SE PREGATESTE CELULA PENTRU BINOM – Premierul Viorica Dancila solicita desecretizarea protocoalelor dintre SRI si marile parchete, pe baza carora a functionat o Justitie oculta si abuziva. Sunt informatii ca protocoalele contin prevederi in afara legii, care au incalcat grav dreptul la un proces echitabil. Cititi comunicatul Guvernului care da fiori “Binomului”

Distribuie!by Tremura capii “Binomului SRI-DNA”!Premierul Romaniei Viorica Dancila a facut o mutare bomba, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a dezvaluit ca celebrele protocoale SRI-PICCJ, incheiate in 2009, nu au avut aprobarea CSAT, confirmand practic faptul ca acestea au fost facute fara baza legala, doar pe semnaturile lui Kovesi, Maior si […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Tremura capii “Binomului SRI-DNA”!Premierul Romaniei Viorica Dancila a facut o mutare bomba, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a dezvaluit ca celebrele protocoale SRI-PICCJ, incheiate in 2009, nu au avut aprobarea CSAT, confirmand practic faptul ca acestea au fost facute fara baza legala, doar pe semnaturile lui Kovesi, Maior si ale adjunctilor acestora, printre care si generalul Florian Coldea (click aici pentru a citi). Mai exact, Dancila a anuntat, vineri seara 16 martie 2018, ca solicita desecretizarea protocoalelor incheiate intre SRI si marile parchete, dar si cu alte institutii.

Dancila aminteste ca potrivit legii “se interzice clasificarea ca secrete de stat a informatiilor, datelor sau documentelor in scopul ascunderii incalcarilor legii, erorilor administrative, limitarii accesului la informatiile de inters public, restrangerii ilegale a exercitiului unor drepturiale vreunei persoane sau lezarii altor interse legitime”. De asemenea, prim-ministrul precizeaza ca protocoalele de colaborare pot fi declasificate de conducatorii institutiilor semnatare, in cazul de fata directorul SRI Eduard Hellvig si Procurorul General Augustin Lazar.


Decizia Vioricai Dancila este una cat se poate de normala si de corecta, in conditiile in care exista informatii ca protocoalele contin prevederi in afara legii, care au incalcat grav dreptul la un proces echitabil. De altfel, chiar directorul SRI Eduard Hellvig a denuntat in cursul anului 2017 protocolul dintre SRI si PICCJ, astfel ca desecretizarea documentului nu poate fi o problema. La randul sau,Procurorul General Augustin Lazar, in ianuarie 2017, a condamnat in termeni duri incheierea acestor protocoale, acuzand ca reprezinta o inginerie si ca sunt contrare Codului de procedura penala: “Acest protocol nu exista, eu nu mi l-am insusit si nu mergem inainte cu astfel de inginerii, sa zic asa, pentru caele nu se gasesc in Codul de procedura penala, Doamne Dumnezeule… Noi anchetam, iar dumneavoastra judecati dupa Codul de procedura penala. Nu exista nimic altceva care sa se numeasca echipa mixta sau nu stiu ce”. La scurt timp dupa aceasta declaratie, Lazar si-a schimbat atitudinea, iar de atunci nu a mai scos niciun cuvant impotriva abuzivelor colaborari dintre SRI si parchete.

Evident, dupa desecretizarea protocolului PICCJ-SRI, urmatorul pas, in opinia noastra, nu poate fi decat unul singur: declansarea cercetarii penale fata de semnatari, in conditiile in care protocolul a adaugat la lege.


Iata comunicatul premierului Viorica Dancila:

Avand in vedere interesul public privind clarificarea unor chestiuni extrem de importante pentru functionarea Romaniei ca stat democratic in care functioneaza separatia puterilor in stat, precum pozitia oficiala exprimata astazi de Administratia Prezidentiala, premierul Viorica Dancila solicita desecretizarea protocolalelor incheiate intre SRI si alte institutii ale statului.

Solicitarea prim-ministrului se bazeaza pe prevederile legale potrivit carora ‘se interzice clasificarea ca secrete de stat a informatiilor, datelor sau documentelor in scopul ascunderii incalcarilor legii, erorilor administrative, limitarii accesului la informatiile de inters public, restrangerii ilegale a exercitiului unor drepturiale vreunei persoane sau lezarii altor interse legitime’.

Potrivit legii, desecretizarea sau trcerea la un alt nivel de secretizare a informatiilor secrete de stat se realizeaza de imputernicitii si functionarii superiori abilitati prin lege sa atribuie niveluri de secretizare, cu avizul prealabil al institutiilor care coordoneaza si controlul masurilorprivitoare la protectia informatiilor clasificate. In situatia protocoalelor de colaborare intre SRI si alte institutii ale statului, persoanele care au dreptul sa declasifice respectivele informatii sunt conducatorii institutiilor semnatare, care, in speta, au si calitatea de autoritate desemnata de securitate.

Potrivit art. 14 din Legea 182/2002 privind protectia informatiilor clasificate, CSAT asigura coordonarea, la nivel national, a tuturor programelor de protectie a informatiilor clasificate”.

Sursa: luju.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Moștenirea Țiriac din Panama
NOAPTEA MINȚII. România aduce refugiați din Turcia, 3,5 milioane de români lucrează afară
MARTURISIRE BOMBA – Intrebat de Razvan Savaliuc daca DNA a ocolit partea americana in dosarul Microsoft, Traian Basescu a recunoscut: "DNA a vrut sa protejeze exportatorul american de programe de software. Kovesi nu isi putea permite sa puna sub semnul intrebarii partea americana. Nu o intereseaza prea mult decoratiile romanesti. O intereseaza decoratiile straine si mangaierile pe crestet de la ambasadori. Categoric DNA nu a avut curaj sa mearga spre responsabilitatea partii americane"
DEZVĂLUIRI INCENDIARE: SRI patronează corupţia | Coldea şi-a scăpat oamenii din mână
Cum isi doresc romanii astazi concedii in Dubai sau in Maledive, asa isi doreau turistii straini concedii pe litoralul romanesc pentru ca totul era construit la cele mai noi standarde ale turismului la nivel mondial de la acea vreme!
Presedintele CJ Brasov: Iohannis m-a implorat sa nu fac aeroport la Brasov. Chiar crede cineva ca se va face aeroport cat timp va exista Iohannis?
Oamenii din Fetesti au încercat să discute cu soldaţii aflaţi în vehiculele militare, dar că aceştia i-au ignorat şi au continuat înaintarea prin culturi, au tras cu gloanțe, muncitorii de la stația de taxare au fugit
BOMBA a explodat! SCENA POLITICĂ SE CUTREMURĂ: Dacian CIOLOȘ pregătea iertarea celor care furau statul sub 50.000€. DOCUMENTUL e oficial
Care e cauza EPIDEMIEI de CANCER RECTAL la generația MILLENNIALS?
Nicolas Maduro: „Venezuela este în prezent centrul unei agresiuni sistematice, politice și mediatice”
SOROS. Un interviu luat de Robert Turcescu lui GEORGE SOROS în 2005 cu ocazia vizitei lui SOROS în România. În interviu, SOROS recunoaște cinstit că finanțează MULTĂ LUME prin România.
Biofizicianul Virgiliu Gheorghe, despre legea vaccinării obligatorii: Dacă va trece, atunci orice altă lege care include ideea de consimțământ prezumat va deveni posibilă: de la eutanasiere la prelevare de organe (VIDEO)
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro