Scandalul Israel-SUA/ Fost consilier prezidențial: Va urma o perioadă cinică, popoare întregi vor fi lăsate în voia sorţii

Distribuie!by Premierul israelian Benjamin Netanyahu critică dur discursul şefului diplomaţiei americane, John Kerry, care pledează pentru soluţia cu două state, ca răspuns la conflictul israeliano-palestinian. Netanyahu denunţă un discurs părtinitor împotriva ţării sale şi acuză, în termeni la fel de vehemenţi, rezoluţia Consiliului de Securitate al ONU, de condamnare a […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

US Democratic presidential candidate Senator Barack Obama (D-IL) visits the Western Wall in Old City Jerusalem on July 24, 2008. Photo by Avi Hayon/Flash90 


Premierul israelian Benjamin Netanyahu critică dur discursul şefului diplomaţiei americane, John Kerry, care pledează pentru soluţia cu două state, ca răspuns la conflictul israeliano-palestinian. Netanyahu denunţă un discurs părtinitor împotriva ţării sale şi acuză, în termeni la fel de vehemenţi, rezoluţia Consiliului de Securitate al ONU, de condamnare a  politicii israeliene de colonizare. De partea cealaltă, John Kerry insistă că Statele Unite nu şi-au exercitat dreptul de veto la Naţiunile Unite pentru că rezoluţia e în acord cu principiile democratice american, relatează RFI. 

loading...

Benjamin Netanyahu susţine că John Kerry s-ar fi referit obsesiv în discursul său la colonii şi că nu ar fi atins adevărata problemă. “John Kerry abia a evocat rădăcina conflictului, și anume opoziția palestiniană la un stat evreu, indiferent de granițele sale”  – a declarat premierul israelian.

La rândul său, şeful diplomaţiei americane rămâne ferm pe poziţii, după ce ţara sa nu şi-a exercitat dreptul de veto şi a permis astfel rezoluţiei ONU de condamnare a politicii israeliene de colonizare să treacă. John Kerry precizează că rezoluţia este în acord cu valorile democratice americane şi pledează pentru soluţia a două state, mai ales că şansele de pace ar fi din ce în ce mai firave.“(…) soluţia cu două state este acum în pericol grav”, a avertizat oficialul american.

Dacă alegerea este un stat, Israelul poate fi fie evreiesc, fie democratic, nu poate fi ambele şi nu va avea parte niciodată cu adevărat de pace”, mai spune John Kerry. Dincolo de contrele de ultim moment, la capătul unei administraţii Obama care a avut o relaţie presărată cu dispute cu Israelul, e clar că rezoluţia ONU nu va produce mari efecte în teren. Mai ales că preşedintele ales Donald Trump a transmis deja un mesaj de susţinere totală pentru Israel, inclusiv la Naţiunile Unite. Lucrurile se vor schimba după 20 ianuarie, a promis Trump.

Iulian Fota: Marile puteri îşi vor urmări propriile interese. Popoare întregi vor fi lăsate în voia sorţii

Disputa dintre administraţia Obama şi premierul Netanyahu este cu atât mai îngrijorătoare, cu cât arată o dată în plus fracturi în interiroul lumii occidentale, crede Iulian Fota, fost consilier prezidenţial pe probleme de securitate şi actual director al Colegiului Naţional de Informaţii. Va urma o perioadă cinică, în care marile puteri îşi vor urmări propriile interese, în dauna asipraţiilor de pace ale unor popoare, crede Iulian Fota:

Nu se poate găsi o soluţie de pace fără participarea Israelului. Ori când vine vorba de Europa, Israelul are o anumită neîncredere. În plus, Uniunea Europeană nu are resurse de putere necesare, vezi putere militară. De aceea, în acest moment, Orientul Mijlociu pare să devină din ce în ce mai mult o chestiune între state neoccidentale. Pe domnul Trump nu-l văd implicându-se în rezolvarea problemei din Orientul Mijlociu. Îl văd  numai garantând securitatea Israelului Iar de-aici încolo celelalte dosare vor fi rezolvate cred ad-hoc, de la caz la caz. Fiecare va încerca să-şi limiteze jocul la obiective de interes direct propriu, lăsând spaţii, ţări, popoare, oarecum în voia sorţii. Astea-s vremurile. Putem acuza unele  state sau unele entităţi, apropo de Uniunea Europeană, de egoism. Dar cine n-ar face la fel? Ştiţi cum e…milă mi-e de tine, dar de mine mi se rupe inima.

 

Sursa: flux24.ro


Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Ilie Șerbănescu: ”Nu se mai poate nega că Dragnea a fost băgat la închisoare pentru îndrăzneala de a fi mărit salarii și pensii și, vai, în plus!, de a fi taxat viitoarele încasări din resursele de gaze de la Marea Neagră!”
67 de protocoale secrete. Cum procedăm?
Presa franceză după vizita șefei FMI, Christine Lagarde, în România: “Țara este de vânzare, în curând nu vor mai exista prea multe lucruri româneşti în România”
Guvernare Tehnocrata - Erori financiare de peste 9 miliarde de euro in 2016, furt ? Si daca da, unde s-au dus banii ?
Pierdem Ardealul ?!
Ce s-a întâmplat cu judecătoarea Florica Roman care a indraznit sa ceara arestarea lui Hans Klemm Lumea
E groasă: Prințul Charles, invitat de primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, să primească titlul de „Prinț al Transilvaniei”
Al şaselea ROMÂN a fost operat pentru SCHIMBARE DE SEX. Intervenţia VA FI DECONTATĂ DE STATUL ROMÂN. O operaţie similară costă în străinătate 60.000 de euro
Bârlădeanu: Ceaușescu s-a opus colectivizarii pe care o dorea Dej, de asta si-a atras antipatia acestuia
Slovacia și Cehia încep cruciada împotriva standardelor duble la calitatea produselor din spermarketuri: cele pentru vestici și cele pentru estici. Din Europa Centrală apare presiunea pe marile companii producătoare și pe supermarketuri să înceteze să mai vândă pe piețele din fostele țări comuniste produse de calitate inferioară ale mărcilor comercializate în Occident.
Laura Kovesi a iesit pentru prima data intr-o conferinta ca sefa DNA trantind o miciuna de s-au spart geamurile: “Nu am iesit sa-i raspund inculpatului, ci sa va spun ca nu falsificam probe... Nu se falsifica probe in DNA”. Iata hotararea definitiva a ICCJ data de fostul ei consilier Horia Valentin Selaru ca procurorii de la DNA Brasov au comis falsuri: “Mijlocul de proba, respectiv procesul verbal de transcriere este falsificat” (Documente)
Procuroarea cara a abuzat-o pe Sorina este Köveșistă și rezistentă, de aceea are protecție si tupeu
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro