EXCLUSIV NAȚIONAL Se întorc americanii! | Serviciile secrete internaționale au declanșat „Bătălia pentru România”

Distribuie!by In ultimele saptamani a fost o inghesuiala de nedescris la lins clanta Ambasadei Germaniei la Bucuresti. Si asta nu doar neaparat datorita instalarii „neamtului” la Palatul Cotroceni, cat mai ales in urma anuntatei retrageri a serviciilor secrete americane din Romania. Mai ales ca partenerii nostri strategici de peste Ocean […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

In ultimele saptamani a fost o inghesuiala de nedescris la lins clanta Ambasadei Germaniei la Bucuresti. Si asta nu doar neaparat datorita instalarii „neamtului” la Palatul Cotroceni, cat mai ales in urma anuntatei retrageri a serviciilor secrete americane din Romania. Mai ales ca partenerii nostri strategici de peste Ocean nu au facut un secret, cel putin pentru cunoscatorii sistemului, ca ne vor lasa de acum inainte sub tutela Germaniei.

loading...

Numai ca, intre timp, lucrurile par sa se fi schimbat radical. Astfel ca, dincolo de toate legendele despre binomuri inter-institutionale enuntate cu emfaza  de analistii platiti de pe la talk-show-uri, cert este ca in domeniul de inteligence s-a declansat un adevarat „macel” intre unele din cele mai influente servicii secrete internationale. Pentru ca germanii nu au reusit sa preia in timp util locul liber lasat de americani, emisarii Berlinului lasand impresia ca sunt mai degraba interesati de o „pace pragmatica” pe care sa o negocieze cu ceilalti mari jucatori. Iar in ecuatie au intrat extrem de puternic si serviciile secrete franceze, care joaca niste carti importante, mai ales in domeniul economic. Totul in contextul in care FSB-ul rusesc, dupa recucerirea Republicii Moldova, isi consolideaza pozitia in Romania. O tara in care, dupa cum sustin sursele noastre, agentii americanii se vad nevoiti sa se reintoarca, mai repede decat au prevazut.

Forta de reactie inceata

In ultimii ani, ritmul impus de catre partenerii americani colaborarii cu autoritatile de la Bucuresti a fost unul de-a dreptul dracesc, ceea ce a si condus de altfel, intr-o buna masura, la performantele recunoscute international ale servicilor secrete romanesti. Numai ca inceputul colaborarii cu noii „protectori” germani, cel putin din acest punct de vedere, a reprezentat un fiasco. Astfel ca oamenii de legatura romani s-au luat pur si simplu cu mainile de cap vazand cate verificari si rasverificari se cer pana la luarea unei decizii banale, ajungand sa glumeasca intre ei ca, sub tutela Germaniei, am ajuns membri in „forta de reactie inceata”. Mai mult, o alta nemultumire in sistem a fost reprezentata de catre un tot mai persistent proces de „ardelenizare” totala atat a structurilor speciale, cat si a administratiei centrale. Ceea ce a condus la noi „fracturi”, nu neaparat ideologice, cat in ceea ce priveste modul de lucru.

Francezii joaca pervers

In acest rastimp insa, desi nu fusese luat in calculele initiale, serviciul de spionaj extren al Frantei a reusit nu doar sa recupereze terenul pierdut, dar a devenit practic cel mai important jucator, mai ales pe segmentul economic. Pentru ca, desi nici macar pe cai neoficiale nu au solicitat recunoasterea unor interese strategice in tara noastra, francezii au tacut si au facut. Astfel ca, in momentul de fata, au luat fata germanilor, urmand sa dea in curand noi lovituri, cu puternice implicatii economice. Asa ca, desi oficial nu au o prezenta majora in Romania, agentii de influenta francezi preiau in sfera lor de influenta atat institutii mai vechi sau mai noi, cat si afaceri de calibru.

Cu rusii in ceafa

Marea problema ramane insa diszlocarea tot mai fatisa a celebrilor „omuleti verzi” ai FSB-ului rusesc din Republica Moldova pe teritoriul Romaniei. Iar infrangerea usturatoare suferita de catre serviciile romanesti in Basarabia, de unde agentii nostri de influenta sunt zburati pe capete, nu a fost deloc bine digerata de catre americani. Care par sa regrete deja retragerea timpurie de la butoanele tarii noastre. Mai ales ca, stranie ironie a sortii, noua putere de la Palatul Cotroceni se multumeste sa stranga teancuri de CV-uri pentru eventuala numire a unor noi sefi in unele structuri vitale, fara a da semne insa ca va iesi prea curand din acest non-combat informativ. Asa ca, in aceasta stare tensionata, nu se reuseste nici macar numirea unui sef la SIE, structura careia ii si revine de altfel misiunea de monitorizare a jocurilor subternae facute de catre partenerii sau adversarii declarati ai tarii noastre.

Cu banii pe masa

Desigur ca si curatirea clasei politice romanesti poate fi un scop a ceea ce s-a intamplat in Romania ultimului timp. Insa sa nu uitam ca, asa dupa cum „National” a dezvaluit in exclusivitate, importanti investitori straini asteapta trecerea „tavalugului” DNA pentru a putea sa-si plaseze banii in Romania. Si este vorba despre sume uriase, pe care nu au dorit sa le lase la „zeciuiala” impusa pana acum de catre baronii politici. Este insa greu de crezut ca acest aflux financiar fara precedent care este asteptat in economia romaneasca nu naste interese diverse, chiar in cadrul partenerilor occidentali.

Punct si de la capat

Iar cum printre marii investitori asteptati pe malul Marii Negre se afla si cativa giganti economici americani, „yankeii” nu aveau cum sa stea linistiti vazand ca lucrurile pe care ei credeau ca le-au lasat in ordine in Romania scartaie acum din toate incheieturile. Asa ca, dupa cum sustin sursele noastre, au luat hotararea sa revina in forta. Lucru care, de altfel, s-a si observat in ultimele zile. De aceasta data insa sunt hotarati sa mearga pana la capat.

– See more at: http://www.nasul.tv/exclusiv-national-se-intorc-americanii-serviciile-secrete-internationale-au-declansat-batalia-pentru-romania/#sthash.1lOVSuI9.dpuf


Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro