SARACIE LUCIE De câteva zile, pe marginea drumului E85, în dreptul satului Iacobeşti, pot fi văzuţi trei copilaşi care au scris pe nişte cartoane că cei care doresc pot să se fotografieze cu măgăruşul de lângă ei plătind 1 leu

Distribuie!by loading... Nota Redactiei: Nationalizarea Resurselor si Oprirea Concesionarilor pe Nimic ar trebui sa duca si la cresterea nivelulul de trai. Profitul de 1 miliard de euro obtinut astazi de OMV din petrolul nostru ar merge integral la stat. Constitutia Romaniei: Nivelul de trai ARTICOLUL 47 (1) Statul este obligat […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Nota Redactiei: Nationalizarea Resurselor si Oprirea Concesionarilor pe Nimic ar trebui sa duca si la cresterea nivelulul de trai. Profitul de 1 miliard de euro obtinut astazi de OMV din petrolul nostru ar merge integral la stat.


Constitutia Romaniei: Nivelul de trai ARTICOLUL 47

(1) Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent.


(2) Cetăţenii au dreptul la pensie, la concediu de maternitate plătit, la asistenţă medicală în unităţile sanitare de stat, la ajutor de şomaj şi la alte forme de asigurări sociale publice sau private, prevăzute de lege. Cetăţenii au dreptul şi la măsuri de asistenţă socială, potrivit legii.De câteva zile, pe marginea drumului E85, în dreptul satului Iacobeşti, pot fi văzuţi trei copilaşi care au scris pe nişte cartoane că cei care doresc pot să se fotografieze cu măgăruşul de lângă ei plătind 1 leu.


O mulţime de oameni au răspândit fotografiile cu ei pe facebook, unii amuzaţi de “spiritul antreprenorial” al micuţilor, alţii îngrijoraţi de situaţia acestora.

Cei trei copilaşi fac parte dintr-o familie cu opt copii şi sunt trimişi zilnic de părinţi să facă astfel rost de bani, după cum susţine primarul comunei Grăniceşti .

Asistentul social a spus ca din pacate casa lor a fost afectata de inundatii.

Primarul susţine că tatăl copiilor îi chinuie şi-i trimite zilnic pe marginea drumului cu un magarus.Dar asistentul social îl contrazice spunând ca părinții nu i-au trimis după bani.

Cert este ca fraţii din satul Iacobeşti, comuna Grăniceşti, au găsit o metodă foarte ingenioasă de a câștiga un biet leu la fiecare poza.

Fraţii Florescu nu cerşesc şi nici nu fură. Ei stau cât e ziua de lungă pe marginea drumului E 85, lângă benzinăria de la ieşirea din satul Iacobeşti, împreună cu măgăruşul lor, iar cei care doresc se pot fotografia cu animalul lor, pentru un leu. Aşa strâng câţiva bănuţi.

Mulţi au fost cei care i-au văzut în ultimele zile şi au rămas impresionaţi de spiritul de antreprenor al celor mici, stârnind milă, admiraţie şi chiar dragoste.

“Mergând spre Rădăuţi, am văzut un copil care ţinea o pancartă mare în mână, pe care scria un leu. Doar atât am putut citi.

Am crezut că vinde pepeni, dar când m-am uitat mai atent, am văzut şi un măgar şi de fapt scria, un leu poza”, a povestit impresionat pe o reţea de socializare un şofer care se îndrepta spre Rădăuţi.

Doar că aceşti trei fraţi care au impresionat cu gestul lor, ascund o poveste cutremurătoare.

După cum reiese din declaraţiile primarului Gheorghe Nuţu, cei trei fraţi provin dintr-o familie cu opt copii, o familie care se confruntă cu probleme financiare majore.

Familia Florescu, care are opt copii cu vârste cuprinse între un an şi 16 ani, este monitorizată de câţiva ani de către asistentul social din cadrul Primăriei Grăniceşti.

Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au demarat o anchetă pentru a stabili exact circumstanţele care i-au determinat pe cei mici să încerce să convingă trecătorii să se fotografieze cu măgăruşul lor pentru suma de un leu.

(Fluierul)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro