Scandalul Panama si o dezvaluire-bomba din culisele guvernului Ponta

Distribuie!by   loading... Fostul ministru al Finanțelor din guvernul Ponta, Ioana Petrescu, reacționează în scandalul ”Panama” cu o dezvăluire fierbinte, pe blogul propriu, care ar putea prefigura altele încă și mai spectaculoase. Mai precis, fostul ministru relatează cum a încercat din răsputeri un ministru important al guvernelor Ponta să blocheze […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

 

valcov catuse

loading...

Fostul ministru al Finanțelor din guvernul Ponta, Ioana Petrescu, reacționează în scandalul ”Panama” cu o dezvăluire fierbinte, pe blogul propriu, care ar putea prefigura altele încă și mai spectaculoase.

Mai precis, fostul ministru relatează cum a încercat din răsputeri un ministru important al guvernelor Ponta să blocheze semnarea de către România a unui acord internațional care va face ca, de anul viitor, operațiuni financiare precum cele din scandalul ”Panama” să fie mult mai dificile. Ori, dacă ministrul – ulterior penal – Darius Vîlcov, căci e lesne de identificat din descriere, s-a zbătut atît de mult, rezultă că a avut motive serioase să o facă.
De aici, marea întrebare: vom afla, curînd, despre guvernanți aflați în pîine pînă recent că au plasat milioane în Panama?


Iată ce spune Ioana Petrescu:

”Panama Papers, o investigatie jurnalistica de proportii dezvaluie ca in timp ce omul de rand plateste taxe, oamenii puternici si cu multi bani cred ca regulile nu sunt facute si pentru ei. Acestia folosesc firme inregistrate in paradisuri fiscale ca sa nu plateasca taxe, sa faca evaziune fiscala si sa spele bani, asta in timp ce conduc tari si cer bani de la populatie pentru pensii si salarii. Altii se prefac ca sustin mediul de afaceri si cer raspicat ca statul sa colecteze mai multi bani la buget.
Intotdeuana am crezut ca trebuie sa incepem cu starpirea marii evaziunii. La inceputul mandatului meu de ministru, am fost sfatuita foarte paternal de mai multi binevoitori sa nu incerc sa fac asta intrucat cei care au mai incercat sa faca au sfarsit-o foarte rau. Sa stau eu cuminte, mi s-a spus, si sa fac doar lucruri marunte, ca doar e an electoral (era 2014)! Nu i-am ascultat.
Un pas important in lupta impotriva evaziunii fiscale la nivel inalt a fost semnarea la Berlin in data de 30 octombrie 2014, a tratatului de liber schimb de date fiscale si financiare intre 52 de tari, inclusiv paradisuri fiscale, precum Anguilla, Insulele Bermude, Lichtenstein si Insulele Seychelles. Acest tratat va intra in vigoare in 2017 si va face ca tipul de activitati de genul celor din Panama Papers sa fie mult mai greu de ascuns.
As putea sa scriu o carte despre cat de greu a fost ca Romania sa ajunga parte a acestui acord. Am primit girul Guvernului de a semna acest tratat cu cateva minute inainte de ceremonia de semnare. La ultima sedinta de guvern in care participamn in calitate de ministru al finantelor, unul dintre ministri a amanat semnarea ordonantei de urgenta care crea cadrul legal pentru derularea tratatului. O saptamana mai tarziu, indata ce a ocupat fotoliul de ministru al finantelo, a scos prevederea privind schimbul de informatii finaciare intre banci si ANAF din proiectul de ordonanta”.


Petrescu mai scrie că ”primul lucru pe care ministrul de finante trebuia sa il faca, inca de ieri, era sa demareze o investigatie pentru a stabili in ce masura afacerea Panama Papers a dus la pagubirea bugetului Romaniei si cum a afectat contribuabilul roman. Asta au facut deja ministrii de finante din tarile civilizate (…) E cam greu sa te declari luptator impotriva marii evaziuni cand ai chiar in conducerea ministerului oameni care au avut off-shore-uri. Adica, atunci cand ai pus lupul paznic la oi!”.

 

Sursa: inpolitics.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Realizatorul TV Alexandru Cumpănașu face dezvăluiri grave despre traficul de influență al unor ambasadori din UE la guvernul Tudose
ExxonMobil și OMV Petrom vor extrage 6 miliarde de metri cubi de gaze pe an din Marea Neagră
România, defrișată de austrieci! Unde sunt cele NOUĂ SERVICII SECRETE din România? Unde este Serviciul Român de Informații pregătit pe zona de intelligence modern? Unde este Ministerul de Interne?
Doctor biofizician: „Cu fiecare nou partener sexual, o femeie îşi scade cu 10% şansa de a avea o familie fericită”
Klaus Iohannis- TARSELOSUL – acuza liderii PSD-ALDE ca ataca Justitia ca sa scape de dosare, dar uita de prima sa mare promisiune de campanie. Inainte de a deveni presedinte, Iohannis se batea cu caramida-n piept: “Primul lucru la care vreau sa renunt este imunitatea”. Dupa 4 ani de mandat, intrebat de Lumea Justitiei ce a facut sa renunte la imunitate, Werner a raspuns: “Informatiile solicitate nu fac parte din categoria informatiilor de interes public”. Sa fie la mijloc frica de dosare?
Mărturia unui român plecat în Franța: „Tribunalul european al uitării a decis că trecutul nu mai există!” Despre ștergerea memoriei ca ideal al UE
Raed Arafat despre CORUPTIA UCIDE: transmit FAKE NEWS- stiri false pe Facebook
5 lucruri întunecate despre fermierul care vindea carne de om chiar polițiștilor care trebuiau să îl prindă
REVOLTA STRAZII: O MANIPULARE DE PROPORTII SI SCOPUL EI FINAL
SUA critică România, în raportul despre drepturile omului: "hărţuirea romilor şi deţinuţilor de către Poliţie şi Jandarmerie",'discriminarea romilor","ideile antisemite, rasiste, xenofobe şi naţionaliste sunt răspândite în continuare online în ţară"
Larry Watts:. „Acţiunile de politică externă ale lui Ceauşescu au fost corecte”, acţiunile lui Pacepa pe tărâm american au avut scopul de a dezinforma Guvernul de la Washington despre situaţia reală în care se afla România. Mai mult, Watts consideră că informaţiile livrate de Pacepa americanilor se potriveau perfect dezinformărilor sovietice despre România, mai ales că acesta a recunoscut de mai multe ori că a lucrat pentru serviciul sovietic de spionaj KGB 
Iubitul presedinte Iohannis - trafic de organe. Reportajul de unde a pornit totul-VIDEO
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro