Șeful Jandarmeriei, înlocuit. Olaru a semnat ordinele pentru intervențiile de la Pungești

Distribuie!by Ministrul de Interne, Petre Tobă, l-a eliberat vineri din funcție pe inspectorul general al Jandarmeriei Române, Mircea Olaru. Acesta este oficialul care a semnat în 2013 ordinele pentru intervențiile în forță de la Pungești împotriva țăranilor și activiștilor de mediu. Inlocuirea acestuia din funcție nu are legătură cu intervențiilor […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Ministrul de Interne, Petre Tobă, l-a eliberat vineri din funcție pe inspectorul general al Jandarmeriei Române, Mircea Olaru. Acesta este oficialul care a semnat în 2013 ordinele pentru intervențiile în forță de la Pungești împotriva țăranilor și activiștilor de mediu.

Inlocuirea acestuia din funcție nu are legătură cu intervențiilor dure de la Pungești și nici nu înseamnă scoaterea din circuit a lui Mircea Olaru. El a fost imediat numit pe poziția de director al Direcției Afaceri Europene și Relații Internaționale din cadrul MAI, potrivit unui comunicat.

loading...

Conform Investigații Media, în 2015, Parchetul de pe langa Tribunalul Militar Teritorial Iasi l-a cercetat pe Olaru fiindcă a semnat ordinele pentru interventia in forta din decembrie 2013 de la Pungesti ca general, desi era doar colonel. Site-ul prezenta și documentele de la momentul respectiv care arătau că Olaru era acuzat de abuz in serviciu, fals intelectual si uz de fals.


Agresiunile de la Pungești

Manifestațiile de la Pungești au început în octombrie 2013, când puțin peste 100 de activiști de mediu și țărani din zonă au blocat accesul utilajelor companiei Chevron spre perimetrele pentru carere avea autorizații de explorare a eventualelor zăcăminte de gaze de șist.


Firma a oprit pentru două săptămâni încercările de a trece de cordoanele de protestatari, dar a revenit la începutul lui decembrie, când au fost mobilizate la fața locului impresionante forțe de jandarmi.

Au avut loc ciocniri între jandarmi, pe de o parte, și țărani și activiști, pe de altă parte, care s-au soldat cu câțiva răniți. Imaginile cu bătrânii loviți au impresionat și revoltat opinia publică și la puțin timp au început manifestații de protest în Capitală, pentru susținerea celor din Pungești.

Abuzurile Jandarmeriei au rămas nepedepsite.

 

Sursa:

 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

AM AJUNS DE RÂSUL LUMII. Rețeaua lui SOROS din România a ajuns să fie prezentată în ziarele din Străinătate. Sub titlul "DOMNIA LUI SOROS - UN EXEMPLU ROMÂNESC" - "The Soros reign: a Romanian example"
SUPERMARKETURILE Imperialiste, cancerul economic al României, trag tepe, nu plătesc taxe si sunt protejate de protectia consumatorilor !
Ăștia sunt americanii pe care i-am așteptat! Congresul SUA cere Referendum urgent pentru modificarea Constitutiei Romaniei!
Dezvăluiri ale unor persoane controlate mental: „Familia regală îşi procură foarte mulţi copii negri din ţările lumii a treia” (sau copii de rromi din România)
EXCLUSIV Un fost prim-ministru a cumpărat o parte din România. Suma imensă pe care vrea să o investească aici
In 2016 Augustin Lazăr avea dosar penal pentru corupție la Alba Iulia, totul s-a mușamalizat când guvernul Cioloș l-a pus în funcția de procuror general
SUMMITUL UE. INCA O CEDARE GROSOLANA DE SUVERANITATE ACCEPTATA DE IOHANNIS. S-a hotarat ca Uniunea Europeana sa-si infiinteze pe teritoriul statelor membre propriile centre de primire si de cazare a refugiatilor si sa-si trimita proprii graniceri
Rușine, mare rușine domnule Iohannis, cel ce trebuia să ne fiți Președinte!
DNA VA DECAPITA ÎN URMĂTOARELE 3 LUNI TOATĂ CLASA POLITICĂ
Cum poate citi SRI mesajele de pe Facebook și telefon
Popor ROMÂN unit în slujba CRUCII. S-au trimis până astăzi peste 8000 de cereri de intervenție accesorie în PROCESUL ÎMPOTRIVA MOSCHEII
Ceauşescu a cheltuit 60 de tone de aur pur pentru mega-barajul de la Prut, numit si muntele de beton, clasificat al treilea cel mai mare din Europa
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro