SECRETELE româncei ARESTATE într-o afacere de SPIONAJ Moscova-București-Washington. „Conexiunea” cu România a femeii care gestiona exporturile rusești de energie. BĂNUIELILE FSB

Distribuie!by Citiți amănunte în exclusivitate despre cea mai încâlcită afacere internațională în care a fost prinsă România în ultimii ani: afacerea de spionaj de la Moscova. loading... O intrigă de spionaj fără măcar o femeie frumoasă e ca un banc fără poantă. Povestea de astăzi e despre spionaj, despre o […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Citiți amănunte în exclusivitate despre cea mai încâlcită afacere internațională în care a fost prinsă România în ultimii ani: afacerea de spionaj de la Moscova.

loading...

O intrigă de spionaj fără măcar o femeie frumoasă e ca un banc fără poantă. Povestea de astăzi e despre spionaj, despre o femeie frumoasă, al cărei chip gânditor vă privește deopotrivă de pe siteuri europene, rusești și americane, și despre afaceri de miliarde de dolari. Sau euro, depinde din ce bancă națională privești acest thriller.


În poveste apar servicii secrete de tot felul, dar nominalizați de scenariști până acum sunt rușii de la FSB, americanii de la CIA și românii, prin Serviciul de Informații Externe, acuzat direct, prin intermediul presei oficiale de la Moscova că a penetrat planurile Kremlinului de a își extinde afacerile cu energie în afara Rusiei. Să le extindă unde? Cel mai probabil în Europa.

SIE e acuzat pe canalele oficiale de informare ale Moscovei că ar colabora în acest caz cu americanii, sugerându-se, practic, că în războiul economic dus la această oră între Europa și SUA, primii au un aliat activ, Rusia. Așa o fi? În discuție apar apoi și doi oligarhi ai energiei, amândoi din apropierea lui Vladimir Putin, dar cu rădăcinile averilor în anii privatizărilor făcute de Boris Elțîn.


Dar am uitat de unde am plecat. Ah, da, de la frumoasa îngreunată de gânduri și cu ochi senini ca un sunet de balalaică…

Țurcan. Carina Valerievna Țurcan

Marți 19 iunie, o știre de pe agenția rusească TASS a îngălbenit ecranele televiziunilor de știri din toată lumea: o rusoaică a fost arestată la Moscova pentru spionaj în favoarea mai multor țări occidentale, dar nominalizată era doar România. Am folosit pentru această parte a poveștii mele informații venite prin TASS sau Interfax pentru că ele ne arată care sunt informațiile oficiale ale celor care administrează cazul, rușii, ele conțin intriga la care au lucrat agenții/scenariștii lor. În astfel de știri trebuie să citești printre rânduri, pentru că, de obicei, comunicatele și informațiile ”pe surse” în cazurile de spionaj ascund chei exploatate de diplomați.

Astfel, din primul comunicat aflăm că pe 15 iunie a fost arestată Carina Țurcan, în vârstă de 44 de ani, membră a consiliului de administrație al celei mai mari societăți de distribuție de energie din Rusia, Inter Rao. Mandatul a fost emis de judecătorii din Lefortovo, Moscova, la cererea Departamentului de Investigații – Serviciul de securitate economică al FSB, principalul serviciu secret al Federației Ruse.

Două ”surse apropiate anchetei” ne arată, prin informațiile furnizate celor două agenții, turnura care se dorește a fi imprimată dosarului. Prima sursă spune că informațiile secrete vizau unele operațiuni viitoare ale Rusiei în domeniul energiei, ce urmau să se desfășoare în afara granițelor. Gândul fuge imediat la operațiuni în Uniunea Europeană, pentru că în această primăvară Vladimir Putin a avut întâlniri cu Emmanuel Macron și cu Angela Merkel, amândoi supărați că nu au reușit să rezolve problema taxelor impuse de Donald Trump. Concret, la forumul economic de acum trei săptămâni, Rusia a făcut propuneri clare pentru a găsi soluții comune cu UE la ”problema” Trump. Liderii europeni au ezitat să se asocieze cu Rusia, dar acum agenții FSB care scurg informații din cazul ”Țurcan” sugerează altceva.

O altă sursă citată merge mai departe și nominalizează SIE drept beneficiar al informațiilor și, din câte colaborări o avea acest serviciu românesc, e amintită numai cea cu americanii de la CIA. Adică beneficiarul final al informațiilor erau americanii, nu partenerii noștri europeni.

Izbucnirea publică a dosarului, 19 iunie, este și ea interesantă. Toată presa din lume e cu ochii pe Rusia, datorită Campionatului mondial de fotbal, se aștepta de luni bune un răspuns rusesc la scandalul otrăvirii spionului din Anglia, iar la Kremlin se desfășoară negocieri interesante pentru o întâlnire Donald Trump – Vladimir Putin, discuțiile ajungând în momentul în care consilieri americani vizitează capitala Rusiei.

Și dacă informațiile ”pe surse” se vor dovedi neadevărate și americanii nu au aflat de la SIE de noile proiecte de ajutor energetic pentru UE, ce prilej mai bun de a afla de ele decât prin intermediul unui scandal de spionaj? Acum, când se vor întâlni, cei doi mari vor cunoaște ce alternative au fiecare dacă nu se înțeleg.

Un ministru sacrificat

Pe 15 iunie, FSB a organizat percheziții acasă și la biroul Carinei Țurcan. Femeia a fost ridicată, audiată și reținută. La audieri a negat orice acuzație. Imediat presa rusă a aflat că sursa informațiilor transmise de Țurcan ar fi fost Veaceslav Kravcenko, ministru adjunct la Energie, tocmai ministerul care opera dezvoltare în străinătate a noului proiect. Kravcenko e martor în dosar, el spunând că nu știa ce a făcut femeia cu informațiile.

Semnalul că se discută serios despre implicarea spionajului românesc în dosar a fost dat de faptul că TASS a cerut imediat Ambasadei României în Rusia să comenteze arestarea Carinei Țurcan. Apoi a venit și o confirmare, de la ministrul nostru de Externe, care a cerut o informare completă de la diplomații români și a oferit celei arestate disponibilitatea de sprijin consular, dacă el va fi cerut de ea sau de familie.

Carina Valerievna Țurcan este cetățean român și rus, dar cetățenia rusească este acum pusă în discuție, pentru că, potrivit presei de acolo, ea are două proprietăți în Moscova, un apartament central și o vilă în suburbii, dar problema ar fi că nu are nicio proprietate în zona Volokolamsk, unde și-a obținut cetățenia rusă, în 2008.

Acum a apărut un expert rus – nici măcar Agerpres-ul nostru nu ne spune în ce anume e expert – care citește cazul într-o altă ”cheie”. Bătălia s-ar da între un oligarh rus cu mare trecere acum la Kremlin, Igor Ivanovici Secin, președintele gigantului ROSNEFT, care și-ar dori controlul și asupra Inter RAO, Carina Țurcan fiind ostilă acestei preluări.

O asemenea preluare nu e ușoară, RAO fiind condus de Boris Kovalciuc, fost consilier al lui Dmitri Medvedev, tatăl său fiind Iuri Kovalciuc, numit de presa americană ”bancherul lui Putin”, conducătorul Bank of Russia.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Președintele Iohannis s-a făcut de râs. Gafe de proporții a șefului statului
Vâlcov: „Nu numai aurul se află în afara graniţelor, ci şi cealaltă rezervă, de 30 de miliarde de euro, se află în diferite titluri de stat, aşa cum a considerat BNR”
VIDEO - Ce au in comun Musulmanii, Masonii (Casa Regala), Satanistii si LGBT-istii ? Ce fac toate aceste grupari cu obiectele de cult creştine, si care este planul lor fata de creştini ?
Creştem o generaţie de tineri cu mentalitate de victimă, hipersensibili şi obosiţi înainte de vreme, avertizează specialiştii
SUNTEM RUSINEA LUMII !!! Gabon, Ciad, Zimbabwe sau Cambodgia sunt inaintea noastra…
Probe DNA: Fotografii fierbinţi cu Ioan Oltean şi Crinuţa Dumitrean
Procurorii DNA şi cei din Parchetul General monitorizeaza cu atentie toate conturile de Facebook, iar cine nu e pe placul sistemului este obligat sa isi stearga contul- cazul Mihaelei Radulescu
Olguta Vasilescu: Nu mai sunt fizic oameni aici în România, sunt plecaţi la muncă în străinătate"- un recensământ e obligatoriu
MEGA IMAGE sau MEGA-OTRAVURI ALIMENTARE
Cum manipulează CA PORCII NESIMȚIȚI progresiştii-globalişti nesimțiți de la Adevărul.ro şi Deloitte România. Adevărul.ro "STUDIU Rata medie a redevențelor plătite de companii în România, una din cele mai mari din Europa"
Facebook a cerut mai multor spitale acces la datele medicale ale pacienţilor
Twitter a suspendat contul unei mame după critica acesteia la adresa unei reviste pentru adolescenți care promovează sexul anal
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro