Şi totuşi, cine taie pădurile Văii Jiului?

Distribuie!by loading... Şi totuşi, cine taie pădurile Văii Jiului? Zeci de maşini cu lemne nemarcate părăsesc, săptămânal, Valea Jiului, imediat ce se lasă întunericul. Deşi reporterii GDD au sesizat toate organele competente, nu s-a luat, până în prezent, nicio măsură, şefii instituţiilor abilitate aşteptând să treacă sărbătorile. Ba, mai mult, […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...
Şi totuşi, cine taie pădurile Văii Jiului?Zeci de maşini cu lemne nemarcate părăsesc, săptămânal, Valea Jiului, imediat ce se lasă întunericul. Deşi reporterii GDD au sesizat toate organele competente, nu s-a luat, până în prezent, nicio măsură, şefii instituţiilor abilitate aşteptând să treacă sărbătorile. Ba, mai mult, nu prea se ştie cine culcă la pământ pădurile munţilor noştri.


În zona pârâului Peştişani, dincolo de Câmpuşel, în vestul Văii Jiului, pădurea a fost culcată la pământ cu totul. Niciun lemn nu este marcat iar maşinile, cu număr de Caraş, Ilfov sau Bucureşti, aşteaptă la rând să fie încărcate.


Şoferii susţin că sunt în legalitate, că au toate avizele necesare, însă refuză să spună cine taie pădurea. Şi, mai ales, de ce aşteaptă noaptea să plece pe drumul naţional.

„N-ar fi avizele cât faptul că depăşesc tonajul impus. Ca să nu mai facă două drumuri, încarcă peste măsură maşina şi merg noaptea, pentru că cei de la ITP nu sunt pe drum noaptea, să-i controleze”, presupune una dintre sursele GDD.


Locul respectiv aparţine de Obştea Peştişani, un composesorat privat al judeţului Gorj, iar singurii care au voie să-i tragă la răspundere sunt reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare (ITRSV). Cel puţin asta susţine Adrian Pătruţoiu, şeful Ocolului Silvic Lupeni, pe care mai-marii de la Deva l-au desemnat să ne lămurească.


„În zona de care spuneţi este a unui ocol privat, Obştea Peştişani. Noi nu-i putem supraveghea, dar ei sunt supravegheaţi de ITRSV. Noi, în zona respectivă, nu avem nicio exploatare, deci nu noi tăiem”, a declarat, pentru GDD, Adrian Pătruţoiu.

Întrebat dacă este normal ca un întreg versant să fie culcat la pământ, Adrian Pătruţoiu precizează că este posibil, „pentru regenerarea naturală”.

Odată ce ai obţinut regenerarea naturală, dai drumul la ultima tăiere şi este posibil să se taie tot. Dar v-am spus, eu nu ştiu ce aprobări au ei, pentru că este un ocol privat. Poliţiştii şi ITRSV-ul pot interveni acolo”, mai spune şeful Ocolului Silvic Lupeni.
La ITRSV Râmnicu Vâlcea, de care aparţine judeţul Gorj, nu a răspuns nimeni toată săptămâna, întrucât angajaţii şi şeful au fost în vacanţa de sărbători, prelungită chiar şi-n prima zi de lucru de după Crăciun.

Misterul şi mai mare a apărut în momentul în care preşedintele composesoratului Obştea Peştişani, Ion Poenaru, susţine că zona respectivă nu aparţine de ei.

„Nu la mine se taie. Nu aparţine de ocolul meu. Toată masa lemnoasă pentru anul 2014 s-a contractat şi epuizat, iar pentru 2015 eu nu am nici un parchet. Este exclus să fie de la mine. Eu am pe teritoriul oraşului Uricani 3.308 hectare”, susţine Ion Poenaru.

În această perioadă nici inspectorii Gărzii de Mediu Hunedoara nu au putut face mare lucru, din cauza zilelor libere, care nu le permite să obţină şi sprijinul celorlalte autorităţi, alături de care să efectueze controalele.

Problema, însă, este că zona respectivă se află la limita de judeţ şi nu se ştie dacă aparţine de Hunedoara sau de Gorj.


„Eu atât am mai putut afla, că zona respectivă se află la limita de judeţ. Dar în perioada aceasta nimeni nu lucrează şi nu putem afla mai multe. De altfel, mă îndoiesc că au tăiat lemne în ajunul Crăciunului. O să mai iau legătura cu oameni pe care-i cunosc prin zonă, să încerc să aflu şi alte informaţii”, a declarat, pentru GDD, Sever Bogdan, şeful Gărzii de Mediu Hunedoara.

Acesta a mai precizat însă că un eventual control în zona în care se efectuează tăierile ar putea avea loc abia după 5 ianuarie.

Anamaria SANDA

Sursa:http://gazetadedimineata.ro/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

TOTI OAMENII LUI PUTIN: RETEAUA FINANCIARĂ CONECTATĂ LA LIDERUL RUS
Iata de ce a creat de fapt Dragnea un minister special pentru Ape si Paduri. Se pune la cale o afacere colosala, sute de milioane de euro sunt in joc
Iohannis, un actor grăbit
Șapte cupluri homosexuale au dat în judecată statul român la CEDO pentru recunoașterea relației de familie-nu ați votat la referendum, statul va fi obligat de UE să dea liber la căsătorii
Decizie fără precedent luată împotriva Schweighofer! | FSC retrage DEFINITIV certificarea și se disociază de compania austriacă, din cauza defrișărilor ILEGALE
Iar s-a SUCIT: după ce au anulat PPP-il lui Dăncilă, Orban recunoaște că autostrada Comarnic/Brașov nu se poate finanța din fonduri UE și trebuie prin parteneriat public/privat și de la buget, doar că în 4,5 ani!!!!
​Guvern de tranziție spre GROTA ISTORIEI
”Dacă un asemenea personaj, cu atât de puțină minte și înțelegere, a ajuns în Parlament, vă dați de cât de jos este nivelul societății românești actuale – și moral, și intelectual”
Au murit peste sute de mii de romani in spitale, nu zeci dar Iohannis isi ia avion !!!
Iulian Fota : Oamenii din piețe sunt floarea intelectuală a acestei țări: tineri, energici, inteligenți, creativi. Dar aceste calități nu îi fac imuni la manipulare!
Bulgaria va ancheta toate privatizările de după căderea comunismului! Alo Iohannis, Orban?
DE CE A VENIT FMI-ul URGENT LA BUCUREȘTI? “Banca Naţională a României” a recurs la “opţiunea nucleară” numită FMI, iar FMI a mers la Iohannis și la Guvern ca sa oprească "Legea Dai Casa Scapi de Banca", lege deja votata in parlament
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro