Serbia nu uită bombardamentele NATO din 1999. Președintele sârb a anunțat că Serbia nu dorește să adere la NATO

Distribuie!by Serbia nu dorește să adere la NATO și vrea să își mențină neutralitatea militară, a declarat președintele sârb Aleksandar Vucic după o întâlnire cu președintele rus Vladimir Putin. loading... După cum relatează agenția de presă rusă TASS, președinții celor două țări au discutat despre situația din regiune, concentrându-se asupra […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Serbia nu dorește să adere la NATO și vrea să își mențină neutralitatea militară, a declarat președintele sârb Aleksandar Vucic după o întâlnire cu președintele rus Vladimir Putin.

loading...

După cum relatează agenția de presă rusă TASS, președinții celor două țări au discutat despre situația din regiune, concentrându-se asupra poziției Serbiei cu privire la alianța Nord-Atlantică. Potrivit lui Vucic, țara sa este “în relații bune cu toate alianțele militare, inclusiv NATO, dar Serbia nu are dorința și nici intenția de a adera la NATO”.


“Serbia dorește să-și mențină neutralitatea militară, și prin urmare depune eforturi pentru consolidarea propriei armate pentru a respinge orice agresiune”, a adăugat Vucic. “Am primit sprijin din partea Federației Ruse pe această poziție.”

Conform unor sondaje recente, 52% dintre cetățenii sârbi nu au iertat NATO pentru bombardarea Iugoslaviei din anul 1999. În același timp, 62% nu vor accepta scuza alianței. Majoritatea absolută a cetățenilor țării (84%) se opun în mod tradițional intrării Serbiei în NATO, iar 68% nu cred că cooperarea cu NATO va fi utilă în viitor.


Campania NATO împotriva Serbiei a durat de la 24 martie la 11 iunie 1999, și a implicat 1000 de aeronave care au operat în principal de la bazele americane din Italia și de pe portavioane staționate în Adriatica. Rachete de croazieră Tomahawk au fost, de asemenea, utilizate pe scară largă. Toți membrii NATO au fost implicați într-o oarecare măsură, chiar și Grecia, în ciuda opoziției sale publice la război. Pe parcursul a zece săptămâni de conflict, aeronavele NATO au zburat in peste 38000 misiuni de luptă. A fost prima dată când forțele germane aeriene (Luftwaffe) au participat la un conflict, de la sfârșitul celui de-al doilea război mondial.

https://evz.ro/serbia-nu-uita-bombardamentele-nato-din-1999.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

SUNT FIICA UNUI TERORIST!
O nouă demonstraţie de forţă: Nave şi avioane militare ruse au efectuat exerciţii în Marea Neagră
Probele în baza cărora Curtea Supremă a condamnat-o pe Elena Udrea. Cazul „Gala Bute“ pe înţelesul tuturor
Ambasadorul Emil Hurezeanu: ”Am crescut de la 25 la 80 de secții. Nemții ne-au spus că e ultima oară când putem vota în atâtea locuri. Turcii din Germania votează în 14-15 secții” Citeşte întreaga ştire: Ambasadorul Emil Hurezeanu: ”Am crescut de la 25 la 80 de secții. Nemții ne-au spus că e ultima oară când putem vota în atâtea locuri. Turcii din Germania votează în 14-15 secții”
Cum se fură pădurile patriei și oficialii ne mint. Dan Păvăloiu: ”Schweighofer taie de 2,5 până la 2,7 ori mai mult decât cifra raportată”
Companiile austriece „măcelăresc” pădurile româneşti,
Cum i-a cedat România Rusiei 25% din piața internă de gaze. Mecanismul suspect care lovește și în buget și în economie
Rușine! Tehnocrații au fugit cu banii de pâine ai românilor !
Al treilea război mondial, incepe cu bombardarea rezidentei lui Assad . Siria!!
EXCLUSIV: Microbuzul de campanie al lui Klaus Iohannis ridicat de Poliție la Roma. Era folosit de Rareș Bogdan
„Executia sotilor Ceaușescu la peretele unui veceu rămâne pe conștiința lor”, a lui Iliescu și Gorbaciov
EXCLUSIV: Doctorul Gheorghe Burnei, apărat de fostul său profesor de etică. O emoționantă scrisoare de sprijin pentru elevul său
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro