Se tot fac muzee care arată cum trăiau românii în comunism, dar nu se fac muzee despre cum trăiau românii în monarhie

Distribuie!by “Astia tot fac muzee cu produsele alimentare, locuinta, mobila si viata din vremea comunismului, dar de ce nu fac muzee si de ce nu arata viata in casele romanilor din timpul monarhiei, dar si ce mancau romanii in vremea regelui…..” Pe vremea regilor românii erau in fecale, iar monarhii […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Astia tot fac muzee cu produsele alimentare, locuinta, mobila si viata din vremea comunismului, dar de ce nu fac muzee si de ce nu arata viata in casele romanilor din timpul monarhiei, dar si ce mancau romanii in vremea regelui…..”
Pe vremea regilor românii erau in fecale, iar monarhii făceau teatre si castele – mari sprijinitori ai artelor! Așa dădea bine la ochi prin Europa familia de evrei vopsiti ai Hohenzolernilor, timp in care mortalitatea infantilă, tuberculoza, malaria si analfabetismul atingeau maximele istorice! Majoritatea artiștilor sunt monarhiști pt ca regii le-au făcut teatre, deși mai toți trăiau in mizerie si numai pentru ochi, ca la București! Ete cazul lui Nicolae Leonard, “Printul operetei” – fără egal in Europa vremii lui: a murit in fecale, de tuberculoza, in 1928, sub monarhie. Monarhii fac numai pt ochi! Este si cazul lui Bethoveen – deși familia regală austriaca era întâmpinată cu 3 ropote de aplauze, Bethoveen era întâmpinat cu 5! A trăit in 45 mp, si s-a stins in fecale, la Viena. Iar când mergea la băi in Baden, pleca fără să plătească, pt că nu avea de unde. Pt regi, cei mai înzestrați artiști nu sunt decât circari si trompete de propagandă. Regii nu dau, IAU! Singurul care a dat, a făcut si a dres – scoțându-i pe românuri din scorburi si scorbut, a fost Ceaușescu cel Mare. Pe vremea lui nu se auzea piuit de “partid istoric” sau de monarhist – acum nu știu de unde pizda mamii lor au răsărit! Luați cazul altor mari artiști lirici românii – sa zic cei trei mari bași ai perioadei interbelice: Gh. Niculescu Basu, Gh. Folescu si Sigismund Zaleski – cea mai lucie sărăcie au trăit-o sub monarhie – viața era ca la București: numai pentru ochi! Tudor Arghezi mai primea bani din mâna lui Carol al II-lea ca sa publice câte un volum de poezii, dar in schimb trebuia sa compună ode regelui! La fel si Camil Petrescu! Iar astea le știu pe firul scurt – maestrul meu din facultate, fusese coleg de academie cu fiul lui Arghezi. In iarna lui ’53, casa lui Arghezi a rămas si ea acoperită de zăpada. Studenții de la Academia de Educație Fizica mergeau cu schiurile pe deasupra caselor si băgau pe hornuri faina si drojdie, pt ca oamenii rămași captivi in case sa își poată face pâine. Dar in ’53, Arghezi îi cânta deja pe comunisti – ca si Sadoveanu – așa că locuința lui “Zdreanță” a fost deszăpezită cu prioritate de către grupa de studenți a maestrului meu. Au fost răsplătiți cu dulceața, cafea si amintiri din vremea regelui. Bă…n-ați citit “Ion”, “Moromeții”, “Nopțile de sânziene”( de Sadoveanu, nu cea de Eliade!), “Groapa” lui Eugen Barbu etc etc?! Erau rupți in cur românii, ședeau in fecale si beau de stingeau. Pe datorie.

loading...

Prof. Gabriel Lupan


Sa nu il uitam pe pe Eminescu, ce i-au facut “cei cu sange albastru”, ca nici bacul nu si l-a putut da saracul ca nu mai avea taicasau bani sa-l tina la scoli si l-a luat Aron Pumnul sub aripa lui, apoi tot se milogea pe la Casa Regala pt niste burse sa studieze pe dincolo, apoi sa isi publice poeziile prin Romania nici vorba, prima oara ungurii din Ungaria i-au publicat o poezie, nu mai vorbim ca atunci cand a inceput sa scrie impotriva Casei Regale cum l-au lichidat miseleste….

Crangu V:


Nemții au avut cartele de alimente zeci de ani , după război , dar nu s-au plâns . Comunismul nu a fost lapte si miere , dar ne imaginăm unde am fi fost fără , copiii țăranilor , țăranii , oamenii de rând care nu ieșeau din opinci, sau desculti intreaga vară . Ce blocuri , ce străzi , ce infrastructura , ce scoala , ce spitale , ce , ce , ce si inca 200 de ce ? 20 de ani am platit datoria de război , 20 si ceva s-a facut enorm pentru țară , ca nu place adevarul profitorilor regimului comunist , e altceva . Trăgând linie , regimul comunist cu bune și cu rele a dezvoltat țara , asta e adevarul . In 90 dacă am fi avut conducători patrioti , acum am fi stat altfel , nu cum stam acum , datori vânduti ,cu aproape jumatate din populatia tarii emigrată si fara viziune ,fără viitor . Astia care ne conduc nu știu decât să se împrumute , ce fac cu banii ,numai ei stiu , că nu se vede nimic . Ceaușescu cu 10 miliarde a industrializat tara, astia cu 100de miliarde de euro împrumutați ce au facut in 30 de ani?

Englezii, au avut cartela pana prin 65….. deci de ce denigram doar comunismul?

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, i-a solicitat ambasadorului SUA la Bucureşti, Hans Klemm ridicarea vizelor pentru oamenii de afaceri. Americanul a refuzat sa raspunda!
Multinationalele pentru care #Rezisti , nu platesc impozit nici macar 1% !!
Arhipelagul Gulag din Finlanda unde sunt prizonieri copiii doctoriței Camelia Smicală – o afacere de 1 miliard de euro în care este băgat și patronul filo-nazist al IKEA
Dramele familiilor plecate în țări străine. Englezii cer arestarea românului care își vrea copiii înapoi de la un cuplu de homosexuali!
22.000 de „sorosisti“ pe functii in Romania!
Tudor Chirilă propagandă pentru REȚEAUA SOROS. Guralivul TUDOR CHIRILĂ s-a dat de gol şi face propagandă pentru Partidul lui SOROS "Poţi să dai o semnătură ca USR să poată să candideze şi, cine ştie, poate că vom avea un parlament mai curat" cu SOROS?
Ungaria, presiuni pentru separatism pe criterii etnice la UMF Târgu Mureș
In România se vând și se fură chiar și… RÂURILE. Afacerea microcentralelor distruge biodiversitatea Românie
Un neo – fascist pentru Primăria Generală
Iohannis are de returnat statului 100.000 de dolari si 480.000 de Euro pentru casa pe care a pierdut-o in instanta, nici de cotributiile CAS nu se stie daca le-a platit, ce sa mai zicem de impozit!
Tehnocratii lui Ciolos au inventat un impozit care baga Romania in FALIMENT
Ungaria pregătește o „declarație de război“ față de România și alți vecini. Vrea refacerea „Ungariei Mari”
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro