SE PUNE LA CALE O NOUA TENTATIVA DE LOVITURA DE STAT – Comisia juridica din Senat a decis ca legea gratierii se va aplica si faptelor de coruptie. Luarea de mita, darea de mita si traficul de influenta nu vor fi exceptate de la gratiere. La scurt timp dupa votul din Senat, lideri ai USR au indemnat oamenii sa iasa in strada. Iohannis le tine isonul: „Sunt neplacut surprins”. Se asteapta reactii de la DNA, PICCJ si CSM, desi modul de legiferare nu este de competenta acestor institutii

Distribuie!by   loading... Este foarte posibil ca in zilele care urmeaza sa asistam la o noua tentativa de lovitura de stat, prin scoaterea oamenilor in strada si incercarea de a rasturna in acest fel Guvernul Grindeanu. Daca la protestele din iarna s-a folosit ca pretext OUG 13/2017, o ordonanta emisa […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
 

Este foarte posibil ca in zilele care urmeaza sa asistam la o noua tentativa de lovitura de stat, prin scoaterea oamenilor in strada si incercarea de a rasturna in acest fel Guvernul Grindeanu. Daca la protestele din iarna s-a folosit ca pretext OUG 13/2017, o ordonanta emisa legal asa cum CCR a decis, de aceasta data manipularea se va face in jurul votului dat, miercuri 3 mai 2017, in Comisia juridica a Senatului, acolo unde s-a decis ca faptele de coruptie sa nu fie exceptate de la legea gratierii. Imediat dupa acest vot lideri ai USR au indemnat oamenii sa iasa in strada, iar presedintele Iohannis a pus din nou paie pe foc, astfel ca este foarte posibil sa asistam la noi proteste prin care anumite forte oculte sa incerce preluarea puterii. Este un moment in care noua conducere a SRI va da cel mai important examen, ramanand de vazut daca se va implica sau nu in organizarea acestor actiuni, in conditiile in care la protestele din iarna au circulat nenumarate informatii, credibile in opinia noastra, potrivit carora ofiteri importanti ai Serviciului au fost implicati in ceea ce s-a intamplat.

Astfel, Comisia juridica din Senatul Romaniei a decis ca legea gratierii sa se aplice si faptelor de coruptie. Concret, senatorii au stabilit, cu un vot de 5 la 3, ca darea de mita, luarea de mita si traficul de influenta nu vor fi exceptate de la gratiere.

Decizia a fost luata dupa ce saptamana trecuta s-a stabilit gratierea in intregime a faptelor de pana la 3 ani inclusiv, gratierea in parte cu 3 ani a pedepselor mai mari de 3 ani dar pana in 10 ani, injumatatirea pedepselor pentru femeile insarcinate si pentru persoanele care au in intretinere un copii cu varste de pana la 14 ani sau minori cu handicap, injumatatirea pedepselor condamnatilor de peste 60 de ani si gratierea in intregime a pedepselor celor cu varste de peste 70 de ani.

Raportul Comisiei juridice urmeaza sa fie adoptat in plenul Senatului si sa plece apoi la Camera Deputatilor.

Se pregateste scoaterea oamenilor in strada

La scurt timp dupa votul dat in Comisia juridica din Senat, lideri ai USR au iesit public si au cerut ca oamenii sa mearga in strada, asa cum s-a intamplat in iarna. Unii dintre ei au facut la emisiuni televizate, altii, cum este Cristian Ghinea, pe Facebook. Ghinea – un macovist veritabil care a devenit celebru dupa ce era fericit din cale afara ca mama lui il va vedea ca se pupa cu Monica Macovei, dar si un sustinator frenetic al DNA – a intrebat pe Facebook urmatoarele:

Mai #RezistamImpreuna?

Noi in Parlament nu mai avem ce face. Avem nevoie de voi.
Veniti inapoi in piata?

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis, care in iarna in loc sa incerce calmarea situatiei a mers in Piata Universitatii in mijlocul protestatarilor, a reactionat la randul sau, exprimandu-si dezamagirea fata de votul din Comisia juridica: „Sunt neplacut surprins”.

Pe de alta parte, este de asteptat ca sa apara pozitii si de la PICCJ, DNA si CSM in legatura cu votul din Senat, pozitii care sa inflameze spiritele. Asta desi, niciuna dintre cele trei institutii nu are in competenta sa se pronunte in legatura cu modul in care se legifereaza, caci procurorii si judecatorii nu trebuie sa faca nimic altceva decat sa aplice legea.


luju.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro