Se tot fac muzee care arată cum trăiau românii în comunism, dar nu se fac muzee despre cum trăiau românii în monarhie

Distribuie!by “Astia tot fac muzee cu produsele alimentare, locuinta, mobila si viata din vremea comunismului, dar de ce nu fac muzee si de ce nu arata viata in casele romanilor din timpul monarhiei, dar si ce mancau romanii in vremea regelui…..” Pe vremea regilor românii erau in fecale, iar monarhii […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Astia tot fac muzee cu produsele alimentare, locuinta, mobila si viata din vremea comunismului, dar de ce nu fac muzee si de ce nu arata viata in casele romanilor din timpul monarhiei, dar si ce mancau romanii in vremea regelui…..”
Pe vremea regilor românii erau in fecale, iar monarhii făceau teatre si castele – mari sprijinitori ai artelor! Așa dădea bine la ochi prin Europa familia de evrei vopsiti ai Hohenzolernilor, timp in care mortalitatea infantilă, tuberculoza, malaria si analfabetismul atingeau maximele istorice! Majoritatea artiștilor sunt monarhiști pt ca regii le-au făcut teatre, deși mai toți trăiau in mizerie si numai pentru ochi, ca la București! Ete cazul lui Nicolae Leonard, “Printul operetei” – fără egal in Europa vremii lui: a murit in fecale, de tuberculoza, in 1928, sub monarhie. Monarhii fac numai pt ochi! Este si cazul lui Bethoveen – deși familia regală austriaca era întâmpinată cu 3 ropote de aplauze, Bethoveen era întâmpinat cu 5! A trăit in 45 mp, si s-a stins in fecale, la Viena. Iar când mergea la băi in Baden, pleca fără să plătească, pt că nu avea de unde. Pt regi, cei mai înzestrați artiști nu sunt decât circari si trompete de propagandă. Regii nu dau, IAU! Singurul care a dat, a făcut si a dres – scoțându-i pe românuri din scorburi si scorbut, a fost Ceaușescu cel Mare. Pe vremea lui nu se auzea piuit de “partid istoric” sau de monarhist – acum nu știu de unde pizda mamii lor au răsărit! Luați cazul altor mari artiști lirici românii – sa zic cei trei mari bași ai perioadei interbelice: Gh. Niculescu Basu, Gh. Folescu si Sigismund Zaleski – cea mai lucie sărăcie au trăit-o sub monarhie – viața era ca la București: numai pentru ochi! Tudor Arghezi mai primea bani din mâna lui Carol al II-lea ca sa publice câte un volum de poezii, dar in schimb trebuia sa compună ode regelui! La fel si Camil Petrescu! Iar astea le știu pe firul scurt – maestrul meu din facultate, fusese coleg de academie cu fiul lui Arghezi. In iarna lui ’53, casa lui Arghezi a rămas si ea acoperită de zăpada. Studenții de la Academia de Educație Fizica mergeau cu schiurile pe deasupra caselor si băgau pe hornuri faina si drojdie, pt ca oamenii rămași captivi in case sa își poată face pâine. Dar in ’53, Arghezi îi cânta deja pe comunisti – ca si Sadoveanu – așa că locuința lui “Zdreanță” a fost deszăpezită cu prioritate de către grupa de studenți a maestrului meu. Au fost răsplătiți cu dulceața, cafea si amintiri din vremea regelui. Bă…n-ați citit “Ion”, “Moromeții”, “Nopțile de sânziene”( de Sadoveanu, nu cea de Eliade!), “Groapa” lui Eugen Barbu etc etc?! Erau rupți in cur românii, ședeau in fecale si beau de stingeau. Pe datorie.

loading...

Prof. Gabriel Lupan


Sa nu il uitam pe pe Eminescu, ce i-au facut “cei cu sange albastru”, ca nici bacul nu si l-a putut da saracul ca nu mai avea taicasau bani sa-l tina la scoli si l-a luat Aron Pumnul sub aripa lui, apoi tot se milogea pe la Casa Regala pt niste burse sa studieze pe dincolo, apoi sa isi publice poeziile prin Romania nici vorba, prima oara ungurii din Ungaria i-au publicat o poezie, nu mai vorbim ca atunci cand a inceput sa scrie impotriva Casei Regale cum l-au lichidat miseleste….

Crangu V:


Nemții au avut cartele de alimente zeci de ani , după război , dar nu s-au plâns . Comunismul nu a fost lapte si miere , dar ne imaginăm unde am fi fost fără , copiii țăranilor , țăranii , oamenii de rând care nu ieșeau din opinci, sau desculti intreaga vară . Ce blocuri , ce străzi , ce infrastructura , ce scoala , ce spitale , ce , ce , ce si inca 200 de ce ? 20 de ani am platit datoria de război , 20 si ceva s-a facut enorm pentru țară , ca nu place adevarul profitorilor regimului comunist , e altceva . Trăgând linie , regimul comunist cu bune și cu rele a dezvoltat țara , asta e adevarul . In 90 dacă am fi avut conducători patrioti , acum am fi stat altfel , nu cum stam acum , datori vânduti ,cu aproape jumatate din populatia tarii emigrată si fara viziune ,fără viitor . Astia care ne conduc nu știu decât să se împrumute , ce fac cu banii ,numai ei stiu , că nu se vede nimic . Ceaușescu cu 10 miliarde a industrializat tara, astia cu 100de miliarde de euro împrumutați ce au facut in 30 de ani?

Englezii, au avut cartela pana prin 65….. deci de ce denigram doar comunismul?

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

GRUP ORGANIZAT IMPOTRIVA SIIJ - Pucistii din CSM, unii cu dosare la SIIJ, au reusit sa amane din nou validarea numirii procuroarei Adina Florea la sefia SIIJ. Cvorumul nu a putut fi asigurat dupa ce Procurorul General Bogdan Licu a convocat o intalnire cu procurorii CSM Mihai Ban, Florin Deac si Tatiana Toader fix in timpul sedintei de Plen. Au fost prezenti doar 13 membri, cu doi mai putin decat necesarul pentru cvorum. Bataie de joc: Licu nu i-a raspuns lui Savonea
Dan Diaconu: “Marea restauraţie”
Laura Codruţa Kovesi a plagiat, degeaba o dă pe după cireş!
LA COLECTIV A FOST DEFLAGRATIE – Iata cutremuratoarea filmare care demonstreaza ca tinerii arsi de vii au fost victimele unui val de foc generat de o combustie specifica unei explozii. Rafalele de flacari au tasnit afara din club zeci de secunde, mistuindu-i pe cei care incercau sa iasa. Filmarea este dovada ca opinia expertilor INEC despre existenta unei deflagratii si a unor substante necunoscute a fost cea reala, si nu concluziile procurorilor, care au mers pe un foc de bureti (Video)
Iohannis nu a plătit impozit ani de zile de pe urma casei furate pe care o închiriase la Raiffeisen si are de plată SUTE DE MII DE EURO!!! Dacă făcea asta un cetățean obișnuit ce se intâmpla?
Adevărata miză a eliminării PSD: Jefuirea resurselor și afaceri de miliarde pentru investitorii străini
SFIDARE. Cu ce mesaj au fost întâmpinați românii de Ziua Națională la Târgu Secuiesc
Supermarketul strain PROFI dezvaluie programul de regionalzare si divizare pentru Romania
Ordin al Moscovei: Toti oficialii rusi din strainatate trebuie sa-si ia copiii si sa revina in „patrie”. Ne pregatim de MARELE razboi. ?
Momentul savuros în care un erou îl admonestează pe Iohannis de 1 decembrie, să înnebunească sasul nu alta VIDEO
Cine este și ce a pățit omul care s-a pus cu președintele!
Fost ministru de interne în Guvernul Spaniei: Noua ordine mondială se bazează pe distrugerea valorilor creștine. Pentru depășirea crizei valorilor trebuie să se pună capăt avorturilor, eutanasiei, ideologiei de gen și legilor LGBT
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro