Se cere verificarea tuturor retrocedărilor maghiare din Transilvania – stiripesurse

Distribuie!by După ce Ungaria a criticat condamnarea deputatului UDMR Marko Attila într-un dosar legat de o retrocedare ilegală (știrea AICI), liderul Partidului România Unită cere să fie verificate toate retrocedările pe filieră maghiară din România. ”Guvernul ungar se teme că multe din ”retrocedările” din ultimii ani către diferiții interpuși ai […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

După ce Ungaria a criticat condamnarea deputatului UDMR Marko Attila într-un dosar legat de o retrocedare ilegală (știrea AICI), liderul Partidului România Unită cere să fie verificate toate retrocedările pe filieră maghiară din România.

”Guvernul ungar se teme că multe din ”retrocedările” din ultimii ani către diferiții interpuși ai intereselor maghiare se vor dovedi ca fiind ilegale și vor fi recuperate, așa se explică de ce Budapesta a simțit nevoia să intervină la cel mai înalt nivel pentru a atrage atenția părții române asupra interesului său strategic de a-și conserva proprietățile dobândite ilegal în România”, este de părere deputatul. Tocmai de aceea, Bogdan Diaconu crede că ”toate retrocedările către etnicii și instituțiile maghiare din ultimii 25 de ani trebuie verificate la sânge, pentru că o mare parte dintre ele sunt ilegalități sprijinite de Budapesta. Aceasta trebuie să fie reacția firească a statului român la încercarea Ungariei de a-și extinde influența în România în dauna legii și a suveranității naționale”.


Pentru liderul PRU, reacția Budapestei constituie exact dovada că efortul instituțiilor statului român de a opri înstrăinarea ilegală de proprietăți către factorii sprijiniți de Ungaria este binevenită și corectă și că trebuie să continue cu o forță sporită. În plus, deputatul acuză Guvernul lui Viktor Orban ” că nu se dă în lături de la nimic atunci când vine vorba despre controlul Transilvaniei și că a devenit apologetul infracțiunilor și al infractorilor în procesul de acaparare de proprietăți românești”.

sursa ;


 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro