Se pregateste execuția judecătoarei care a făcut plângere penală împotriva Ambasadorului SUA – Presă

Distribuie!by Nu a trecut mult timp de la data la care judecătoarea Florica Roman a anunțat că a făcut plângere penala la DNA împotriva ambasadorului SUA la Bucuresti, Hans Klemm pentru cumpărare de influența că inspectia Judiciara s-a și sesizat din oficiu si a declansat anchetarea ei. Lumea Justiției notează că astfel […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Nu a trecut mult timp de la data la care judecătoarea Florica Roman a anunțat că a făcut plângere penala la DNA împotriva ambasadorului SUA la Bucuresti, Hans Klemm pentru cumpărare de influența că inspectia Judiciara s-a și sesizat din oficiu si a declansat anchetarea ei. Lumea Justiției notează că astfel s-a început execuția judecătoarei, Florica Roman.

foto: ebihoreanul.ro
foto: ebihoreanul.ro

Anuntul privind verificarile fata de Florica Roman a fost facut de purtatorul de cuvant al Inspectiei Judiciare, Alin Alexandru, intr-o declaratie acordata Agerpres: „Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu cu privire la afirmatiile facute in spatiul public de doamna judecator Florica Roman de la Curtea de Apel Oradea. Inspectorii urmeaza sa efectueze verificari pentru a stabili daca exista indiciile savarsirii vreunei abateri disciplinare”. Potrivit portalului Lumea Justiției, actiunea Inspectiei Judiciare este una total deplasata, urmarindu-se practic intimidarea magistratilor care inca mai au curaj sa vorbeasca.

loading...

hans-klemm

”Este evident ca nu se poate vorbi de nicio abatere disciplinara in acest caz, in conditiile in care orice om, indiferent de calitatea lui, are dreptul sa formuleze plangeri penale si sa isi exprime liber opiniile, atata timp cat acestea sunt decente. Cel mai probabil insa CSM o va executa pe Florica Roman, astfel incat ceilalti judecatori sau procurori sa se gandeasca de doua ori inainte de a-si exprima convingerile. Totusi, in tot acest timp, nici CSM si nici Inspectia Judiciara nu au nicio problema cu alti magistrati, vestiti pentru prestatiile lor publice. Spre exemplu, nici CSM si nici Inspectia Judiciara nu au vreo problema cu „celebrul” Vasilica Danilet, cel care de curand a socat prin comentariile sale de pe Facebook referitoare la homosexualitate sau zoofilie. CSM si Inspectia Judiciara nu au avut nicio problema cu acelasi Vasilica Danilet nici atunci cand acesta a iesit public, sarind in apararea Liviei Stanciu in cazul Mariana Rarinca, si a explicat ca un om achitat definitiv de o instanta nu este neaparat nevinovat”, relatează sursa citată.

Valeriu-Zgonea-Hans-Klemm-938x535

Florica Roman de la Curtea de Apel Oradea a formulat plangere penala impotriva ambasadorului SUA la Bucuresti, Hans Klemm, pentru cumparare de influenta, si impotriva presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, pentru trafic de influenta. Mai mult, judecatoarea Roman arata in plangerea trimisa la DNA, miercuri 18 mai 2016, ca s-ar impune chiar si arestarea celor doi. Potrivit judecătoarei, plangerea vine in urma faptului ca, intr-o conferinta comuna de presa tinuta pe data de 13 mai 2016, acestia au recunoscut public ca si-au folosit influenta pentru a promova si urgenta adoptarea unor legi, sustinute de SUA.

hans klemm

„Data fiind pozitia ocupata de cei doi si influenta pe care o au, precum si gravitatea deosebita a faptelor comise de acestia, am solicitat DNA sa aiba in vedere oportunitatea aplicarii dispozitiilor din Codul de procedura penala privind masura arestului preventiv. Astfel, trebuie sa aveti in vedere influenta pe care cei de mai sus o au asupra institutiilor publice, inclusiv asupra DNA, influenta recunoscuta chiar de Procurorul sef DNA, Laura Codruta Kovesi”, a notat judecătoarea.

 

 


Sursa:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro