Sică Mandolină preia guvernarea

Distribuie!by Guvernul Vioricăi Dăncilă a căzut. loading... Acum, că a căzut, preşedintele Klaus Iohannis trebuie să propună un premier care să formeze guvernul. Se întâmplă cu un an înainte de alegerile legislative, un timp enorm de greu de suportat, dacă guvernul, oricare ar fi el, este cu penele smulse şi […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather


Guvernul Vioricăi Dăncilă a căzut.

loading...

Acum, că a căzut, preşedintele Klaus Iohannis trebuie să propună un premier care să formeze guvernul. Se întâmplă cu un an înainte de alegerile legislative, un timp enorm de greu de suportat, dacă guvernul, oricare ar fi el, este cu penele smulse şi cu ghiarele tăiate.


„Eu, eu…” s-a agitat dl. Ludovic Orban, preşedintele PNL, imediat după aflarea votului la moţiune care o trimite, teoretic, la pensie pe dna. Viorica Dăncilă.

Doar că dl. Orban nu pare să fi fost atent la ceea ce se întâmplă în jurul domniei sale în ultimele zile.


„Noi nu vom vota un guvern condus de Sică Mandolină”, susţine Victor Ponta.

Victor Ponta, fost premier între 2012 şi 2026 este cel care a pus umărul zdravăn la demiterea guvernului Dăncilă.

Mai clar: demiterea guvernului Dăncilă este o răfuială de partid, cu spijinul PNL/USR şi nu o întărire a PNL/USR cu propteaua Pro România sau ALDE. Guvernul nu ar fi căzut fără voia lui Ponta şi Tăriceanu, asta pare că nu înţeleg Orban şi Iohannis.

Iohannis i-a făcut jocurile lui Ponta, nu invers.

Victor Ponta a crescut mult, în ultimii ani. Discursul lui de azi din Parlament, lipsit de urme de bunăvoinţă şi ticălos în multe locuri, un discurs ce-l copiază pe cel al lui Adrian Năstase, arată un orgoliu în faţa căruia Sică Mandolină este un pisic.

În opinia mea, demiterea guvernului pică foarte prost în acest moment. Dacă opoziţia avea elemente clare că guvernarea este „un dezastru”, atunci trebuia să le arate. Nu le-a arătat. Economia creşte cu 4%, deficitul bugetar este sub 3% din PIB. Salariile au crescut pe medie cu 15%, an/an, şi, chiar dacă inflaţia muşcă din venituri, pe medie, tot rămâne un plus de 11%.

Că nu vorbeşte Viorica Dăncilă perfect, că uită „pe”-ul înaintea complementului direct, da, e adevărat. Că sunt probleme cu justiţia, este adevărat, dar Liviu Dragnea este la închisoare, condamnat de aceeaşi justiţie.

Poveşti cu drobul de sare sunt pe toate drumurile. Că vine criza, că deficitele sunt mari, că … Dar asta nu e o Golgotă de urcat.

Problemele lui Ludovic Orban sunt două: una, a sa personală, iar cea de-a doua, a partidului şi desigur şi a sa ca preşedinte al partidului. Prima este că Ponta şi PSD nu-l vor premier. Iar fără voia lor nu va ajunge acolo. Iar dacă îl vor accepta, va fi o păpuşă cu mai puţină putere decât cea a Vioricăi Dăncilă. Pentru că el nu are majoritate în Parlament.

A doua problemă este că – aşa au căzut zarurile – sunt foarte mulţi oameni pe aici dependenţi de voinţa guvernului. Sunt 1,2 milioane de angajaţi la stat, cu familiile lor, şi 5 milioane de pensionari cu familiile lor. Dacă dl Ludovic Orban vrea să reformeze statul, el trebuie să se ia de piept cu aceştia. Aici nu mai este povestea dacă e bine sau rău. Este pur şi simplu.

Reforma – ce-o fi şi asta, că nimeni nu mai ştie – este lungă. Degeaba vine dl. Orban să spună că statul e prea gras şi stă pe spinarea unui om slab, capitalul privat – ce frumos le zicea dl Băsescu, la vremea lui şi ce nasol a ieşit la final.

Povestea este că trebuie să vii cu o idee care să schimbe paradigma judecăţii viitoare, a acţiunii viitoare, fără să zdruncini prezentul. Este un demers de durată. Poate PNL s-a gândit la un astfel de plan – ar fi fi bine să se fi gândit.

Dl. Orban mai poate da din chitară câteva zile, dar zilele cu zăpadă se apropie. Acolo e ziua lui de judecată. Şi a partidului lui.

 

 

https://www.zf.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Scandal în familia regală britanică. Prinţul Andrew, văzut în apartamentul lui Epstein când două tinere rusoaice îi masau picioarele Citeşte întreaga ştire: Scandal în familia regală britanică. Prinţul Andrew, văzut în apartamentul lui Epstein când două tinere rusoaice îi masau picioarele
Sovietizarea României a început la 23 August 1944 odată cu arestarea mareşalului Antonescu de către regele Mihai care bătuse palma cu sovietici prin Bodnăraș și Pătrășcanu sperând că își va salva nu doar tronul și viața, ci și averea.
Un rege cap de masonerie care şi-a trădat ţara
Moartea lui Simon si vaccinul anti-capuse
Proteste la București și Timișoara împotriva obligativității vaccinării: Libertatea este un drept, vaccinarea este o alegere. Liderul Asociației „Pro Consumatori”: Vaccinarea obligatorie e o afacere de 5 MILIARDE de euro (EXCLUSIV)
Cum manipulează CA PORCII NESIMȚIȚI progresiştii-globalişti nesimțiți de la Adevărul.ro şi Deloitte România. Adevărul.ro "STUDIU Rata medie a redevențelor plătite de companii în România, una din cele mai mari din Europa"
Gafă a ministrului rus al Agriculturii: A vrut să exporte carne de porc într-o țară musulmană. Reacția lui Vladimir Putin
Dana Budeanu catre Klaus Iohannis: "Cum sa vii, ma, incompetentule, cu casca in ureche?"
OFICIAL! SE CONTUREAZĂ FACTURA PENTRU BREXIT
Slovacia a interzis căsătoriile homosexuale
Copiii catolici FORŢAŢI să învețe cântece ISLAMICE la școală
Iohannis are de returnat statului 100.000 de dolari si 480.000 de Euro pentru casa pe care a pierdut-o in instanta, nici de cotributiile CAS nu se stie daca le-a platit, ce sa mai zicem de impozit!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro