Se dorește plata din bani publici pentru palatul și servitorii lui Radu Duda și ai Margaretei

Distribuie!by loading... N-avem bani să mărim salariile medicilor și profesorilor dar mai nou ni se rupe sufletul de membrii Casei Regale. Profesorul de Ştiinte Politice de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Alexandru Muraru, fratele geamăn al consilierului prezidențial Andrei Muraru, spune că elita politică și demnitarii României trebuie […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

se-doreste-plata-din-bani-publici-a-palatului

loading...

N-avem bani să mărim salariile medicilor și profesorilor dar mai nou ni se rupe sufletul de membrii Casei Regale. Profesorul de Ştiinte Politice de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Alexandru Muraru, fratele geamăn al consilierului prezidențial Andrei Muraru, spune că elita politică și demnitarii României trebuie să ia o decizie majoră. România are nevoie de o casă regală instituționalizată, spune cercetătorul care crede că e nevoie de o lege specială.

“A privi astăzi Casa Regală a României ca o instituție integrată simbolic în sistemul instituțional românesc este o anticipare firească, la 15 ani de la revenirea definitivă a familiei regale în țară și la 25 de ani de la prăbușirea comunismului. Polemicile purtate în jurul acestui subiect, timp de un sfert de secol, au făcut ca așteptările să fie uneori prea mari, iar alteori depășite de realități. (…)
Susținerea și simpatia de care se bucură astăzi ultimul rege al românilor, Custodele Coroanei și ceilalți membri ai Familiei Regale fac invidioși până și pe cei mai optimiști observatori ai anilor `90., scrie profesorul recent într-un articol publicat în  Revista Sinteza.

După cum se știe custodele coroanei este Margareta iar „ceilalți membri” au rămas Radu Duda că restul cu sânge regal au fost excluși.

Casa Regală nu are personalitate juridică proprie.

Muraru mai subliniază că „Relațiile cu alte instituții sau organizații, reprezentarea externă, sediul, numărul colaboratorilor și un aparat propriu sunt chestiuni care nu trebuie nici evitate și nici încărcate de o polemică politicianistă.”
Totodată Palatul Elisabeta este acordat fostului rege Mihai pe durata vieții. Cum acesta nu se simte prea bine, Duda și cu Margareta se văd puși în situația să scoată bănuți din moștenire să-și plătească locuință în București. Cum așa, ei, prinții?

Tupeul lui Muraru este nemărginit: „Doar prin generozitatea Majestății Sale acest imobil a fost pus la dispoziția familiei sale și a colaboratorilor pentru a servi drept sediu pentru angajamentele publice și evenimentele ceremoniale cu rol statal. Nici un alt fost șef de stat român nu a făcut acest gest cu locuința dată spre folosință privată.” Serios? Dar ce ne interesează pe noi de familia celui care a abdicat lăsând România pradă comuniștilor? Citiți AICI cum  deși putea să refuze, regele Mihai a aprobat legea pentru confiscarea aurului și valutei în 1947, lege care a băgat mii de români la temniță și AICI despre documentul din Arhivele Naționale care atestă că  Regele Mihai s-a înțeles cu comuniștii să abdice și nu a fost forțat.

 

 

Sursa:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Cum s-a ajuns la URMĂRIREA TUTUROR. Strămoșul PROTOCOALELOR între SERVICII SECRETE. Secret Service și FBI formează PRIMUL BIG BROTHER. Desecretizarea secolului (VIII)
NU MERGETI LA VOT. Nu legitimati SISTEMUL. Ofertele “nationaliste” nu sunt decat false alternative
Uitați cum se repetă istoria: Epidemia care lovește la 100 de ani – coincidență sau mână criminală?
Român alungat din Anglia de groaza vieţii din Londra: „Mulţi români de aici trăiesc traume, dar le e ruşine să spună” că e capitalism, monarhie, dacă era comunism ar fi guițat!
Guvernul Ungariei promite investiţii de miliarde în România. Ce vrea? AUTONOMIE!
Următorul pas spre controlul total: Identificarea facială a preluat puterea în SUA
USR: Iohannis nu a dat nici un singur interviu liber in 5 ani de mandat. Caz unic pe glob și in istoria lumii. Parca ar fi monarh
Ce se ascunde în spatele blocadei economice a Qatarului | „Răscumpărarea” de un miliard de dolari care a supărat lumea arabă
Sfârșitul democrației vine pe conducta de gaz. Legea specială pentru gaze bate legea specială pentru Roșia Montană! Se calcă în picioare proprietatea, protecția pădurilor, a terenurilor agricole și a ariilor naturale
In 2016 Augustin Lazăr avea dosar penal pentru corupție la Alba Iulia, totul s-a mușamalizat când guvernul Cioloș l-a pus în funcția de procuror general
FIERBE PSD-UL: S-au luat la BATAIE PARLAMENTARII. Informatii de ultima ora
Slobodan Milošević a fost achitat de către Tribunalul Penal Internațional pentru fosta Iugoslavie! SUA și NATO trebuie să răspundă pentru crimele de război comise în fosta Iugoslavie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro