“Salvarea” Ucrainei – încă un faliment suveran plănuit cu grijă

Distribuie!by Ucraina urmează să fie îndatorată, pardon, salvată cu 40 mld. dolari. Ca să își “stabilizeze” economia, cum zic tehnocrații – știți, economia aceea făcută țăndări de corupție și de război. Cum zice doamna Lagarde nu le zice nimeni, deci să o cităm: loading... “Este un program ambițios; este un […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Ucraina urmează să fie îndatorată, pardon, salvată cu 40 mld. dolari. Ca să își “stabilizeze” economia, cum zic tehnocrații – știți, economia aceea făcută țăndări de corupție și de război. Cum zice doamna Lagarde nu le zice nimeni, deci să o cităm:

loading...

“Este un program ambițios; este un program dur; și nu e lipsit de riscuri. Dar este totuși un program realist a cărui implementare poate reprezenta un punct de cotitură pentru Ucraina.”


Și ca să vedeți cât de “realist” este, priviți graficele de mai jos. Primul arată evoluția datoriei Ucrainei raportată la PIB, așa cum o vede FMI. Al doilea ține cont de faptul că moneda națională a Ucrainei, hrivna, s-a dus considerabil pe tobogan de când “specialiștii” FMI au analizat situația: dacă prognoza Fondului pe 2015 se bazează pe un curs de schimb de 13 hrivne pentru 1 dolar, cursul de schimb actual este de 28 hrivne/1 dolar; cursul s-a triplat în ultimul an!!

 

USD hrivnaPe scurt, treaba stă cam așa: în scenariul optimist al FMI (primul grafic) datoria publică ar depăși ușor 70% din PIB, un nivel care nu este exagerat pentru o economie dezvoltată, dar foarte împovărător pentru o economie primitivă ca a Ucrainei. În scenariul mai realist (al doilea grafic) dictat de cursul valutar actual și de ultimele previziuni, datoria Ucrainei va ajunge la 140% din PIB, say Good-bye. (sursa)


Datoria Ucrainei

Vă dați seama că oamenii aceștia de la FMI, mama UE și de la alte instituții hazlii se joacă cu cifrele și cu banii contribuabililor? Vă dați seama cum merge treaba? Ei tipăresc bani – că nu-i doare mâna – îi dau cu împrumut unei țări ca Ucraina, despre care toată lumea, dar absolut toată lumea știe că nu are nici o șansă să-i mai ramburseze, apoi cer la schimb niște reforme, cum ar fi câteva privatizări strategice cu “investitori serioși” (clientela politică occidentală), eventual impun guvernului să construiască o autostradă-două, fiindcă deh, investiția în infrastructură e sănătate curată ș.a.m.d. Banii publici intră în Ucraina, banii pleacă din Ucraina în buzunare private. Ratele urmează să le plătească cetățenii… teoretic.

Practic, unii vor plăti, fiindcă sunt oameni cinstiți și respectă legea. La fel de practic, cetățenii occidentali vor avea de pierdut prin emisiunea de monedă, care va reduce puterea de cumpărare a dolarului și a euro în raport cu mărfurile și activele existente. Și mai practic, băieții deștepți marchează profitul.


Ce-ar mai fi de zis? Că absurdul împrumut pus la cale de FMI & Co reprezintă totodată o subvenție pentru continuarea războiului? Nu e clar că un guvern fără resurse nu are nici o șansă decât să se predea? A propos, dacă războiul e atât de popular, atunci de ce nu triplează guvernul de la Kiev impozitele existente, căci fără îndoială ele vor fi achitate de poporul ucrainian degrabă patriot și iubitor de unitate națională… De fapt interesele băieților deștepți sunt ca războiul să continue, așa că, vedeți bine, bagă bani – fiindcă, repet, doar nu-i doare mâna.

 

Sursa

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Olteanul-şef de gară care a oprit de două ori trenul NATO, la Pieleşti, şi i-a scos din minţi pe americani: „Băsescu a zis că mă dă personal afară, dar eu n-am cedat”
Înregistrări cu Laura Codruța Kovesi: De ce nu îi ÎNHĂȚĂM pe cei cu dosarele vechi?
REACŢIE RAPIDĂ! Ramona Ursu | Să-ţi fie ruşine, Gabriel Oprea! Nu cu zeci de morţi ştergi urma unei alte morţi
Portretul lui Barna desenat de o USR-istă: „Mediocru patentat, pus de o gașcă de securiști”
Imagine virala surprinsa in metroul din Bucuresti: „A SALVAT mii de vieti, peste 37.000 de interventii pe creier”
”Revoluția” din 1989 și Războiul din 1999 din Iugoslavia - două momente cu un numitor comun. Ambele țări au fost ocupate de agenturi străine și făcute praf și pulbere, după ocupație, jefuite și nimicite.
Tatăl Laurei Codruţa Kovesi, fostul procuror Ioan Lascu, cel care i-a denunţat pe spionii israelieni | Telefoane în toiul nopții la fostul soț și fratele șefei DNA
De ce Taxa pe lăcomie”? Băncile au ajuns astăzi la profituri de șapte ori mai mari ca în Germania. Nicăieri în lume nu fac băncile atâția bani ca în România
Imperialismul si colonia Romania fara industrie autohtona ... 800 de lei pe lună. Salariu sau leasing de sclavi?
POLITISTII – VICTIME ALE SISTEMULUI CORUPT: Un POLITIST UCIS CU SANGE RECE DE MAFIA PADURILOR, o POLITISTA INJUNGHIATA IN BUCURESTI iar alti doi MUTILATI PE VIATA de TIGANI interlopi
Suspendarea lui Coldea: "E momentul dispariției păpușarilor lui Ponta sau Ghiță"
Putin, AMENINTARE directa la adresa Romaniei: „De acum incolo nu vor mai trai LINISTITI”
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro