Șeful diplomației ungare: Protejarea culturii creștine este principala prioritate pentru Ungaria și Rusia

Distribuie!by Protejarea culturii creștine este principala prioritate pentru Ungaria și Rusia deopotrivă, a declarat duminică șeful diplomației ungare, Peter Szijjarto, la postul public Kossuth Radio, citat de MTI, potrivit Agerpres. Ungaria a cooperat cu Rusia pentru a proteja comunitățile creștine, a menționat Szijjarto, apreciind că este vorba despre o chestiune […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Protejarea culturii creștine este principala prioritate pentru Ungaria și Rusia deopotrivă, a declarat duminică șeful diplomației ungare, Peter Szijjarto, la postul public Kossuth Radio, citat de MTI, potrivit Agerpres.
Ungaria a cooperat cu Rusia pentru a proteja comunitățile creștine, a menționat Szijjarto, apreciind că este vorba despre o chestiune „internațională și politică foarte serioasă și tensionată”.
Ambele țări au mobilizat resurse importante pentru a asigura această protecție, a adăugat el.
Până în prezent, Ungaria a finanțat construcția unei școli și reconstrucția bisericilor și a clădirilor demolate și a sprijinit spitalele și comunitățile catolice din Siria, Irak, Iordania și Liban.
Referindu-se la recenta vizită efectuată de președintele rus Vladimir Putin la Budapesta, Szijjarto a declarat că cele două țări au căzut de acord să reconstruiască în comun o mănăstire în Siria și să finanțeze tot în comun o mare brutărie pentru a furniza pâine unui oraș întreg.
Pe un alt subiect, Szijjarto a afirmat că rezervele de gaz ale Ungariei sunt la capacitate maximă și că țara sa se află într-o „poziție confortabilă„ pentru a începe negocieri pe tema livrărilor de gaz pentru următorul sezon rece.
https://www.activenews.ro/externe/Seful-diplomatiei-ungare-Protejarea-culturii-crestine-este-principala-prioritate-pentru-Ungaria-si-Rusia-158651?fbclid=IwAR3VDs8jmy8kemQGXjSx-7Nl5604T4KgZIaMjxhEQAPUBI3eO88nYeutzHk

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro