Şeful contrainformaţiilor austriece: Bruxelles-ul a devenit un „cuib“ de spioni mai mare decât Viena

Distribuie!by Şeful contrainformaţiilor austriece, Peter Gridling, s-a declarat mulţumit de faptul că Bruxelles-ul, centrul nervos al Uniunii Europene, a devenit un „cuib“ de spioni mai mare decât Viena, chiar dacă sute de agenţi străini acţionează în continuare sub acoperire diplomatică în capitala Austriei, notează Reuters. loading... În perioada Războiului Rece, […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Şeful contrainformaţiilor austriece, Peter Gridling, s-a declarat mulţumit de faptul că Bruxelles-ul, centrul nervos al Uniunii Europene, a devenit un „cuib“ de spioni mai mare decât Viena, chiar dacă sute de agenţi străini acţionează în continuare sub acoperire diplomatică în capitala Austriei, notează Reuters.

loading...

În perioada Războiului Rece, capitala Austriei se afla la distanţă de doar o oră de Cortina de Fier, fiind astfel un loc preferat de interceptare a comunicaţiilor din blocul comunist. Oraşul a fost împărţit până în 1955 în patru sectoare de puterile aliate, asemănător Berlinului.   Astăzi, prezenţa unor agenţii ale ONU, printre care Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică, şi a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa înseamnă că multe state au deschise în Austria o ambasadă şi alte două misiuni diplomatice.   Această numeroasă prezenţă face să existe mai multe posturi care le oferă spionilor acoperire şi imunitate diplomatice.   „Sunt bucuros că Bruxelles-ul a depăşit acum Viena şi că există acum o mai mare densitate de aşa-numite servicii de informaţii din afara Uniunii Europene la Bruxelles decât aici“, a declarat Peter Gridling, şeful Agenţiei austriece de informaţii interne, într-o conferinţă de presă susţinută joi.


„Vorbim despre o comunitate de sute de persoane. Dar mai puţin de 1.000“, a afirmat Gridling când a fost întrebat câţi agenţi străini lucrează în cadrul misiunilor diplomatice. El a refuzat însă să ofere date exacte.   Peter Gridling a prezentat joi raportul anual referitor la activităţile Oficiului Federal pentru Protecţia Constituţiei şi Contraterorism (BVT), la conducerea căruia se află.  Potrivit documentului, numărul agenţilor de informaţii în misiunile diplomatice din Austria rămâne „ridicat“, această ţară fiind în continuare „o zonă favorită de operaţiuni“.

Aeroportul internaţional din Viena a fost locul unui schimb de spioni între Rusia şi SUA în 2010. Unul dintre agenţii care au făcut obiectul acestui schimb a fost Serghei Skripal, cândva colonel în serviciul de informaţii al armatei ruse şi care a lucrat ca agent dublu pentru britanici.


Pe data de 4 martie a acestui an, Serghei Skripal, în vârstă de 66 de ani, şi fiica sa, Iulia, în vârstă de 33 de ani, au fost otrăviţi cu o substanţă neurotoxică în Marea Britanie, autorităţile de la Londra punând acest atac pe seama Moscovei, care a negat însă orice implicare în această afacere.   Cazul a provocat un răspuns coordonat al Occidentului, numeroase state UE expulzând diplomaţi ruşi de pe teritoriul lor. Nu a fost însă şi cazul Austriei, care, în ciuda abundenţei de diplomaţi străini şi de spioni pe teritoriul său, nu a trimis acasă niciun reprezentant al Rusiei, invocând neutralitatea sa şi intenţia guvernului de la Viena de a fi un „făuritor de punţi“ între Est şi Vest.   La începutul acestei luni, preşedintele rus Vladimir Putin a efectuat o vizită oficială la Viena, prima sa deplasare în străinătate de la izbucnirea cazului Skripal.

Citeste mai mult: adev.ro/pb1hvk

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Banii din scandalul Protocoalelor Secrete ale SRI
Aberaţie: Fiscul blochează contul, apoi te somează
BĂRBAȚII sunt în pericol! Din ce în ce mai efeminați, urmașii lui Adam sunt atacați de aceste produse: le bulversează sperma și le distrug sănătatea
EVZ: Dan Tăpălagă recunoaște că a intrat ilegal în arhiva secretă a SIPA
Victor Orban, atac la George Soros: „Foloseşte o reţea de tip mafiot”
COLONIZATORII –13 ambasadori, care se cred stapanii Romaniei, au incalcat uzantele diplomatice si au incercat sa o cheme la raport pe Viorica Dancila pentru "posibilele ordonante de urgenta" privind Justitia pe care Guvernul ar urma sa le emita! : "Ambasadorii Austriei, Belgiei, Canadei, Danemarcei, Frantei, Finlandei, Germaniei, Irlandei, Olandei, Norvegiei, Suediei, Elvetiei si SUA solicita o intrevedere, in cel mai scurt timp posibil, cu Viorica Dancila pe tema posibilelor ordonante de urgenta si a efectelor acestora asupra statului de drept". Surse: Klemm a fost chemat de urgenta la interogatoriu in Viena
In 1995 un vapor dat disparut si abandonat de marinarii români, a fost găsit după trei săptămâni, cu motorul pornit
Radu Banciu după ce Iohannis i-a ignorat pe românii din Harghita și Covasna: ""Un om fără scrupule, fără nicio valență politică, un om neinteresat și neimplicat, un om prost pregătit, o stârpitură politică acest Klaus Iohannis"
URMASII COMINTERNISTILOR STALINISTI CALCA PE URMELE PLINE DE SANGE ALE PARINTILOR LOR. Interviu cu criticul ALEX. ȘTEFĂNESCU: „DATORITĂ LEGII 217/ 2015, STALIN A ÎNVIAT DIN MORȚI CU MOARTEA PRE MOARTE CĂLCÂND”
Ce salarii aveau românii înainte de Revoluţie şi ce se putea cumpăra din venitul câştigat. Ne permitem mai multe acum? Si Bilantul unei distrugeri premeditate: LISTA INTREPRINDERILOR (peste 1200!)
RUSIA se pregateste sa TAIE accesul Statelor Unite la Marea Neagra si Marea
Două mii de grădinari oferă gratuit semințe românești, pentru a salva gustul nostru vechi al legumelor și fructelor
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro