SISTEMUL PUNE MANA PE SIIJ – Procuroarea Adina Florea le-a facut pe plac membrilor CSM si magistratilor care au lucrat impotriva numirii sale la conducerea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie. Desi avea posibilitatea de a actiona in instanta CSM pentru refuzul de a o valida la sefia SIIJ in pofida concursului castigat, Florea a ales sa faca pasul inapoi si sa se retraga din procedura de numire in fruntea sectiei. SIIJ va ajunge pe mana unui procuror agreat de Sistem

Distribuie!by Procuroarea Adina Florea (foto) de la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) a cedat. Si i-a facut fericit pe membrii CSM care au boicotat sedintele in care trebuia validata numirea lui Florea la sefia SIIJ, dar si pe magistratii care au lucrat impotriva sa. Concret, Adina Florea s-a retras din […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Procuroarea Adina Florea (foto) de la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) a cedat. Si i-a facut fericit pe membrii CSM care au boicotat sedintele in care trebuia validata numirea lui Florea la sefia SIIJ, dar si pe magistratii care au lucrat impotriva sa. Concret, Adina Florea s-a retras din procedura de numire in functia de procuror sef al SIIJ.

Florea a instiintat Consiliul Superior al Magistraturii despre decizia sa in cursul diminetii de joi, 5 decembrie 2019, infomatia fiind confirmata de CSM. Adina Florea a ales sa faca pasul inapoi, desi avea posibilitatea de a da in judecata CSM pentru refuzul de a o numi in functia de procuror sef SIIJ, in conditiile in care aceasta castigase concursul. Cert este ca SIIJ – a carei desfiintare nu este neaparat certa, existand varianta restructurarii ei in baza proiectului initiat de procurorul Codrut Olaru din CSM – va ajunge pe mana unui procuror preferat de Sistem. Adica fix ceea ce se dorea, Adina Florea nefacand parte din tabara magistratilor agreati de Sistemul care a condus Romania in ultimii ani si care acum vrea sa reacapareze intreaga putere si sa isi reimpuna controlul asupra tuturor institutiilor din justitie.

Pana atunci, sectia va fi condusa ca si in prezent de procurorul Nicolae Marin, acesta ocupand functia de adjunct al SIIJ.

Pe de alta parte, observam ca decizia Adinei Florea de a se retrage brusc din procedura de numire la sefia SIIJ, dupa luni de zile in care a asteptat sa vada daca plenul CSM o valideaza, si momentul in care aceasta hotarare a fost luata coincid cu instalarea la Guvernului Iohannis-Orban, ceea ce ne face sa ne intrbam daca nu cumva au existat presiuni asupra procuroarei sa faca acest gest sau daca nu cumva i s-a sugerat sa faca pasul inapoi.

Membrii CSM cu dosare la SIIJ au blocat-o pe Florea

Dupa cum se stie, Adina Florea a castigat concursul pentru numirea in functia de procuror sef al SIIJ in luna iunie 2019. Cu toate acestea, ea nu a fost nicioadata validata in acest post. Asta intrucat numirea sa la sefia SIIJ trebuia validata de Plenul CSM, or sedintele in care acest lucru trebuia sa se intample au fost blocate constant de o serie de membri care au ales sa nu se prezinte la ele, astfel incat cvorumul sa nu fie realizat.

In cele din urma, validarea numirii Adinei Florea la SIIJ s-a discutat in 15 octombrie 2019. Nu s-a ajuns insa nici atunci la vreun rezultat, intrucat votul final din Plenul CSM a fost de 9 la 9, Codrut Olaru anulandu-si votul.

In final trebuie spus ca multi dintre magistratii care au contestat SIIJ si numirea Adinei Florea la conducerea sectiei sunt vizati de dosare la SIIJ. Si nu doar atat, dar trei dintre membrii CSM care au boicotat luni bune numirea Adinei Florea au dosare la SIIJ. Este vorba despre:

-procurorul Cristian Mihai Ban, cu 6 dosare la SIIJ;

-procurorul Nicolae Solomn, cu 5 dosare la SIIJ;

-judecatorul Bogdan Mateescu, cu un dosar la SIIJ.


Sursa: .luju.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Dovadă că Soroş a finanţat lovitura de stat din decembrie 1989
Doru Buscu: Comisia Europeană nu mai alocă grosul la infrastructură, ci la mediu, taman la timp cît să mai pierdem zece-douăzeci de ani pe Valea Oltului...subdezvoltații sînt condamnați la subdezvoltare, limitați de un deficit care face imposibilă recuperarea, după ce, decenii la rînd, statele bogate s-au dezvoltat cu deficite de două cifre.
Sorina Matei spune că Dan Barna a spus ”numai minciuni” și explică fiecare afirmație a candidatului USR la alegerile prezidențiale
Iohannis și Kovesi au atacat Presa și Libertatea Presei la Bilanțul DNA. Kovesi a invocat chiar DIVERSIUNEA SOROȘIȘTĂ numită FAKE NEWS, atunci când a atacat presa.
Cand ai castigat si adversarul tau este la pamant, plin de sange, NU il scuipi, nu ii strivesti capul cu bocancul, nu ii pangaresti alegerile personale, pentru ca nu esti Dumnezeul lui.
Adrian Sârbu a admis că A FĂCUT TESTE pe poporul român, precum şi că a inventat ŞTIRILE de la ora 5 ca DIVERSIUNE
MAI TAIE DIN ELE, DĂ-LE DRACU’ DESPRE STAREA PĂDURILOR DIN ROMÂNIA-
Dovezi cutrmuratoare despre presa oficiala din Romania care transmite de fapt FAKE NEWS DE 27 de ani
Polonia: ”Șefii serviciilor erau o amenințare mai mare decât cele care vin din afară”
Klaus Iohannis: "Am vorbit cu Laura Codruța Kovesi despre plagiat. Nu se simte vinovată"
De ce nu am ieșit în stradă deși sunt extrem de dezamăgit de ceea ce se întâmplă în țara mea
Ambasadorul SUA în România alături de steagul „ținutului secuiesc”
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro