Sesizare la ANAF pe declarația de avere a lui Florin Cîțu. Avocat: „Fie este un analfabet funcțional, fie este un evazionist fiscal demn de dispreț”

Distribuie!by Un profesor de Drept pune la îndoială competența lui Florin Cîțu și a decis să sesizeze ANAF-ul, după ce a consultat declarația de avere a ministrului propus pentru Finanțe.  Avocatul și profesorul de Drept Corneliu-Liviu Popescu a făcut o petiție către ANAF în care sesizează faptul că Florin Cîțu, […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Un profesor de Drept pune la îndoială competența lui Florin Cîțu și a decis să sesizeze ANAF-ul, după ce a consultat declarația de avere a ministrului propus pentru Finanțe.  Avocatul și profesorul de Drept Corneliu-Liviu Popescu a făcut o petiție către ANAF în care sesizează faptul că Florin Cîțu, propus să gestioneze Finanțele României, fie nu știe să completeze o declarație de avere, fie este un evazionist fiscal, scrie qmagazine.ro.
”Având în vedere declarația de avere din data de 22.11.2019 a domnului Florin Vasile Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, dată la numirea în funcție, (…) în care la cap. VII pct 3. „venituri din cedarea folosinței bunurilor” acesta indică la rubrica ”sursa venitului”: „contract vânzare bunuri imobile”, iar la rubrica ”venitul anual încasat”: „300.000 lei”.
– Diferența fundamentală între cele două instituții juridice, vânzarea unui bun (care transferă dreptul de proprietate) și cedarea folosinței unui bun (cum ar fi închirierea)
– Diferența fundamentală între venitul din transferul proprietăților imobiliare din patromoniul personal, și venitul din cedarea folosinței bunurilor.
– Faptul că omul mediu știe diferența dintre vânzarea unui bun și închirierea unui bun și stie că impozitul în cazul vânzării unui imobil se calculează și se încasează de notarul public la autentificarea contractului de vânzare, în timp ce impozitul pe venitul din cedarea folosinței bunurilor se declară și se plătește direct de proprietar.
– Faptul că într-un stat democratic și drept, ministrul Finanțelor Publice ar trebui să aibă cunoștine juridice și fiscale măcar de nivelul omului mediu, întrucât Agenția Națională de Administrare Fiscală se află sub autoritatea ministrului Finanțelor Publice, solicit ANAF să acorde din oficiu asistentă fiscală”, se arată în petiția avocatului Liviu Popescu.
În plus, avocatul cere ANAF să sesizeze Agenția Națională de Integritate și să efectueze un control de inspecție fiscală în acest caz.
”(…)În calitate de cetățean, alegător și contribuabil, am interesul legitim să știu dacă ministrul Finanțelor Publice este un incompetent profesional monumental în materia fiscalității,  (…) și/sau este un analfabet funcțional, (…) și/sau este un evazionist fiscal demn de dispreț”, se mai arată în petiția avocatului către ANAF.
https://www.activenews.ro/stiri/Sesizare-la-ANAF-pe-declaratia-de-avere-a-lui-Florin-Citu.-Avocat-%E2%80%9EFie-este-un-analfabet-functional-fie-este-un-evazionist-fiscal-demn-de-dispret-160227?fbclid=IwAR0fVfXVy9lEdaOzoqYR4yF1nStSsxEc9SrvG2qzW0Ya8ZcF9lB39SMyWPI

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Fost ministru, informator SUA: Adrian Cioroianu apare ca informator în telegramele Wikileaks (VIDEO)
Vicele Societății Naționale de Medicina Familiei, răspuns șocant după ce a fost chestionată pentru ineficiența vaccinului anti tuberculoză (BCG): „Vaccinul BCG nu se administrează pentru eradicarea tuberculozei!” Prospectul o contrazice...
S-a decis: mega-moscheea se va construi - Klaus Iohannis : „Moscheea de la București va fi construită, ea oferă mai multe garanții de securitate.” "Pulimea" trebuie sa accepte !!
Gog, Magog și rolul profetic al unei Rusii tot mai provocatoare
Făcătura unchiului Sam şi devierea intenţionată a zborului MH17
Strigător la cer! Iordache vrea prag de 400.000 de lei! Prin ordonanță de urgență! Fraților, ăștia sunt bolnavi!
“Ateul” Cioloş nu şi-a făcut Cruce şi nu a jurat pe Biblie la investirea de la Cotroceni
Secretul clasării dosarului privind dispariția contractului cu Bechtel. Ȋn 2003, afacerea cu compania americană a fost „un fel de cerință pentru ca România să intre în NATO”, spune un fost ministru
Rusia dă termen 72 de ore Moldovei să-și retragă 5 diplomați de la Moscova
EXPROPIEREA ROMÂNILOR ŞI SCOPUL FINAL: TRANSILVANIA, NUMAI PENTRU PROPRIETARI UNGURI ŞI GERMANI, ROMÂNII ÎN GAZDĂ!
Fost vicepreședinte Rompetrol: ''Am căzut cu toții de pe scaun când Patriciu ne-a spus că a vândut compania''
Fondatorul CARITAS Ioan Stoica, șeful economiștilor ce lucreză la creșterea salariilor!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro