Se schimbă ordinea mondială? China amenință America cu SANCȚIUNI economice

Distribuie!by Timp, de cinci ani, din 2010 până în 2015, Statele Unite au impus sancțiuni economice dure Iranului, acuzând regimul de la Teheran pentru programul său nuclear. Acum, China amenință America cu sancțiuni similare, ca urmare a demersurilor Washington-ului de a vinde nave de război către Taiwan. Odată cu prăbușirea […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Timp, de cinci ani, din 2010 până în 2015, Statele Unite au impus sancțiuni economice dure Iranului, acuzând regimul de la Teheran pentru programul său nuclear. Acum, China amenință America cu sancțiuni similare, ca urmare a demersurilor Washington-ului de a vinde nave de război către Taiwan.
Odată cu prăbușirea prețului petrolului, China ia în calcul o strategie care ar putea pune SUA și aliații lor într-o situație și mai complicată în ceea ce privește apărarea și firmele din acest sector, comentează Reuters.
Potrivit agenției de presă, autoritățile de la Beijing se gândesc să schimbe radical unul dintre pilonii săi de politică externă. Pentru că, explică Reuters, până astăzi, China considera drept ilegală impunerea de sancțiuni unilaterale, dacă acestea nu erau aprobate de Consiliul de Securitate al ONU.
Acum se pare că Beijingul vrea să urmeze politica Washington-ului, așa cum s-a derulat în ultimii cinci ani în cazul Iranului. Între 2010 și 2015, SUA au pus companiile să aleagă: dacă fac afaceri cu Iranul, cum ar fi cumpărarea de petrol, își pot lua adio de la afacerile cu Statele Unite. Și, obligate să aleagă între cel mai important sistem financiar al lumii, SUA, și piața iraniană, majoritatea companiilor au spus  PAS iranienilor  preferând America, susține Reuters.
Dar războiul e război, mai ales cel valutar. Și, așa cum avertiza recent chiar controversatul magnat american George Soros, Beijingul se gândește la măsuri care să forțeze companiile americane să aleagă între vânzarea de arme către Taiwan sau accesul pe piețele chineze. Și dacă companiile din SUA nu vând in prezent echipamente militare Beijingului, multe din firmele americane contractoare din domeniul apărării care vând pe  piața chineză avioane civile și-ar putea vedea afacerile spulberate.
O astfel de decizie a Chinei ar schimba total scenariul politicii internaționale, dacă se ia în calcul că firmele lider în diverse domenii din SUA operează cu succes pe piața din China.
Vânzarea de către americani a armamentului – primul către Taiwan din ultimii 4 ani – vine în contextul unei perioade febrile în Asia de est, unde poziția agresivă a Chinei în disputele teritoriale cu statele vecine a ridicat nivelurile de îngrijorare atât în SUA, cât și in statele aliate, de la Japonia, până în Filipine.
La finele lui 2015, administrația Obama a notificat Congresul american în legătură cu vânzarea de armament în valoare de 1,8 miliarde de dolari către Taiwan, pentru “a susține eforturile Taiwanului de a dezvolta capacități defensive mai inovatoare și asimetrice”.
China privește insula Taiwan, desprinsă din patria mamă după revoluția din 1949, drept provincie separatistă și încearcă să obțină reunificarea în termeni proprii. În 1992, Beijingul și Taipeiul ajunseseră la un consens: ambele părți au acceptat că există “o singură China”, dar cele două guverne interpretează diferit această afirmație.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Chiar și Iohaniștii se sperie de "guvernul meu". Iată ce lista de nemulțumiri au făcut ( de râs daca nu de plâns)
 Berbeceanu, acest Cattani de Romania reprezinta lectia clara pentru toti cei care vor sa lupte impotriva coruptiei!!!!
Câţi bani a primit Iuliu Maniu de la guvernul britanic ca să-l aresteze pe Ion Antonescu. Istoria loviturii de stat gândite de Winston Churchill în România
Primarul din Bălți: România se pregătește să acapareze Moldova. Pur și simplu va fi război civil
CANDIDA AURIS: spitalele eliberează fungi letali în aer, “colonizând” populaţia cu agenţi patogeni periculoşi ce au o rată de deces de 41% – 88%. AGRICULTURA MODERNA a creat acest MONSTRU
V. Roncea: 3 idioți îl atacă pe maestrul Tudor Gheorghe
FOTO si Video: Protest la Suceava pentru susținerea familiei Bodnariu, 5000 de persoane au participat
Un fond de investiţii american preia peste 18.000 de hectare de teren arabil în România
Președintele Poloniei s-a supărat rău pe neobolşevica UE: „Europa ne-a lăsat în voia sorții n 1945. Să ne lase în pace”
Justitiarul in 2018: Domnul Augustin Lazăr este un fost procuror comunist, un „dinozaur” de pe vremea lui Ceaușescu. L-am cunoscut personal,la fel cum am cunoscut-o și pe colega acestuia, doamna procuror Carmen Capră, altă protectoare a lui Klaus Iohannis
Secretul celor mai longevivi oameni de pe planetă! Ceva ce românii aveau în comunism!
Momentul savuros în care un erou îl admonestează pe Iohannis de 1 decembrie, să înnebunească sasul nu alta VIDEO
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro