Situatia se schimba în Siria, avioanele rusesti luate la tinta de rachetele sol-aer ale ISIS

Distribuie!by   loading... Scris de Valentin Vasilescu, analist militar, fost comandant adjunct al Aeroportului Otopeni. Potrivit purtatorului de cuvînt al ministerului rus al Apararii, generalul maior Igor Konaskenkov, joi un avion de cercetare de mare altitudine Il-22 M1 a reperat prin echipamentul SIGINT de la bord, amprenta electromagnetica a emitatorului […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

 

https://c2.staticflickr.com

loading...

Scris de Valentin Vasilescu, analist militar, fost comandant adjunct al Aeroportului Otopeni.

Potrivit purtatorului de cuvînt al ministerului rus al Apararii, generalul maior Igor Konaskenkov, joi un avion de cercetare de mare altitudine Il-22 M1 a reperat prin echipamentul SIGINT de la bord, amprenta electromagnetica a emitatorului radar al unui complex de rachete AA. Complexul, bine camuflat în teren, fiind identificat imediat ca fiind de tipul sovietic OSA -AKM ( 9K33M3). Surprinzatoare au fost coordonatele amplasamentului acestuia care corespundeau cu teritoriile controlate de ISIS.


Radarul complexului OSA –AKM ( codificare NATO : SA-8B Gecko ) descopera tinte aeriene de la o distanta de 175-240 km, iar rachetele sale au  o raza de actiune de 15 km si pot doborî orice aeronava pîna la înaltimea de 12.000 m. Complexul poate dirija rachetele OSA –AKM si printr-un sistem optic-termoviziune, cu zoom.

Air Power Australia Website

La mai putin de o ora de la localizare, un avion rusesc de bombardament Su-34 a primit coordonatele complexului de rachete si a lovit cu bombe dirijate prin fascicol laser, fiecare componenta a acestuia, neutralizîndu-l. Aceasta nu este o noutate în Siria, rusii stiind ca doua astfel de complexe au fost capturate de la armata nationala siriana de grupul rebel FSA ( Free Syrian Army ), sprijinit de SUA si Turcia. Un clip video facut de rebelii islamisti, ilustreaza doborîrea unui elicopter Mi-8 al armatei siriene. Altul arata cum racheta OSA rateaza un alt elicopter sirian.


Rusii nu-si explica cum a ajuns compexul OSA -AKM la ISIS si cine îi instruieste pe membrii gruparii sa-l opereze. Iordania, stat vecin cu Siria, detine si ea 48 de complexe OSA –AKM si 1.450 de rachete, modernizate. Livrarile catre Iordania s-au produs la sfîrsitul anilor 80, simultan cu receptionarea celor 24 de complexe OSA-AKM, de catre România.

http://cdn.citynews.ro/

Începînd din 2013, SUA a detasat peste 400 de ofiteri instructori în baze militare din Turcia si Iordania, amenajate ca centre de pregatire a rebelilor ”moderati” care lupta în Siria. Printre ei fiind si specialisti în operarea unor arme de mare complexitate. Sistemele de cercetare aeriene si cosmice ale Rusiei au detectat 85 de centre de antrenament ale diverselor grupuri islamiste rebele din Siria. 57 dintre acestea apartinînd ISIS. Rusia sustine ca în aceste centre exista si ofiteri instructori din serviciile de informatii sau armatele regulate ale unor state arabe din zona Golfului care ar instrui rebelii în operarea complexelor de rachete AA.

 

Sursa: 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Azi s-au împlinit 14 zile de la Împărtășania cu o singură linguriță. Nu s-a imbolnavit nimeni, nu a murit nimeni!
Intre cei mai ticalosi tradatori si vinzatori de tara este Mugur Isarescu
Rămasă însărcinată în urma unui viol a ales viața deoarece a știut că „Dumnezeu i-a încredințat viața acelui copil”
Pușcăria ca proiect de țară? 4 milioane de români implicați în dosare penale ?
Rabinul Eli Caufman despre Elie Wiesel: Se vrea antisemitism pentru că antisemitismul ăsta le aduce bani. VIDEO
Cititi declaratia care a transformat-o pe Laura Kovesi in invinuita pentru infractiunea de marturie minicioasa: "Pe Ghita Sebastian l-am cunoscut la niste activitati organizate de alte institutii unde eu am fost invitata in calitatea mea de procuror general. Nu am avut intalniri private cu inculpatul Sebastian Ghita, nu am vorbit cu acesta la telefon niciodata, nu am facut schimb de e-mailuri" (Document)
The Top of The Pyramid: The Rothschilds, The British Crown and The Vatican Rule The World
John Perkins: Bechtel, Chevron şi Banca Mondială folosesc asasini economici şi în România
"Domnule Președinte, Excelența Voastră, nu-mi dau seama ce căutați în Malta tocmai cînd țara este în fierbere. ??
KOVESI E TERMINATA – Curtea Constitutionala a decretat ca DNA nu avea voie sa inceapa urmarirea penala si sa defileze ministri in dosarul Ordonantei 13: “Infractiunea de favorizare a faptuitorului nu poate fi comisa prin adoptarea unui act normativ... nici una dintre infractiunile pentru care s-a dispus extinderea nu intra in sfera de competenta a DNA... Toate argumentele expuse mai sus, impuneau organului judiciar solutia de clasare”. Kovesi si Lazar trebuie demisi (Decizia)
Cristian Şoimaru, omul lui Mihail Neamţu şi Nicuşor Dan, dar şi pastor al "Bisericii Internaţionale"
Știați? Minunații și gustoșii crenvuști conțin secrete. Un secret e hârtia igienică din compoziția lor
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro