SCANDALUL miilor de persoane din Europa, infectate cu hepatita E, IA AMPLOARE. Tocmai a fost DEZVĂLUIT numele companiei VINOVATE. Carne de porc infestată în Supermarketurile europene

Distribuie!by loading... Cercetători ai Sănătății Publice din Marea Britanie au anunțat în urmă cu câteva zile că încearcă să stabilească o legătură între îmbolnăvirea a 60 de persoane cu hepatită E și carnea consumată de la un anumit magazin, după ce au descoperit că persoanele afectate consumaseră produse din carne […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...


Cercetători ai Sănătății Publice din Marea Britanie au anunțat în urmă cu câteva zile că încearcă să stabilească o legătură între îmbolnăvirea a 60 de persoane cu hepatită E și carnea consumată de la un anumit magazin, după ce au descoperit că persoanele afectate consumaseră produse din carne vândute de același lanț de supermarketuri.

Miercuri, reprezentanți ai departamentului au declarat pentru HuffPost UK că supermarketul în cauză este Tesco.

Doctorul Jenny Harries a declarat pentru presă că nu s-a dorit numirea unui magazin pentru că nu vor să “arunce vina asupra lor”: “Tesco nu a fost numit în studiul nostru deoarece nu dorim să aruncăm vina asupra companiei”.


“Majoritatea cazurilor au implicat tulpina G3-2 hepatita E, care nu este găsită în porcii din Regatul Unit, iar apariția acestei tulpini ar putea să reflecte practicile complexe de sănătate a animalelor care au loc în Europa, și nu procedeele utilizate de comercianți”.

“PHE înțelege că toate produsele din carne vândute sub marca Tesco provin din animale care se găsesc exclusiv în Marea Britanie”.


“Agenția pentru Standardele Alimentare colaborează cu guvernul, organismele din industrie și oamenii de știință din întreaga Europă pentru a înțelege și a aborda mai bine riscul infecției cu hepatită E “.

Un purtător de cuvânt al Tesco a declarat  “Tesco salută declarația Departamentului de Sănătate Publică care recunoaște că produsele Tesco nu au fost cauza infecțiilor cu hepatita E din cercetarea sa”.

“Produsele aflate spre vânzare la Tesco atât cele din momentul efectuării studiului cât și cele de acum, provin din Marea Britanie”.

Desigur, reprezentanții lanțului de magazine recunosc riscul infecției cu hepatita E din cauza consumului cărnii de porc, aceștia declarând că magazinuș lucreză “foarte atent cu fermierii, furnizorii, Deparamentul de Sănătate Publică și reprezentanți ai industriei pentru a se reduce riscul îmbolnăvirii”.

“De asemenea, oferim clienților sfaturi ușor de urmat pe ambalajele tuturor produselor noastre din carne de porc”, a mai declarat compania.

Investigația a avut loc între 2014 și 2016. Pe parcursul anchetei s-a descoperit că între 150.000 și 200.000 de britanici sunt infectați cu hepatita E în fiecare an.

Propria marcă de produse din carne a unui lanț de supermaketuri, al cărui nume nu a fost făcut încă public, a fost în mod semnificativ asociată cu infecția de hepatită E, produsele respective conținând virusul.

Deși porcii din Marea Britanie nu au fost testați pozitiv cu virusul hepatitei E, acesta a fost detectat în produse din carne ce proveneau din Olanda și Germania, dar și alte state din Europa continentală.

Majoritatea persoanelor infectate cu virusul hepatitei E experimentează simptome asemănătoare gripei precum oboseală, dureri abdominale, stări de vomă, dureri musculare, care se întind pe durata unei luni de zile. Persoanel cu un sistem imunitar scăzut însă pot ajunge să sufere de infecții cronice, ciroză hepatică.

Acest raport are loc la scurt timp după scandalul ouălor contaminate cu insecticid Fipronil. Ouă contaminate s-au descoperit în România, Belgia, Olanda, Germania, Suedia, Elveția, Marea Britanie și Franța. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, această substanță este foarte toxică și ingerarea ei în cantități însemnate pe termen lung poate cauza probleme medicale severe, afectând ficatul, glandele tiroide și rinichii.

sursa:Mediafax.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro