Se schimbă ordinea mondială? China amenință America cu SANCȚIUNI economice

Distribuie!by Timp, de cinci ani, din 2010 până în 2015, Statele Unite au impus sancțiuni economice dure Iranului, acuzând regimul de la Teheran pentru programul său nuclear. Acum, China amenință America cu sancțiuni similare, ca urmare a demersurilor Washington-ului de a vinde nave de război către Taiwan. Odată cu prăbușirea […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Timp, de cinci ani, din 2010 până în 2015, Statele Unite au impus sancțiuni economice dure Iranului, acuzând regimul de la Teheran pentru programul său nuclear. Acum, China amenință America cu sancțiuni similare, ca urmare a demersurilor Washington-ului de a vinde nave de război către Taiwan.
Odată cu prăbușirea prețului petrolului, China ia în calcul o strategie care ar putea pune SUA și aliații lor într-o situație și mai complicată în ceea ce privește apărarea și firmele din acest sector, comentează Reuters.
Potrivit agenției de presă, autoritățile de la Beijing se gândesc să schimbe radical unul dintre pilonii săi de politică externă. Pentru că, explică Reuters, până astăzi, China considera drept ilegală impunerea de sancțiuni unilaterale, dacă acestea nu erau aprobate de Consiliul de Securitate al ONU.
Acum se pare că Beijingul vrea să urmeze politica Washington-ului, așa cum s-a derulat în ultimii cinci ani în cazul Iranului. Între 2010 și 2015, SUA au pus companiile să aleagă: dacă fac afaceri cu Iranul, cum ar fi cumpărarea de petrol, își pot lua adio de la afacerile cu Statele Unite. Și, obligate să aleagă între cel mai important sistem financiar al lumii, SUA, și piața iraniană, majoritatea companiilor au spus  PAS iranienilor  preferând America, susține Reuters.
Dar războiul e război, mai ales cel valutar. Și, așa cum avertiza recent chiar controversatul magnat american George Soros, Beijingul se gândește la măsuri care să forțeze companiile americane să aleagă între vânzarea de arme către Taiwan sau accesul pe piețele chineze. Și dacă companiile din SUA nu vând in prezent echipamente militare Beijingului, multe din firmele americane contractoare din domeniul apărării care vând pe  piața chineză avioane civile și-ar putea vedea afacerile spulberate.
O astfel de decizie a Chinei ar schimba total scenariul politicii internaționale, dacă se ia în calcul că firmele lider în diverse domenii din SUA operează cu succes pe piața din China.
Vânzarea de către americani a armamentului – primul către Taiwan din ultimii 4 ani – vine în contextul unei perioade febrile în Asia de est, unde poziția agresivă a Chinei în disputele teritoriale cu statele vecine a ridicat nivelurile de îngrijorare atât în SUA, cât și in statele aliate, de la Japonia, până în Filipine.
La finele lui 2015, administrația Obama a notificat Congresul american în legătură cu vânzarea de armament în valoare de 1,8 miliarde de dolari către Taiwan, pentru “a susține eforturile Taiwanului de a dezvolta capacități defensive mai inovatoare și asimetrice”.
China privește insula Taiwan, desprinsă din patria mamă după revoluția din 1949, drept provincie separatistă și încearcă să obțină reunificarea în termeni proprii. În 1992, Beijingul și Taipeiul ajunseseră la un consens: ambele părți au acceptat că există “o singură China”, dar cele două guverne interpretează diferit această afirmație.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

SRI a pus mâna pe serviciul secret al Ministerului de Interne
Intr-adevar se confirma , inca un tren cu tancuri americane intra in Romania si artilerişti americani au ajuns la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu. VIDEO ! Ne pregatim de razboi ?
Ipoteza lui Gheorghe Funar: "Vizita Papei Francisc în ziua de 1 iunie a.c. la Șumuleu Ciuc, cartier al municipiului Miercurea-Ciuc, a fost stabilită de autoritățile de la Budapesta și acceptată de Suveranul Pontif! Legătură cu vizita Papei Francisc în România în anul 2019 au fost și sunt încă multe Adevăruri ascunse. Câțiva dintre conducătorii Ungariei au fost informați și și-au dat acordul pentru împușcarea Papei Francisc la Șumuleu Ciuc de către trăgătorii de elită maghiari, după care urmează să convingă opinia publică mondială că Suveranul Pontif a fost asasinat de către un creștin ortodox român, si declanșarea unui război civil în Ardeal pentru dezmembrare teritorială a țării !!"
Cotele obligatorii de teroriști și violatori musulmani ar trebui trimise la Alina Mungiu acasă
EXCLUSIV. Drapelul UNGARIEI, arborat permanent pe Centrul Reformat Timișoara. Drapelul României lipsește
Un ziarist demontează manipularea cu spitale vs catedrale în mai puțin de 1 MINUT: Știți câte instituții medicale a construit Biserica în ultimii ani? Răspunsul, AICI
Bătrân cu handicap, umilit de un paznic în parcarea unui magazin din Bucureşti. Dacă ar da lanțul de magazine LIDL în judecată, ar lua despăgubiri uriaşe !!
Olanda, apărătoarea statului de drept și a pedofililor: Un manual pentru pedofili, care arată cum pot fi ademeniți și abuzați copiii, NU poate fi interzis pentru că nu e „penal”
Cum le pasa senatorilor de pensiile oamenilor in timp ce acestia si-au adoptat legea pensiilor speciale pentru parlamentari (Video)
“Incendiul din Colectiv a fost planificat cu şase luni în urmă”. OPINIE contra intoxicărilor mafioţilor de presă (Moise Guran şi alţii)
Senatorul somnoros, Mihai Goțiu, recidivează. A călcat pe bec pentru a doua oară / FOTO
Atentie! Comunismul are tendinte de a reinvia in Romania! NU, nu este vorba de Ponta!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro