit aproximativ trei decenii în junglă, timp în care a fost  convins că Al Doilea Război Mondial nu s-a terminat.

loading...

Jesus Dueñas şi Manuel De Gracia, doi localnici care verificau cursele pentru crabi puse de ei de-a lungul raului Talofofo, l-au găsit pe soldatul japonez. Iniţial au crezut că este un localnic, apoi, când au realizat că nu este vorba de un băştinaş, cei doi au reuşit cu greu să-l scoată din junglă.


Deşi a fost primit ca un erou, japonezul nu s-a simţit niciodată în largul său atunci când a luat contact cu societatea modernă, informează BBC. “Este foarte jenant că m-am întors în viaţă”, a spus el la reîntoarcerea în Japonia. Aceasta remarcă a devenit mai apoi populară în Ţara Soarelui Răsare.

Timp de 28 de ani, Shoichi Yokoi s-a ascuns într-o groapa din junglă, trăind cu teamă să iasă afară chiar după ce a găsit hărţi din care reieşea clar că razboiul s-a terminat.


Film documentar despre viaţa lui Shoichi Yokoi petrecută în Guam

Yokoi a fost recrutat în Armata Imperială Japoneză în 1941. Iniţial, el a fost înrolat în Divizia 29 Infanterie, în Manchukuo, în estul Mongoliei, iar în 1943 a fost transferat la Regimentul 38 din Insulele Mariane. A ajuns pe insula Guam în februarie 1943. Atunci când forţele americane au cucerit insula în bătălia din anul 1944, Yokoi s-a ascuns cu alţi zece soldaţi japonezi. După ceva timp, şapte dintre ei s-au reîntors. Dintre cei rămaşi, trei au hotărât să se separe de Yokoi. Mai târziu, soldatul i-a găsit decedaţi, probabil de foame. Ultimii opt ani Yokoi şi i-a petrecut în junglele din Guam, absolut în singurătate. În seara zilei de 24 ianuarie 1972, el a fost descoperit de doi pescari din zonă. După întoarcerea în Japonia, mai exact în 1977, despre viaţa lui Shoichi Yokoi petrecută în Guam, a fost realizat un film documentar.

Shoichi Yokoi a murit în 1997, la vârsta de 82 de ani, în urma unui atac de cord. El a fost îngropat în cimitirul din Nagoya, lângă mormântul mamei sale, care a murit în absenţa lui, în 1955.

http://www.gandul.info/magazin/soldatul-care-si-a-petrecut-aproape-30-de-ani-in-jungla-crezand-ca-al-doilea-razboi-mondial-nu-s-a-terminat-9171605

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Cunoscut economist: ”Dovada că Isărescu a decartat 1 miliard pentru Operațiunea Iohannis”
Încă un act de trădare națională. România renunţă la producţia unei resurse strategice. Singura mină de uraniu se închide şi devenim dependenţi de canadieni. Anterior producția de apă grea fusese băgată în faliment.
O prezentatoare tv din România și-a închiriat casa unor REFUGIATI sirieni. Ce au lăsat în urma lor, GREU de descris: „Sunt INCAPABILI să se ADAPTEZE”
Ungaria si Polonia vor intra in SUA fara Viza. Romania multumeste pentru sapca si cu resursele de gaze din Marea Neagra date GRATIS !!
Începuturile lui Soros în România au avut loc cu mult înainte de revoluția din 1989, prin odraslele disidenților evrei comuniști
Dragnea, pus la punct de la Bruxelles: „Pantofii sunt italieni, telefonul american, vacantele braziliene, ceasul elvetian, iar masinile germane”
Niciun post TV nu sufla o vorba. Parlamentarii PSD salveaza mafia din Sanatate printr-o decizie revoltatoare
"Formula AS" în Covasna - IOAN SABĂU POP - "Este o tendinţă dirijată ca românii să fie scoşi din toate centrele mari ale Transilvaniei"
Olguta Vasilescu: Nu mai sunt fizic oameni aici în România, sunt plecaţi la muncă în străinătate"- un recensământ e obligatoriu
Tokes Laszlo îi sfidează în continuare pe români: Dorim să câștigăm parteneriatul Bucureștiului în chestiunea autonomiei
Vremurile din urma: Germania adoptă proiectul de lege privind ”al treilea gen”
Barnevernet nu crede că psihiatrul pedofil (homosexual) cu care lucra de decenii e un pericol pentru propriii lui copii
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro