Serbia nu uită bombardamentele NATO din 1999. Președintele sârb a anunțat că Serbia nu dorește să adere la NATO

Distribuie!by Serbia nu dorește să adere la NATO și vrea să își mențină neutralitatea militară, a declarat președintele sârb Aleksandar Vucic după o întâlnire cu președintele rus Vladimir Putin. loading... După cum relatează agenția de presă rusă TASS, președinții celor două țări au discutat despre situația din regiune, concentrându-se asupra […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Serbia nu dorește să adere la NATO și vrea să își mențină neutralitatea militară, a declarat președintele sârb Aleksandar Vucic după o întâlnire cu președintele rus Vladimir Putin.

loading...

După cum relatează agenția de presă rusă TASS, președinții celor două țări au discutat despre situația din regiune, concentrându-se asupra poziției Serbiei cu privire la alianța Nord-Atlantică. Potrivit lui Vucic, țara sa este “în relații bune cu toate alianțele militare, inclusiv NATO, dar Serbia nu are dorința și nici intenția de a adera la NATO”.


“Serbia dorește să-și mențină neutralitatea militară, și prin urmare depune eforturi pentru consolidarea propriei armate pentru a respinge orice agresiune”, a adăugat Vucic. “Am primit sprijin din partea Federației Ruse pe această poziție.”

Conform unor sondaje recente, 52% dintre cetățenii sârbi nu au iertat NATO pentru bombardarea Iugoslaviei din anul 1999. În același timp, 62% nu vor accepta scuza alianței. Majoritatea absolută a cetățenilor țării (84%) se opun în mod tradițional intrării Serbiei în NATO, iar 68% nu cred că cooperarea cu NATO va fi utilă în viitor.


Campania NATO împotriva Serbiei a durat de la 24 martie la 11 iunie 1999, și a implicat 1000 de aeronave care au operat în principal de la bazele americane din Italia și de pe portavioane staționate în Adriatica. Rachete de croazieră Tomahawk au fost, de asemenea, utilizate pe scară largă. Toți membrii NATO au fost implicați într-o oarecare măsură, chiar și Grecia, în ciuda opoziției sale publice la război. Pe parcursul a zece săptămâni de conflict, aeronavele NATO au zburat in peste 38000 misiuni de luptă. A fost prima dată când forțele germane aeriene (Luftwaffe) au participat la un conflict, de la sfârșitul celui de-al doilea război mondial.

https://evz.ro/serbia-nu-uita-bombardamentele-nato-din-1999.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

BYE BYE LULU! – Tudorel Toader cere revocarea Laurei Kovesi din fruntea DNA. Exceptional Raport stiintific al ministrului Justitiei despre necesitatea revocarii sefei DNA pentru management deficitar cu consecinte nefaste pentru Romania: record de conflicte constitutionale intre puterile statului; premisele blocarii activitatii legiuitorului; sfidarea Parlamentului; anchete in afara cadrului legal; implicarea in anchetele altor procurori; incercarea de a obtine condamnari cu orice pret (Raport)
"Pulimea de mall-uri" nu a învăţat nimic din tragedia Colectiv! Scene şocante la un concert Carla’s Dreams | Mai multe persoane, inclusiv copii, şi-au pierdut cunoştinţa: „Când am văzut ce e acolo ne-a apucat groaza” Video
S-a decis. Cum va arata marea MOSCHEE de la Bucuresti
Romania pierde resursele din „Patrulaterul de Aur”. Aurul de la Rovina este al canadienilor pentru 20 de ani
Iată MOTIVELE pentru care oamenii de afaceri CER NAŢIONALIZAREA fabricilor româneşti
Sud Coreenii PROTESTEAZĂ împotriva instalării scutului antirachetă american. Ciocniri între manifestanți și forțele de ordine!
ALEASA AMBASADELOR – Judecatoarea Florica Roman de la CA Oradea acuza blatul pentru Kovesi: “Numirea Laurei Kovesi la DNA a fost facuta in baza unor intelegeri in afara legii, oculte, sub supravegherea unor ambasade... Ambasadorii nu au vorbit despre importanta respectarii drepturilor si libertatilor, dar au aplaudat abuzurile si tacticile staliniste ale DNA, au redus justitia la lupta anticoruptie si au asociat DNA cu procurorul sef, compromitand ireparabil imaginea acestei structuri”
România, forţată de FMI să vândă tot. “În curând nu vor mai exista prea multe lucruri româneşti în România”
Panică după sinuciderea lui Jeffrey Epstein: Prințul Andrew ar „ar fi fugit” din Marea Britanie cu fosta sa soție
REȚEAUA SCHWEIGHOFER: CINE A TĂIAT ȘI CÂT A CÂȘTIGAT
În 2015, DGASPC Dolj, care s-a implicat în răpirea Sorinei, s-a confruntat cu două sinucideri, una a unei fete despărțite de asistentul maternal
Un profesor din Focşani acuză Guvernul de etnocid cultural. „Nici Ceauşescu nu a îndrăznit asemenea măsuri împotriva poporului român“
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro