Se schimbă ordinea mondială? China amenință America cu SANCȚIUNI economice

Distribuie!by Timp, de cinci ani, din 2010 până în 2015, Statele Unite au impus sancțiuni economice dure Iranului, acuzând regimul de la Teheran pentru programul său nuclear. Acum, China amenință America cu sancțiuni similare, ca urmare a demersurilor Washington-ului de a vinde nave de război către Taiwan. Odată cu prăbușirea […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Timp, de cinci ani, din 2010 până în 2015, Statele Unite au impus sancțiuni economice dure Iranului, acuzând regimul de la Teheran pentru programul său nuclear. Acum, China amenință America cu sancțiuni similare, ca urmare a demersurilor Washington-ului de a vinde nave de război către Taiwan.
Odată cu prăbușirea prețului petrolului, China ia în calcul o strategie care ar putea pune SUA și aliații lor într-o situație și mai complicată în ceea ce privește apărarea și firmele din acest sector, comentează Reuters.
Potrivit agenției de presă, autoritățile de la Beijing se gândesc să schimbe radical unul dintre pilonii săi de politică externă. Pentru că, explică Reuters, până astăzi, China considera drept ilegală impunerea de sancțiuni unilaterale, dacă acestea nu erau aprobate de Consiliul de Securitate al ONU.
Acum se pare că Beijingul vrea să urmeze politica Washington-ului, așa cum s-a derulat în ultimii cinci ani în cazul Iranului. Între 2010 și 2015, SUA au pus companiile să aleagă: dacă fac afaceri cu Iranul, cum ar fi cumpărarea de petrol, își pot lua adio de la afacerile cu Statele Unite. Și, obligate să aleagă între cel mai important sistem financiar al lumii, SUA, și piața iraniană, majoritatea companiilor au spus  PAS iranienilor  preferând America, susține Reuters.
Dar războiul e război, mai ales cel valutar. Și, așa cum avertiza recent chiar controversatul magnat american George Soros, Beijingul se gândește la măsuri care să forțeze companiile americane să aleagă între vânzarea de arme către Taiwan sau accesul pe piețele chineze. Și dacă companiile din SUA nu vând in prezent echipamente militare Beijingului, multe din firmele americane contractoare din domeniul apărării care vând pe  piața chineză avioane civile și-ar putea vedea afacerile spulberate.
O astfel de decizie a Chinei ar schimba total scenariul politicii internaționale, dacă se ia în calcul că firmele lider în diverse domenii din SUA operează cu succes pe piața din China.
Vânzarea de către americani a armamentului – primul către Taiwan din ultimii 4 ani – vine în contextul unei perioade febrile în Asia de est, unde poziția agresivă a Chinei în disputele teritoriale cu statele vecine a ridicat nivelurile de îngrijorare atât în SUA, cât și in statele aliate, de la Japonia, până în Filipine.
La finele lui 2015, administrația Obama a notificat Congresul american în legătură cu vânzarea de armament în valoare de 1,8 miliarde de dolari către Taiwan, pentru “a susține eforturile Taiwanului de a dezvolta capacități defensive mai inovatoare și asimetrice”.
China privește insula Taiwan, desprinsă din patria mamă după revoluția din 1949, drept provincie separatistă și încearcă să obțină reunificarea în termeni proprii. În 1992, Beijingul și Taipeiul ajunseseră la un consens: ambele părți au acceptat că există “o singură China”, dar cele două guverne interpretează diferit această afirmație.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Iohannis, care a negociat înfierea a 20 de copii ( cine știe câți neoficial) și doamna Viorica Dăncilă, care a înfiat un copil să-i fie mamă și mamă i-a fost!
N-AI GRAD, N-AI PARTE – Laura Kovesi nu indeplineste conditiile esentiale pentru a ocupa timp de 7 ani functia de procuror sef european. Numirea la conducerea Parchetului European se face exclusiv politic, fara sa se tina cont de recomandarile statelor membre si mai ales de criteriile de selectie impuse: Kovesi nu detine grad de PICCJ, nu are experienta in materia infractiunilor financiare, nu are realizari in calitate de lider, nu detine standarde inalte de etica si integritate personala
Cine este adevăratul inamic al României?
USR-ismul brasovean ia amploare: Două femei, care au o relație de 2 ani, își doresc ca Statul Român să le recunoască parteneriatul civil
GUVERNUL CIOLOS ATENTEAZA LA DEMOCRATIE – Instigat de SRI, Executivul a pregatit o ordonanta de urgenta prin care sa mute aparatura de la SRI, la SRI, sub paravanul Centrului National de Interceptare. CNI este o unitate militara in subordinea SRI, infiintata printr-o Hotarare CSAT nepublica, fara valoare legislativa. Constitutia interzice Guvernului sa adopte OUG in domenii ce tin de Drepturile Omului. Doar Parlamentul poate decide in problema interceptarilor (Proiectul OUG)
Daniel Ghiţă: Îl înjuram pe Patriarhul nostru ortodox, dar ne ploconim ca slugile în fata Papei, care e catolic! Cât costă toată vizita?
Cel mai mare jaf de pe Terra! 6.300 de miliarde de euro valoarea reală a zăcămintelor de la Roșia Montană!
Liderul PLUS Dacian Cioloș a uitat cum păstorea ONG-urile Monsanto
”Vă veți omorî între voi!” - Planul pentru România, din gura unui lider de la Bruxelles!
BOMBĂ! Ghiţă, EPISODUL 3 | Scenariul din spatele Dosarului „Realitatea”: Kovesi m-a abordat în clădirea K2. A vrut să-l înfunde pe Vîntu
Mafioții au început să se toarne unii pe alții la DNA! Cinste lor!
Magazine Mega Image înlocuite cu magazine românești. Doi antrepenori români fac istorie…
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro