Se aruncă BOMBA: ‘PSD a făcut parte din planul de instalare al guvernului lui Iohannis

Distribuie!by loading... Ion Cristoiu aruncă bomba care va face valuri imense în politică. Jurnalistul face dezvăluiri incendiare într-un editorial foarte dur. A făcut parte și PSD din Planul de instalare a Guvernului Personal al lui Klaus Iohannis?!, e întrebarea incredibilă pe care o pune Cristoiu. “Sub titlul O enigmă mai […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Ion Cristoiu aruncă bomba care va face valuri imense în politică. Jurnalistul face dezvăluiri incendiare într-un editorial foarte dur. A făcut parte și PSD din Planul de instalare a Guvernului Personal al lui Klaus Iohannis?!, e întrebarea incredibilă pe care o pune Cristoiu.


“Sub titlul O enigmă mai mare decît Teroriștii din decembrie 1989: A știut Klaus Iohannis cu mult înainte de noaptea de 30 octombrie 2015 de izbucnirea incendiului de la Colectiv?! am dat curs pe cristoiublog.ro nedumeririlor iscate de comportamentul lui Klaus Iohannis după Tragedia de la Colectiv din 30 octombrie 2015, comportament care lasă bizara impresie că președintele a dat curs unui Scenariu știut de el, dacă nu chiar scris de el cu mult dinaintea Incendiului.

Iohannis nu e surprins o clipă, o singură clipă, de evenimente care, cel puțin teoretic, se supun legii zise și a hachițelor vieții. Ca și cum ar fi așteptat deja pregătit Incendiul, el trece rapid, fără să ezite, fără să se întrebe o clipă ce-a fost acolo ( unui om normal i se deschid în față, în astfel de împrejurări, multe ipoteze, inclusiv cea a unui atentat terorist), Klaus Iohannis postează pe facebook un text minuțios elaborat și împinge din start, înainte de primele rezultate ale investigației, ancheta în direcția corupției care ucide, definitorie, desigur, pentru Guvernarea Victor Ponta. Luni, 4 ianuarie 2015, după două luni de la începutul cercetărilor Organismul de specialitate pentru c investigarea unor astfel de tragedii, a anunțat că doar în februarie 2016, după patru luni de lucru, poate spune ce s-a întîmplat la Colectiv. Lui Klaus Iohannis, de profesie politruc, i-au trebuit doar cîteva ore pentru a se pronunța asupra cauzelor. Mai mult, așa cum remarcam pe cristoiublog. ro, el știe dinaintea consultărilor de la Cotroceni că PSD nu va propune nici un premier, ba mai mult, că PSD va vota în chip delirant Guvernul Dacian Cioloș și, prin aceasta, renunțarea de bunăvoie și nesilit de nimeni la Guvernare.


Șirului de enigme care definesc Prăbușirea Coaliției de Guvernare PSD-UNPR-ALDE și instalarea Guvernului Personal al Președintelui, după formula Guvernelor personale ale lui Carol al II-lea, li se adaugă una:

Comportamentul straniu al lui Liviu Dragnea și a echipei sale din fruntea PSD. Să fim bineînțeleși. Democrația, așa cum se învață la școală, înseamnă alegeri libere și corecte, după o campanie electorală. La alegeri se prezintă în fața electoratului partidele politice cu oferta lor. Electoratul decide care dintre partide merită să guverneze țara. Cei aleși de electorat sînt corupți, sfrijiți, analfabeți, supraponderali, curve sau perverși? N-are importanță”, a tunat Cristoiu.


Dezvăluirile jurnalistului nu se opresc aici. “Dacă Legea le-a permis să candideze și electoratul i-a ales, voința electoratului nu se discută. Se execută. Ce-ar fi trebuit să se întîmple într-o democrație după demisia Guvernului Victor Ponta? Ceea ce cereau procedurile democratice:

Conducerea PSD consulta conducerile UNPR și ALDE dacă mai vor să fie în Coaliția de guvernare. Dacă aceste consultări arătau PSD că Alianța s-a spart, conducerea PSD mergea la consultările de la Cotroceni pentru a anunța că intră în Opoziție. Dacă aceste consultări arătau că Alianța rezistă, conducerea PSD mergea la Cotroceni cu o propunere de premier.

Factorul Constituțional, președintele, era obligat să reacționeze astfel:

1. Dacă PSD anunța că poate face o majoritate guvernamentală, să încredințeze PSD formarea Guvernului.

2. Dacă PSD anunța că nu poate face o majoritate, să încredințeze formarea Guvernului unui alt partid, PNL, de exemplu.

Dacă acest partid nu reușea să facă majoritatea, fie în timpul negocierilor, fie la votul din Parlament, președintele putea apela la un guvern de tehnocrați, pe motiv că ne aflăm într-o criză politică majoră.

Ce s-a întîmplat la noi?

Klaus Iohannis a impus un guvern în sfera partidelor cu mult înainte de Tragedia de la Colectiv. Printr-un act arbitrar emoția colectivă a fost folosită pentru punerea între paranteze a elementelor definitorii ale democrației:

Partidele politice, alegerile libere și corecte.

La interviul de complezență dat TVR la Cotroceni, luni, 16 noiembrie 2015, interviu trecut cu vederea de televiziunile de știri, o nouă dovadă că Klaus Iohannis n-ar reuși să facă știri nici dacă ar avea o țiitoare expusă public, președintele a dezvăluit că Guvernul Dacian Cioloș e Guvernul Meu, pe care și l-a dorit:

„Este Guvernul României, dar prin guvernul meu am înţeles atunci şi înţeleg şi acum un guvern cu care colaborez, un guvern cu care căutăm împreună cele mai bune soluţii, cele mai bune abordări şi în politica internă şi, cu siguranţă, în politica externă, dar foarte important în ce priveşte securitatea naţională. Şi cred că acest guvern, care acum este în audieri în Parlament, în această după-amiază, au fost audiaţi în comisiile reunite cei propuşi pentru fotolii de ministru, acest guvern poate să fie şi chiar cred că va fi un guvern cu care voi colabora foarte bine.”

Firește, nici Nicolae Ceaușescu n-a putut face chiar tot ceea ce a vrut în România. Cum de a reușit Klaus Iohannis să impună un Guvern în afara partidelor politice dar care să fie votat de partidele politice?

Ne răspunde o dezvăluire de senzație făcută de Klaus Iohannis în interviul de la TVR: „Trebuie să pornim de la concluziile consultărilor pe care le-am avut cu liderii politici. Am avut nu o rundă, ci două runde de consultări cu liderii politici. Cred că a fost foarte bine așa. Atunci, deja, s-a văzut că există, în fond, două soluții posibile; propuse de liderii politici. Alegeri anticipate și un guvern independent; guvern de tehnocrați, cum se spune la noi. Dintre aceste două variante, am ales varianta unui prim-ministru independent, pe care l-am rugat să propună un guvern tehnic, un guvern independent politic. Și, avînd în vedere toate acestea, plus afirmațiile făcute de liderii politici, și față de mine, în consultări, și față de primul ministru desemnat, sînt optimist în privința votului de mîine, din plenul reunit al Parlamentului.”

Din cîte se știe, alegerile anticipate au fost propuse de PNL. Cine a propus atunci guvern de tehnocrați Cum cine? PSD! Bine, bine – vor reacționa cei din electoratul PSD – dar PSD avea majoritatea parlamentară. Ce l-a apucat de a propus un Guvern de tehnocrați? Cu alte cuvinte, ce l-a apucat de a decis renunțarea la Guvernare? Nu e singura întrebare căreia nici acum PSD nu i-a răspuns în legătură cu evenimentele care au dus la o premieră de tip bolșevic în istoria noastră postdecembristă: Instalarea unui Guvern Personal al Președintelui, care deține astfel puterea absolută într-o țară democratică.

Din iscodirea întîmplărilor care definesc perioada dintre 30 octombrie 2015 și 17 noiembrie 2015 răsar alte și alte întrebări: Reacția PSD față de desfășurarea anchetei în cazul Colectiv a fost identică cu cea a lui Klaus Iohannis- tăcere abolută? Victor Ponta și-a dat demisia de bunăvoie sau a fost obligat în noaptea de 3 spre 4 noiembrie 2015 de alianța temporară de tip hrușciovist, dintre Liviu Dragnea și Valeriu Zgonea?

După instalarea Guvernului Cioloș, PSD e la Putere sau în Opoziție? Ce for democratic de conducere a PSD a fost convocat pentru a decide ca delegația partidului să nu propună nici un premier la primele consultări și unul de ochii lumii, la următoarele consultări? Ca și în cazul lui Klaus Iohannis, PSD s-a comportat după Incendiu și pînă la instalarea Guvernului Personal ca și cum ar fi îndeplinit riguros pașii unui Plan dinainte stabilit împreună cu Klaus Iohannis. Nici o ezitare în a accepta soluția impusă de Klaus Iohannis. Nici o frămîntare, ba chiar nici o dezbatere în partid, în condițiile în care partidul a fost și este de acord că Guvernarea Victor Ponta a fost una dintre cele mai bune din postdecembrism.

Se pune astfel și în cazul PSD întrebarea: A făcut parte și PSD din Planul de instalare a Guvernului Personal al lui Klaus Iohannis?!”,

mai scrie Cristoiu într-un editorial pentru evz.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Liviu Pleșoianu: ”Judecați pentru TRĂDARE!” Laura Codruța KOVESI, Florian Coldea, George Maior, toți trei ar trebui judecați pentru TRĂDARE sau, după caz, ÎNALTĂ TRĂDARE!
S-A REINSTAURAT DEMOCRATIA LA CSM – Membrii noului Consiliu Superior al Magistraturii au revenit asupra deciziei de a pune botnita jurnalistilor interesati de problemele Justitiei. CSM a stabilit ca sedintele Plenului vor fi difuzate in direct, pe site-ul institutiei, ca si pana acum. Este o hotarare inteleapta a noului CSM care a evitat un grav derapaj de la principiile democratiei si transparentei
S-A ACTIVAT SI MUGUR ISARESCU - OMUL BANCILOR STRAINE SI A FMI-ULUI IN ROMANIA. Mugur Isărescu: "UN NOU ACORD CU FMI AR FI BENEFIC. Trebuie axat pe probleme nerezolvate"
Marșul disperării! Aloo! Televiziunile? Vă ocupați cu toți „mucoșii” din campania electorală, dar pe ei nu-i vedeți. Unde sunteți?
Americanii trimit tancuri în zona de est a României. În zonă nu sunt anunțate manevre militare
Suedezii își iau utilajele și închid fabrica Electroapararaj: Angajații sunt în grevă generală de 18 zile. In momentul in care trebuie sa platesca un salariu putin mai decent, investitorii (bortfasii de fapt) straini isi iau cortul si pleca in alta tara care oamenii accepta din cauza saraciei munca pe nimic. Acestia sunt investitorii straini - ei nu contribuie de fapt la economia unei tari
Klaus Iohannis, încă o gafă: se duce în vizită în "judeţul Deva"
Deputat denunţă discriminarea Laurei Bretan de către juraţii gay...toleranții nu mai sunt toleranți ci răzbunători! Asta se întâmplă când lași homosexualii să decidă!
Şeful contrainformaţiilor austriece: Bruxelles-ul a devenit un „cuib“ de spioni mai mare decât Viena
O româncă s-a căsătorit cu milionarul care administrează Statuia Libertăţii: „Diferenţa de vârstă nu a fost o problemă. Părinţilor le-a fost mai greu să accepte“
DETALII ȘOC în motivarea instanței în dosarul BERBECEANU. Masoneria crima organizata in lupta cu BERBECEANU
Ascultarea celor 6 milioane de români în perioada 2004-2016 ne-a costat 141 miliarde euro. Parchetele și SRI au tocat pe interceptări mai mult decât pretinsele prejudicii din dosare
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!