“Salvarea” Ucrainei – încă un faliment suveran plănuit cu grijă

Distribuie!by Ucraina urmează să fie îndatorată, pardon, salvată cu 40 mld. dolari. Ca să își “stabilizeze” economia, cum zic tehnocrații – știți, economia aceea făcută țăndări de corupție și de război. Cum zice doamna Lagarde nu le zice nimeni, deci să o cităm: loading... “Este un program ambițios; este un […]
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Ucraina urmează să fie îndatorată, pardon, salvată cu 40 mld. dolari. Ca să își “stabilizeze” economia, cum zic tehnocrații – știți, economia aceea făcută țăndări de corupție și de război. Cum zice doamna Lagarde nu le zice nimeni, deci să o cităm:

loading...

“Este un program ambițios; este un program dur; și nu e lipsit de riscuri. Dar este totuși un program realist a cărui implementare poate reprezenta un punct de cotitură pentru Ucraina.”


Și ca să vedeți cât de “realist” este, priviți graficele de mai jos. Primul arată evoluția datoriei Ucrainei raportată la PIB, așa cum o vede FMI. Al doilea ține cont de faptul că moneda națională a Ucrainei, hrivna, s-a dus considerabil pe tobogan de când “specialiștii” FMI au analizat situația: dacă prognoza Fondului pe 2015 se bazează pe un curs de schimb de 13 hrivne pentru 1 dolar, cursul de schimb actual este de 28 hrivne/1 dolar; cursul s-a triplat în ultimul an!!

 

USD hrivnaPe scurt, treaba stă cam așa: în scenariul optimist al FMI (primul grafic) datoria publică ar depăși ușor 70% din PIB, un nivel care nu este exagerat pentru o economie dezvoltată, dar foarte împovărător pentru o economie primitivă ca a Ucrainei. În scenariul mai realist (al doilea grafic) dictat de cursul valutar actual și de ultimele previziuni, datoria Ucrainei va ajunge la 140% din PIB, say Good-bye. (sursa)


Datoria Ucrainei

Vă dați seama că oamenii aceștia de la FMI, mama UE și de la alte instituții hazlii se joacă cu cifrele și cu banii contribuabililor? Vă dați seama cum merge treaba? Ei tipăresc bani – că nu-i doare mâna – îi dau cu împrumut unei țări ca Ucraina, despre care toată lumea, dar absolut toată lumea știe că nu are nici o șansă să-i mai ramburseze, apoi cer la schimb niște reforme, cum ar fi câteva privatizări strategice cu “investitori serioși” (clientela politică occidentală), eventual impun guvernului să construiască o autostradă-două, fiindcă deh, investiția în infrastructură e sănătate curată ș.a.m.d. Banii publici intră în Ucraina, banii pleacă din Ucraina în buzunare private. Ratele urmează să le plătească cetățenii… teoretic.

Practic, unii vor plăti, fiindcă sunt oameni cinstiți și respectă legea. La fel de practic, cetățenii occidentali vor avea de pierdut prin emisiunea de monedă, care va reduce puterea de cumpărare a dolarului și a euro în raport cu mărfurile și activele existente. Și mai practic, băieții deștepți marchează profitul.


Ce-ar mai fi de zis? Că absurdul împrumut pus la cale de FMI & Co reprezintă totodată o subvenție pentru continuarea războiului? Nu e clar că un guvern fără resurse nu are nici o șansă decât să se predea? A propos, dacă războiul e atât de popular, atunci de ce nu triplează guvernul de la Kiev impozitele existente, căci fără îndoială ele vor fi achitate de poporul ucrainian degrabă patriot și iubitor de unitate națională… De fapt interesele băieților deștepți sunt ca războiul să continue, așa că, vedeți bine, bagă bani – fiindcă, repet, doar nu-i doare mâna.

 

Sursa

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Senatul a dat liber serviciilor în telefoanele şi calculatoarele românilor
Crimele nepedepsite ale României: dosarul Revoluţiei din 1989, transferat din nou la Parchetul Militar
Ciolos, intalnire pe aeroport cu Tusk și Juncker: Continuam impreuna pentru Europa
Ciobănaș cu 45.000 de oi: Povestea lui Dumitru Andreșoi, cel mai mare baci din România
România a pierdut peste 62.000 de hectare de pădure într-un an. Romsilva se laudă cu banii câștigați
LE-A VENIT RANDUL – Generalul SRI Florian Coldea si sefa DNA dr. Laura Kovesi vor fi audiati la PICCJ in calitate de prezumtivi autori ai unei infractiuni. Audierea va avea loc in dosarul privind inregistrarea difuzata de Sebastian Ghita in care Traian Basescu vorbea despre cum a fost fabricata executia lui Dan Voiculescu. Coldea si Kovesi nu vor merge singuri la PICCJ, ci la pachet cu judecatoarea Camelia Bogdan de la Curtea de Apel Bucuresti si fostul presedinte Traian Basescu
Raport internațional devastator pentru BINOM. DNA şi SRI, puse la zid pentru falsificarea luptei anticorupţie
Expert: Război? Prima sarcină - lichidarea scutului antirachetă din România
Tăriceanu, Iliescu, Dragnea - cuvinte triste la moartea lui Elie Wiesel
Curtea Supremă din Germania a dat verdictul: „VIRUSUL RUJEOLEI NU EXISTĂ” / VACCINAREA s-a făcut din motive „SINISTRE”
Clanul de pedofili.. Casa Regala, Clinton, Bush, Obama- Pizza Gate & Hollywood
Iată câte realizări uriașe s-au întâmplat în scurta vreme în care Brașovul s-a numit "Orașul Stalin"
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro