„Se vrea război total”. Atacul din Siria, operaţiune de tip „steag fals”

Distribuie!by În timp ce mass-media mainstream, atât din zona stângii, cât şi a dreptei, pare a cere declanşărea unui război în Siria, un prezentator de la Fox News pune la îndoială logica unui astfel de război, sugerând că presupusul atac cu arme chimice din Siria este o operaţiune de tip […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

În timp ce mass-media mainstream, atât din zona stângii, cât şi a dreptei, pare a cere declanşărea unui război în Siria, un prezentator de la Fox News pune la îndoială logica unui astfel de război, sugerând că presupusul atac cu arme chimice din Siria este o operaţiune de tip „steag fals”.

loading...

Prezentatorul conservator Tucker Carlson de la Fox News a sugerat, într-o emisiune, că presupusul atac cu arme chimice din Siria a fost o operațiune de tip „steag fals” și că guvernul președintelui sirian Bashar al-Assad nu este responsabil pentru acesta.


În programul său de știri difuzat luni seara (înregistrarea emisiunii devenind virală pe Youtube, acumulând peste 118.000 vizualizări şi peste 2.600 de comentarii), Carlson i-a criticat pe jurnaliştii şi politicienii americani care îndeamnă la declanşarea unui război împotriva Siriei în urma presupusului atac cu arme chimice de sâmbătă din apropierea capitalei Damasc.

Atacul din orașul Duma, dominat de rebeli, din estul provinciei Ghouta, a lăsat în urmă zeci de morți și a stârnit reacţii de condamnare pe plan internaţional din partea a diferite țări și organisme internaționale. Guvernul Assad a respins ferm acuzaţiile că ar fi utilizat arme chimice.

Tucker Carlson spune, la începutul emisiunii, că politicieni din ambele spectre politice coalizează acum îndemnând la declanşărea unui război în Siria. Lindsey Graham, unul dintre cei mai cunoscuţi membri ai Partidului Republican, şi Howard Dean, fost preşedinte al Comitetului Naţional Democrat, îndeamnă la război.

„Graham cere declanşarea de atacuri masive asupra armatei siriene. Dean merge chiar mai departe. Pe Twitter, el l-a numit pe președinte «mămăligă» fiindcă a trimis doar mii de trupe și a lansat zeci de bombe în Siria. Nu este suficient pentru Howard Dean, care, dacă vă amintiţi, a candidat cândva la președinţie ca un susţinător al păcii. În seara aceasta vrea război total în Siria”, a spus comentatorul TV.

Carlson a adăugat că americanii „trebuie să fie sceptici cu privire la acest lucru, începând cu [presupunerea privind] folosirea gazului otrăvitor”.

Ni se spune că Assad a ucis copii într-un atac cu arme chimice. Însă de unde se ştie acest lucru? Cei care vin cu această ipoteză nu ştiu precis ce s-a întâmplat acolo şi pare a fi mai curând o „poveste inventată”, sugerează prezentatorul.

„Cum ar beneficia Assad în urma utilizării gazului cu clor în atacul din weekend? Ei bine, nu ar avea niciun folos din asta. Forțele lui Assad au câștigat războiul din Siria. Administrația [Trump] tocmai a anunțat retragerea trupelor americane din Siria, după ce a fost învins ISIS [Daesh]. Aceasta este o veste bună pentru Assad. Iar singurul lucru pe care l-ar putea face pentru inversa situaţia și a-şi face singur rău ar fi să folosească gazul otrăvitor împotriva copiilor. Totuşi, a făcut acest lucru, ni se spune. Este un om atât de malefic [ni se mai spune]”, a adăugat Carlson.El aminteşte că aceeași poveste a fost servită în aprilie anul trecut.

„Noua administrație a anunțat că nu mai încearcă să îl înlăture pe Assad de la putere, că schimbarea regimului nu mai este o politică de urmat. Astfel că instigatorii la război din Washington au început să protesteze furioşi. Şi câteva zile mai târziu, Assad se presupune că ar fi folosit gaz sarin împotriva civililor din Siria. A existat un video. Am bombardat baza aeriană din Siria drept reacţie”, a continuat analistul, adăugând că nu există nici astăzi dovezi că președintele sirian ar fi folosit gaz sarin în aprilie 2017.

Carlson l-a intervievat apoi pe senatorul republican Roger Wicker, pe care l-a întrebat care ar fi interesele privind securitatea naţională a SUA care ar fi apărate prin schimbarea regimului în Siria. Însă acesta nu a reuşit să explice de ce un război cu Siria şi atacarea lui Assad fără dovezi sau o investigație adecvată ar fi în interesul național al Statelor Unite.

La întrebările lui Carlson, Wicker a spus, vizibil încurcat, că nu este „sigur” că schimbarea regimului este scopul SUA, acesta „a fost scopul lui Barack Obama”, dar nu şi scopul declarat al SUA în timpul administrației Trump. „Dar înfrângerea ISIS în Irak și Siria constituie încă obiectivul nostru. Şi cred că este în interesul nostru național”, a adăugat Wicker.

„Dar nu este înfrângerea ISIS unul dintre scopurile guvernului Assad?”, a întrebat prezentatorul Fox News.

„Ei bine, ai dreptate în acest sens. Ai dreptate în multe aspecte. Este complicat în Siria. Fără îndoială. Sunt foarte interesat de problema pe care o ridicaţi, dacă este vorba despre un fel de făcătură sau dacă acest atac cu gaze otrăvitoare chiar nu a avut loc”, a răspuns el.

https://ro.sputnik.md/International/20180411/18487205/razboi-total-siria-steag-fals.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

ARESTAT PREVENTIV, ACHITAT DEFINITIV – Fostul director ROMARM Dan Tache a primit achitare la Curtea de Apel Brasov in dosarul in care DNA l-a acuzat de instigare la abuz in serviciu. Tache a fost defilat in catuse, umilit public si tinut nevinovat in arest peste patru luni, intr-o cauza in care “procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea SRI”. Isi va cere scuze parchetul lui Kovesi pentru inca o viata distrusa? (Minuta)
Avioanele ruse si siriene bombardeaza intens orasul Dara’a pe fondul unui nou avans al teroristilor. [FOTO-VIDEO]
Mare atentie USR iti fura datele si le folosesc pentru semnaturile lor, verifica daca nu ti-au furat si tie identitatea
Iohannis a încasat 580.000 de euro din casa luată abuziv și nici nu a declarat toți banii la fisc. Vă convine?
In Romania e monarhie mascata din 1990 prin omul Casei Regale Mugur Isarescu pe care nu l-a schimbat nimeni de 29 de ani!!!
Rusia trece la FAPTE. Anunta ca temutele rachete Iskander au fost orientate spre scutul de la Deveselu (Romania)
Comuna unde n-a ajuns curentul, dar ştie de acum rezultatul alegerilor
VIDEO Cum i-am fermecat pe britanici în anii '60. „Ursuza Românie este, de fapt, o tânără vivace ce flirtează cu Occidentul“
Nestle, în mijlocul unui scandal uriaş: Gigantul elveţian este acuzat că a vândut apă de la robinet, în valoare de 900 de milioane de dolari pe an, sub numele unui brand premium
Tradare nationala! Ponta demite inca o data un prefect pentru a le face pe plac UDMR-istilor!
De ce îl spală pe torționarul Augustin Lazăr acești "jurnalisti" și de ce tace gașca #rezist cu atâtea dovezi? Sunt cumva neomarxiști?
Avioanele israeliene bombardează aeroportul militar din Damasc. Siria promite un răspuns
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro