SE PREGATESTE CELULA PENTRU BINOM – Premierul Viorica Dancila solicita desecretizarea protocoalelor dintre SRI si marile parchete, pe baza carora a functionat o Justitie oculta si abuziva. Sunt informatii ca protocoalele contin prevederi in afara legii, care au incalcat grav dreptul la un proces echitabil. Cititi comunicatul Guvernului care da fiori “Binomului”

Distribuie!by loading... Tremura capii “Binomului SRI-DNA”!Premierul Romaniei Viorica Dancila a facut o mutare bomba, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a dezvaluit ca celebrele protocoale SRI-PICCJ, incheiate in 2009, nu au avut aprobarea CSAT, confirmand practic faptul ca acestea au fost facute fara baza legala, doar pe semnaturile lui Kovesi, Maior […]
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Tremura capii “Binomului SRI-DNA”!Premierul Romaniei Viorica Dancila a facut o mutare bomba, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a dezvaluit ca celebrele protocoale SRI-PICCJ, incheiate in 2009, nu au avut aprobarea CSAT, confirmand practic faptul ca acestea au fost facute fara baza legala, doar pe semnaturile lui Kovesi, Maior si ale adjunctilor acestora, printre care si generalul Florian Coldea (click aici pentru a citi). Mai exact, Dancila a anuntat, vineri seara 16 martie 2018, ca solicita desecretizarea protocoalelor incheiate intre SRI si marile parchete, dar si cu alte institutii.

Dancila aminteste ca potrivit legii “se interzice clasificarea ca secrete de stat a informatiilor, datelor sau documentelor in scopul ascunderii incalcarilor legii, erorilor administrative, limitarii accesului la informatiile de inters public, restrangerii ilegale a exercitiului unor drepturiale vreunei persoane sau lezarii altor interse legitime”. De asemenea, prim-ministrul precizeaza ca protocoalele de colaborare pot fi declasificate de conducatorii institutiilor semnatare, in cazul de fata directorul SRI Eduard Hellvig si Procurorul General Augustin Lazar.


Decizia Vioricai Dancila este una cat se poate de normala si de corecta, in conditiile in care exista informatii ca protocoalele contin prevederi in afara legii, care au incalcat grav dreptul la un proces echitabil. De altfel, chiar directorul SRI Eduard Hellvig a denuntat in cursul anului 2017 protocolul dintre SRI si PICCJ, astfel ca desecretizarea documentului nu poate fi o problema. La randul sau,Procurorul General Augustin Lazar, in ianuarie 2017, a condamnat in termeni duri incheierea acestor protocoale, acuzand ca reprezinta o inginerie si ca sunt contrare Codului de procedura penala: “Acest protocol nu exista, eu nu mi l-am insusit si nu mergem inainte cu astfel de inginerii, sa zic asa, pentru caele nu se gasesc in Codul de procedura penala, Doamne Dumnezeule… Noi anchetam, iar dumneavoastra judecati dupa Codul de procedura penala. Nu exista nimic altceva care sa se numeasca echipa mixta sau nu stiu ce”. La scurt timp dupa aceasta declaratie, Lazar si-a schimbat atitudinea, iar de atunci nu a mai scos niciun cuvant impotriva abuzivelor colaborari dintre SRI si parchete.

Evident, dupa desecretizarea protocolului PICCJ-SRI, urmatorul pas, in opinia noastra, nu poate fi decat unul singur: declansarea cercetarii penale fata de semnatari, in conditiile in care protocolul a adaugat la lege.


Iata comunicatul premierului Viorica Dancila:

Avand in vedere interesul public privind clarificarea unor chestiuni extrem de importante pentru functionarea Romaniei ca stat democratic in care functioneaza separatia puterilor in stat, precum pozitia oficiala exprimata astazi de Administratia Prezidentiala, premierul Viorica Dancila solicita desecretizarea protocolalelor incheiate intre SRI si alte institutii ale statului.

Solicitarea prim-ministrului se bazeaza pe prevederile legale potrivit carora ‘se interzice clasificarea ca secrete de stat a informatiilor, datelor sau documentelor in scopul ascunderii incalcarilor legii, erorilor administrative, limitarii accesului la informatiile de inters public, restrangerii ilegale a exercitiului unor drepturiale vreunei persoane sau lezarii altor interse legitime’.

Potrivit legii, desecretizarea sau trcerea la un alt nivel de secretizare a informatiilor secrete de stat se realizeaza de imputernicitii si functionarii superiori abilitati prin lege sa atribuie niveluri de secretizare, cu avizul prealabil al institutiilor care coordoneaza si controlul masurilorprivitoare la protectia informatiilor clasificate. In situatia protocoalelor de colaborare intre SRI si alte institutii ale statului, persoanele care au dreptul sa declasifice respectivele informatii sunt conducatorii institutiilor semnatare, care, in speta, au si calitatea de autoritate desemnata de securitate.

Potrivit art. 14 din Legea 182/2002 privind protectia informatiilor clasificate, CSAT asigura coordonarea, la nivel national, a tuturor programelor de protectie a informatiilor clasificate”.

Sursa: luju.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Mă proştilor: ”V-am lăsat fără datorii, v-am găsit şi mai săraci şi proşti”
PLANURI ŞI SCENARII ACTUALE VIZÂND DEZMEMBRAREA ROMÂNIEI (I). Organizaţii, vectori, agenţi. Un STUDIU de dr. Aurel V. David
E dispus George Soros să finanțeze desprinderea Transilvaniei de România? Să nu uităm că i-a finanțat cu 5 milioane de dolari pe musulmanii bosniaci împotriva sârbilor
Iulian Fota : Oamenii din piețe sunt floarea intelectuală a acestei țări: tineri, energici, inteligenți, creativi. Dar aceste calități nu îi fac imuni la manipulare!
Acest politician, ar trebui să rămână fără cetatenia română: "Tupeu fără precedent al lui Marko Bella : Noi, ungurii, ce ar trebui să sărbătorim pe 1 decembrie 2018? Ce acuzații grave aduce statului român"
SE APROPIE RĂZBOIUL? Operațiune militară de AMPLOARE a Rusiei în apropierea României
Profesorul Ion Coja despre nemerniciile lui Iohannis și osanalele lui Cărtărescu
Jumătate din clinicile celui mai mare lanț de avorturi din Olanda închise în urma unei fraude de 15 milioane euro
Urmeaza un dezastru? Banca Mondiala indatoreaza Romania cu 400 milioane de Euro
DOCUMENTE: Eminescu nu a avut sifilis. Constantin Barbu: Regele și Maiorescu sau despre uciderea lui Eminescu
Laura Bretan, sabotată la concursul Eurovision de doi jurați homosexuali pe motiv că artista a susținut Referendumul pentru Familie
Capitalism: Busculadă la deschiderea unui magazin second-hand. Zeci de oameni s-au împins pentru a prinde promoţiile
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro